Hayvan Deneyleri

Tam1cat
Tam1cat

11984 Puan

https://www.facebook.com/649785185057442/posts/2228603587175586/


Öncelikle şu videoyu yüreğiniz kaldırırsa izlemenizi rica ediyorum. İnstagram üzerinden deneye_hayir sayfasını takibe alıp onlara destek verirsek de mükemmel olur.
Hayvan deneyleri sanıldığının aksine gerekli değil. Veterinerlik fakülteleri başta olmak üzere hayvanlar üzerinde kesip biçilerek verilen eğitimden tutun, önümüze konulan ilaçtan kozmetiğe her üründe hayvanlar bu işkencelere maruz kalıyor. Türkiyede deneyler esnasında her 2 dakikada bir hayvan işkencelerle hayatını kaybediyor. Kullandığımız kaz tüyü yorganlar için canlı canlı yolunan kazlardan tutun, başımız ağrıdığında içtiğimiz ilaca kadar her şeyde bu durum var. Hava yastığının işe yarayıp yaramadığını, kazalardan sonra dizik tedavinin başarı şansını ölçmek gibi durumların testi için maymunlara yüksek basınç altında canlı canlı kafa ve vücut travması yaşatılıp sonra izleniyor. Hemşirelik öğrencisiyim, ocakta mezunum. Yaz okulum esnasında seminer verirken hayvan deneylerini övmem gerekti ve deney yapmayan, vegan markaları tercih etmemiz gerektiğini, hayvan deneylerinin %96 sının doğru sonuç vermediğini, bir maymuna 100 gram olarak denetilen ilacın insana maksimum 1 gramının verildiğini, bunun insanlık ayıbı olduğunu söyledim. Hocamdan ters tepki aldım.
En azından hayvan deneyleri yapmayan veya vegan olarak markaları tercih edersek bile bir etki yaratırız.
Bana kalırsa tecavüzcüler, katiller, pedofililer ve teröristler varken hayvanların kullanılması koca bir hata. O kişiler denek olarak kullanılamaz çünkü insan haklarına ters.
Peki ya hayvan hakları?
Aşağıya bazı vegan/hayvan deneyi yapmayan markaların bulunduğu linki bırakıyorum. Lütfen el ele verip bari buna dur diyelim.


https://www.newstr.net/hayvanlar-uzerinde-deney-yapmayan-markalar/

2 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Marketlerde satilan klasik markalarin çogu deney yapiyor. Yeni başlayanlar icin bir kac her yerde bulunan marka sayayim deney yapmayan: eyup sabri tuncer, ve otaci türk markasi, sampuan dis macunu ve krem gibi seyleri var. Gratislerde wet and wild var makyaj markasi, çoğu seyi guzel. Deterjan olarak bimde viking var yer ve banyo için. Yine bizim bingo markasi deney yapmadiğini soyluyor ama cruelty free sertifikasi yok. Ama digerlerinden iyidir yine sanirsam.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Alterra ve Isana da hem deney yapmıyor hem de veganlar ve ürünleri çok güzel rossman da bi çok ürün var bu şekilde uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 638 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR