Lütfen Yardım Edin?!

NZI
NZI

2469 Puan

Ben bayramda toplayacağım paramla kedi maması alıp sokaktaki kedilere vermek istiyorum. Benim yaşadığım yerde okulların başlamasına 20 gün (türkiyeyi bilmem) falan kaldı. Bende her sabah okula giderken geçtiğim çöplüğün yanında kediler var onlara mama vermek istiyorum ama ablam diyor ki BİZ TAŞINDIK YADA SENİN YEMİN BİTTİ VE VERMEMEYE BAŞLADIN ONLAR VERMENE ALIŞTIKLARI İÇİN KENDİLERİ YEMEK BULMAYI BIRAKTIKLARI İÇİN AÇLIKTAN ÖLEBİLİRLER. Ben bunu duyunca başta umrumda olmadı ama biraz daha düşününce ya öyle bişey olursa diye korkuyorum. Ben iyilik yapmak istiyorum, ama iyilik yapayım diye de kötülük yapmak istemiyorum. Sizce ne yapabilirim?

21 CEVAP

bappatan
bappatan

11044

Annen evde yemek yapmayı bıraksa gökten yemek bekler misin? Yoksa gidip yemek mi bulursun? Onun gibi bir şey hayvanların aklı yoktur hisleri vardır. Beslesen de acıktıklarında yemek bulmaya giderler. Bu arada tebrik ediyorum bayram harçlıklarını böyle bir şeyde kullanman çok güzel. İnşallah arkadaşların seni örnek alırlar :)

bidiboom
bidiboom

10757

Kedi bagimsiz bir hayvan kolay kolay bagimli hale gelmez, siz ne kadar verseniz o serbest yasamaya devam eder, epiglottis'in dedigi gibi gunde bir vermeyle bagimli filan olmaz, sadece sizi tanir ve sicaklik duyar, ama dogal hayatini yasamaya da devam eder.. yani Misirli ve Turkiyeli kediler farkli degilse, burdakiler boyle:))

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ablan bir noktada hakli. Sokak hayvanlari konusunda ilk oncelik kisirlastirma olmali, sonra besleme. Kisirlastirmadan besledigimiz zaman nufus aşiri artiyor ve bir noktadan sonra butçe yetmiyor. Ya da dediginiz gibi taşinma oldugunda, pek cok hayvan sahipsiz kaliyor. Sorun daha buyuk oluyor. Fakat sizin durumunuzda, siz besleyebilirsiniz cunku zaten duzenli beslemeyeceksiniz, yani tamamen size bagimli olmayacaklari icin yemek bulmayi unutmazlar hemen

NZI
NZI

2469

Hem ara sıra da ordaki kapıcılar yemek veriyor.

NZI
NZI

2469

Ben istediğim yemeyi her gün yiyorum, onlar doğru düzgün yemek yemiyor tabikide yapıcam. İnş da arkadaşlarım örnek alır, ben onlara böyle bişey yapayım dediğimde ben kendi paramka başka şeyler alıcam diyor. Ben haftada 2 kez vermeyi düşünüyorum. Bide küçük bir sorum daha var ben yavru kedikeri için mi mama alayım yoksa büyük kedileri için mi? Çoğunlukla yavru kedi var ama büyük kedilerin de karınlarını doyurması lazım ki eğer sütle doyurduğu yavrusu varsa süt yapsın. Ne yapacağımı bikemedim, sizce yavru kediler büyük kedilerin mamasını yer mi yada büyük kediker yavru kedi maması yermi?

bidiboom
bidiboom

10757

NZI masallah tebarekallah, gurur vericisiniz:)

NZI
NZI

2469

Sağolun ;)

NZI
NZI

2469

Diyelim haftada 1 2 kez besledim sonra bıraktım bir problem olur mu?

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Zaten yetişikinlere bakarsan onlar deneyimli vermesende bulutlarç

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

Bende konuyla alakalı birşey soracağım ben 2 kediye bebekliklerinden beri mama veriyorum.Artık 2 gün veriyor 1 gün vermiyorum.Bu neysede taşınırsakk ne olur?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Haftada bir iki kez yem vermeyle hemen sana bagimli olmazlar. Vermediginde de ac kalmazlar yani. Verebilirsin bir sorun olmaz.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ben sokaktaki kedilere mama verirken ayni seyi dusunuyorum. Acaba iyilik mi yapiyorum kotuluk mu diye. Bence bunun cozumu duzenli bir sekilde vermemek.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Cozum su: ele gelenleri kisirlastirmak, yavrulari sahiplendirmek. Yani beslemeyim gibi anlasilmasin benim demem. Cop kenarina gunde bir kez mama birakmaktan birsey olmaz. Ama mesela bizim sitede sadece benim beslememle yaşayan 2 tane kedi var biri yavru. Cocuklar getirmisler. Hicbir sekilde çop bilmiyorlar. Sahiplenen de cikmadi. O kedinin asla dogurmasima izin veremem kendine bakamiyor yavruya nasil bakacak. Buyuyunce hemen kisirlastiricam.

NZI
NZI

2469

Bizim mahallede tek çöpün yanında kedi yok. Evin yanında, inşaatın önünde yada içinde hepsine vermek istiyorum. Köpeklerde var onlara da vermek isterşm ama ailem kediye zor izin verdi. Ben ele falan gelsin istemiyorum sadece karınları doysun istiyorum hele anne kedinin ünkü onun yavruları falan var ya ve olursa. Keşke sahiplendirebilsem ama bizim burda herkezi kedisi var kedis olmaynlarda sokaktan bulunmuş birked istemez, barınağa vereyim desem burda varmı blmiyorum, petshopa asla vermem.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hamgi ulkede yasiyorsunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 899 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR