Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhabalar , çok canım sıkkın. Ailem tatile gidecek. Kızım yolculuksa huzursuz olduğu için tatile gitmeyi düşünmüyorum. Evde yalnız bırakmıyorum genellikle. Canım sıkkın olduğu için tatile gidip evde bütün odaların kapısı açık bir şekilde rahatça dolaşsa mı diye düşünüyorum ki çoğu zaman odada kapalı oluyor çünkü bizimkiler basar diye çok korkuyorum ilgileniyorum sürekli. Hem benim için değişiklik olur hem kızım için iyi olur diye düşünüyorum. Ama sorun şu ki odasında kapalı uyuduğu zaman gözümün önünde olmadığı için merak ediyorum içim rahat etmiyor. Bir de gidersem bile 4-5 gün ev havalanmıyacak diye bir şey olur mu havasız kalması olumsuz bir şey oluşturur mu?
Bence mamasını bol koyun kumunu temizleyin bol koyun 4-5 gün yalnız başına kalabilir.
4 gün kalabilir bence kumunu fazlasıyla bol koyarsanız aynı şekilde evim farklı yerlerine bir sürü su kabı mama kabı yerleştirirseniz daha rahat eder
Bu kadar üstüne düşmenize gerek yok ki.Herkes evin heryerinde basmazlar nolcak sanki.Eve daha rahat alışır hem.Ayrıca bu kadar kısıtlanmaya da gerek yok.Bi yere gitmek istiyorsanız gidersiniz evet fedakar oluyoruz fakat ailemizin tek üyesi o değil ki.Diğerleriyle de vakit geçirmemiz gerekiyor.Birisi gelse 2 günde bir kontrole daha iyi olur.4 gün yavru bir kedi için uzun bir süre ben 3gün yalnız bıraktığımda eve gittiğimde benden bile korkan bi hale gelmişti birisini göndermiş olmama rağmen.Ama bakabilcek kimsede yoksa iki tuvalet kabı birkaç mama kabı ve evin farklı yerlerine su kabı koyarsanız oyuncaklarını oynayabilmesi için görebileceği bir alana bırakabilirseniz 4 günde kendi kendine idare edebilir
Biri basar diye tek odada mı duruyor cidden :d bunu okuduktan sonrasına odaklanamadım. Abartmayın nolur size de hayvana da yazık
Karpuz cekirdegi mi bu kocaman kedi nasi bassinlar askeri tören yürüyüşü yapmadiktan sonra basilmaz ustune :dd evde de 4 gun takilsin arkadaslar aciklamis her yere su ve mama koyarsan sikinti olmaz
Duyarsız kalmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Çok hareketli ve ayaklarımızın hareketine koştuğu için basma şansımız çok yüksek. Böyle ufak tefek kazalar olduğu zaman çok üzülüyorum ve kızımda travma gibi bir durum olmaması için , psikolojisine hiç bir zarar gelmemesi adına daha dikkatliyim. Odada kalması beni de üzüyor ama ona zarar gelse çok daha üzülürüm. Ben de isterim rahat gezsin , özgür olsun ama fiziksel sağlığı daha önemli elbette. İyi geceler , tekrardan çok teşekkür ediyorum.
Tören yürüyüşü yapmıyoruz da babam kilolu ve çocuk küçücük hayal bile edince üzülüyorum.
Knk kasma bu kdr
Karpuz çekirdeği moralime iyi geldi kdkfdkkd Çok sağolun çok teşekkür ediyorum herkese :))
İnanın hayvan şu an daha fazla psikolojik olarak etkileniyordur. Yaptığınızın doğru olduğunu sanıyorsunuz ama korumuyorsunuz hayvanı böyle. Kediler tek odada yapamaz. Az şans verin hayvana o kendini korur tahmin ettiğinizden daha harekwtliler kaçabilir. Yüzde 2 ihtimalle gerçekleşecek bir kaza için sürekli bir odada kalması çok kötü.
Ben ailemden bile kıskanıyordum ilk zamanlar şimdi onlarla oyalanıyor diye mutlu oluyorum biraz dinlenme fırsatım oluyor. Ama benim çocuğum o kılına zarar gelmesini hiçbirimiz istemiyoruz tabi. Ben insanmışcasına sahipleniyorum , benim canım senin olsun derken ki mutluluğum gözlerimden okunuyordur Emin’im.
İnsan olsa da yaptığınız yanlış olurdu. Sevginizi anlıyorum ama sevgi ile bazı şeyleri karıştırmamak gerekiyor.
@gamzessven , haklısınız ama babamdan korkuyorum , bir şey olduğu zaman içim parçalanıyor. Ama herkesin düşüncesine saygı duyuyorum , hak veriyorum ve dediklerinizi yapıcam zamanla evdekiler de alışır inşallah.
Kardes kediler özgürlügüne düşkün hayvanlardır surekli odaya kapatırsan kedıyı dışarı adım atamaz mal gıbı olur soylıyım bahçeye mahçeye cıkar dolaştır tasmayla fln yazık hayvana, bnm kedi 5 yaşında 5 senedır tatile gitmiyom bakıcak kımse yok cunku hersenede gıdıyorduk başka sıkıntılarda vardı gerçi artık gıdebılırım tabı 2 gunde bakacak bırını bularak.. Sen gıdeceksen camı üstten açık bırak pencereyı yazın sıcagında cam acılmadan olmaz ya.. Üstten az acılıor ya o şekil
Üstten açmak çok mantıklı değil arkadaşımın kedisi ordan çıkmaya çalışırken sıkıştı
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.