Hangisi Daha Doğru Olur ?

Kedimi bilen vardır tek gözü görmeyen bir tekir onu eve götüreceğim köyden ama ailem onun tek suçu bir gözünün görmüyor olması mı diyor. Yani onu doğal ortamından ayırma diyorlar. Ben evde daha mutlu olacağını düşünüyorum ama bu konuda hep zıt düşüyoruz. Hayvan daha mı mutlu olur dışarıda dışarıda dediğim köy ama bakacak kimse yok köyde, köy yaşamını özler mi ailem haklı mı ben bakıma muhtaç olduğunu düşünüyorum çünkü diğer yavrulara göre cılız ve annesi ona avlanmayı öğretmediğini düşünüyorum. Çünkü hep uyuyor diğerleri kuş avlıyor vs. Bu kediye dokundurmuyorlar vs. sizce burada kalması mı daha doğru yoksa evde bakılması mı?

30 CEVAP

beautifulcat
beautifulcat

10837

Merhaba, öncelikle ailenizin bakış açısını değiştirmek gerekiyor, ne yazık ki hayat şartları artık kedilerin sokakta dolaşması için uygun değil. Önceden ezilebilmeleri zor bir ihtimaldi, ne araba vardı ne büyük bir taşıt. Evler alçaktı, damdan düşse bile az bir yükseklikle sıkıntı olmuyordu. Köylerde ne tarım ilacı ne böcek ilacı vardı, var olan fareleri, yılanları, böcekleri yiyorlardı. Artık öyle değil, köylerde bile yaşam son derece değişti. Onların yaşayabilmeleri için uygun yerler değiller sokaklar. Dolayısıyla özellikle de tek gözü görmeyen bir hayvan, inanın sokakta olduğundan daha mutlu olacaktır evde. Zaten zamanla aileniz de alışacak, yokluğunu istemez hale geleceksiniz. Yalnız, bir kedinin manevi olduğu kadar maddi masrafları da var. Bu konuda ailenizi bilgilendirmelisiniz. Sonra 2-3 ay bakıp 'ay bu kedi çok masraflı, kısırlaştıramayız, mama-kum alamayız,yavruluğu bitti sevimliliği bitti' deyip sokağa/barınağa bırakırsanız hayvana öyle bir kötülük etmiş olursunuz ki. Eğer böyle bir düşünceniz varsa bırakın köy ortamında kalsın, en azından ev refahını tattırmamış olursunuz.

Iremodi
Iremodi

1048

Evde daha mutlu olur diye düşünüyorum ben hem tek gözü yokmuş dışarda yapamaz

Sselin1
Sselin1

122024

Eger koyde bakan kimse yoksa tabiki ev ortami onun icin daha iyi. Evde guzelce karni doyan oyun oynayan kucaginizda yatan bir kedi niye mutsuz olsun. Sadece kuru mama yiyen evde hep yalniz kalan oyun oynatilmayan bir kedi mutsuzdur ama. ona guzel bir imkan sunacaksaniz kesinlikle alin. Bilmyorum ev ortaminda kedi baktiniz mi veya ailenizin tepkisi nedir ama eve alinca kedinizi kisirlastirmaniz da gerekecek ayrica kumu tüyü bunlarda bircok kisi tarafindan problem ediliyor oyuzden ailenizle bu konulari konusup onaylarini alin.

Sselin1
Sselin1

122024

Tabi ki de mutlu olur ona sicak bir yuva saglayacaksiniz ama kisirlastirma konusunda onay almaniz sart aileniz karsi cikabilir simdiden konusun cunku kizginliga girdignde sabahlara kadar miyavlayacak istahi azalalcak eve idrarini yapacak yani kisrlastirmaniz gerekiyor. Ayrica disariya alismis bir kediyse ara sira parka vs götürebilirsiniz ama eve alisan cogu kedi pek cikmak istemiyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Zynpkck disi kedimiz begendigi yere idrarini yapiyordu yani pek fark olmuyor ayrica disi kedileri kisirlastirmak hem daha pahali hem de daha zor bir ameliyat. Iylesme sureci de oyle ama soyle bir sey var sahiplenecegi kedi zaten belliymis engelli ve zayif kalmis bir kedi oyuzden secme gbi bir sansi da yok malesef. Umarim ailesini ikna edebilir tabi

Sselin1
Sselin1

122024

Malesef disi erkek fark etmiyor hem disi hem erkek kedimde ayni sorunu yasadim hem onlarin iyiligi icin hem sizin icin en iyisi kisirlastirmak. Evde kedi bakmadan once gercekten bunun sorun olmayacagni dusunen cok insan var bir kere ciftlestirirm gecer diye dusunuyorlar inanin hic oyle olmuyor. Kedi ciftlesince kızgınlıgı gecmiyor yani. Evdeki kediyi Kısırlaştirmamak kediye iskence etmekten baska bir sey degil.

beautifulcat
beautifulcat

10837

Allah kimseyi gördüğünden etmesin demişler ya, o hesap. Evin refahına alışan bir kedi tekrar sokakta yapamaz. Yanlış anlamayın, bu söylediklerim size özel değil, yani sizi suçlamak için söylemiyorum. Sadece her kedi isteyenin bilmesi gereken gerçekler. İnşallah ikna edersiniz de güzel bir yuvası olur bıdığın :) Eminim biraz alıştıktan sonra aileniz de en az sizin kadar bağlanacaktır.

bidiboom
bidiboom

10757

beautifulcat'in dediklerinin aynisini diyorum.. baskin bir kedi olsa disarida sansi daha cok olabilirdi, ancak bu sadece tek gozu kor degil, ayni zamanda cekinik te.. genelde yasama sanslari daha dusuk oluyor.. gene de ne kadar ve nasil yasayacagini suphesiz Allah bilir, ben genelleme yapiyorum..

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

-Aileniz her masrafını karşılar mı?
-Kediyi kısırlaştıracaklar mı?
-Kızgınlık sürecine katlanabilirler mi?
-Mama,kum,ödül,malt vs karşılarlar mı?
-Aşılarını yaptırılar mı?
-Cam ve balkonlara file yaptırılar mı?
-Her hangi bir hastalığında veterinere götürürler mi?(herşey dahil ; mesela burun akıntısı vs.Ya da eğer kör olduğunu söylediğinizin kedinin ameliyat olması falan gerekiyorsa yaptırılar mı?)

Zynpkck
Zynpkck

13392

Sselin1 aa dişi kedidemi işaretliyo hic duymamıştım ben bu konuda şanslıymışım galiba kızım 1 yaşana kadar sadece 2 kere kızgınlığa girdi oda iki üç gün sürdü dişi kedi dememin sebebi belkide kızım yüzünden ona alıştığım için zaten arkadaşın kedisi erkekmişde dişi erkek fark etmez dedikleri gibi ilk ailenizi ikna etmelisiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Öncelikle şu ayrimi yapmaniz lazim sanirim sokaklar kedilerin doğal ortami degil özgür ve mutlu olduklari bir yer hiç degil hele ki dişi kedilerin dogurduktan sonra bir deri bir kemik kalip yemek bulamamasi kendine yetemezken yavrularini beslemeye çalişmasinı görünce bunu daha iyi anlarsiniz. Kediler sokaklarda dogal olarak avlanip beslenemiyorlar. Diyelim ki karinlarini doydurdular bu seferde onlardan nefret eden insanlarin işkencelerine maruz kaliyorlar. Yine icinizi rahat ettirmek isterseniz evde yaşamanin eksilerini en aza indirlebilirsiniz ilerde ona arkadas olacak bir kedi daha sahiplenebilirsiniz, arada disari cikarip hava almasini saglayabilirsiniz. 2 bucuk aylik bir kediden bahsediyorsunuz eve alin 1 hafta icinde disariyi unutucagindan emin olabilirsiniz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tabi ki ev daha iyi olur o kedi bahcede fazla yaşamaz. Beautiful catin dediklerine de tamamen katiliyorum.

bidiboom
bidiboom

10757

Benim kizim da her kizginluga gitdiginde belli koseleri vardir gider cisini yapar ben de arkasindan temizlerim, kisirlastirana kadar bu boyleydi, yani erkek yapar kiz yapmaz diye bir sey yok, kacamazsiniz o cis yapilacak!:))

Ben de arkadaşlara katılıyorum. Ne olursa olsun engelli bir kediyi sokakta bırakmak ne kadar doğru? Bakan biri olsa bile sıkıntı çıkabilirdi ki bakacak biri yokmuş kışı bile geçirmez bence. Sağlam yavru kediler bile sokakta hayatta kalamıyorlar 5 yavru doğuyor biri ya da ikisi öbür yazı görecek kadar yaşayabiliyor.

Normal sineklik olmaz normal sineklik çok çabuk yırtılır. Kediler için özel teller var onlardan yaptırmalısınız. *******ta var mesela.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1334 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR