Acana, Purina One, *********, Kedi Pansiyon

adazade
adazade

398 Puan

Barınaktan aldığım 2 kedim 1 ve ameliyatlı. Ameliyat sonrası ********* kullanmaya başladık. Çok da memnunuz. Kaka düzgün tüyler parlak oyunculuk hareketlilik yerinde kiloları fit. Görme işitinme sağlam. Bayram tatilinde kediler Tuzla’da güvendiğim, sokak hayvanlarına da bakan bir pansiyona bıraktım. Giderken mama da götürmek gerekiyor. *********yı görünce pek memnun olmadı ama birşey demedi. Sohbet ederken dedim ki paşa çok tüy döküyor. Narin o kadar değil. O da dedi ki mamadan. Kaliteli mamaya geç. Hmmmmmm. Bayram dönüşü güvendiğim başka bir şehirde yaşayan bir veterinere mesaj atıp sordum. O da bana acana önerdi. Acana grassland aldım. Bir tabağa da ondan koydum. Her iki mamadan da yediler ama yedikleri miktar ciddi azaldı. Neredeyse 1/5 e düştü. Demek ki daha az yiyerek doyuyorlar. O zaman acana nın fiyatı pahalıdır demek yanlış oluyor. Deneme amaçlı acana Wild parie aldım. Bir de purina öne. 4 üründen de birer Türk kahvesi fincanı kadar tabaklara koydum. Tahmin edin hangisini yediler? Purina one. Diğer 3 mamadan da yarımşar yemişler. Tok oldukları için yemiyor diye düşünüyorum zira mutfağa gittiğim zaman miyavlayarak peşimden koşmuyorlar. Ben mama işinden alınmamam. Şu an gözlem yapıyorum. Purina açık ara cazip bir lezzet ve 3 hafta sağlıklı tüy garantisi veriyor. ********* ise yerli üretim, yerli malı yurdun malı, bildiğim güvendiğim marka. Acana ise dünya çapında bilinen onaylanmış marka. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeleriniz nelerdir? Lütfen sırf karama amaçlı o marka kötü onu alma gibisinden çocukça şeyler yazmayın. Tecrübenizi ya da bilginizi yazmanızı rica ediyorum

8 CEVAP

BalliBadem
BalliBadem

121963

********* parasına göre iyi değil acana et içeriği güzel purinanın mamalarına kimsenin güveni yok her masasının içi rezalet tatlandırıcı lardan dolayı sevmişlerdir yalnız acana tartışılıyor aorun olabir uzun vadede ben olsam nd düşük tahıllı alırdım

BalliBadem
BalliBadem

121963

********* parasına göre iyi değil acana et içeriği güzel purinanın mamalarına kimsenin güveni yok her masasının içi rezalet tatlandırıcı lardan dolayı sevmişlerdir yalnız acana tartışılıyor aorun olabir uzun vadede ben olsam nd düşük tahıllı alırdım

Eğer kediniz erkek ve kısırsa acana almayın idrar yolu problemlerine neden oluyor. ********* da @ballibadem’in dediği gibi içeriği ortalama ama fiyatı içeriğine göre çok yüksek. Ayrıca yüksek tuz oranı kısır kediler için iyi değil. Purina aralarında en kötüsü. İçinde et yok ve kediler sevsin diye çok yüksek miktarda tatlandırıcı var. Ayrıca fiyatı da ucuz değil o mamaya o kadar para vermemek lazım. Ben ND düşük tahıllı kullanıyorum, kedilerim çok seviyorlar ve içeriği de iyi. Bir de onu deneyin isterseniz. Nd olmaz diyorsanız naturea, bozita, sanabelle gibi mamaları deneyip kediniz en çok hangisini severse onu kullanabilirsiniz.

toffy_the_cat
toffy_the_cat

13851

PURİNA Zone içeriği şişirilmiş ve zararlı şeyler olduğu için kediler tadını beğeniyor bizde cipsi severiz ama çok zararlı düşünsenize ömrümüz boyunca cips yediğinizi ilerde ne kadar sağlıksız olursunuz.


Acana da kalp hastalıklarına yol açıyormul birde idrar yolu hastalıklarına bütçemize göre aşapıdakilerden seçebilirsiniz:


ND=30-35 TL
BritCare=30-35 TL
Matisse=25 TL
Sanabelle=30 TL
FitMin=30 TL
Golosi=15-20 TL
Brit=20 TL
Aro=7.5 TL
ProNova=15-16 TL
Profine=25-30 TL
Bravery=50-60 TL
İnstinct=50-60 TL
Bozita=28-30 TL


Benim tercihim nd,britcare,sanabelle,profine,bozita seçeneklerinden birini seçerdim.

Nini28
Nini28

92

ND Farmina tarafından üretiliyor. Farmina her zaman hayvanlara daha çok yatırım yapan birşirket olarak bilinir. Hayvan saglığı için daha iyisini yapabilmak için devamlı araştırma yapan bir şirket. Ben Acana, sanabelle, Wild Praire ve Iams ve daha da fazlasını denedim. Wild Praire de çok iyi ama 8 kedim bana çok tuzluya geliyor ama ND yi tek geçerim

adazade
adazade

398

arkadaşlar tavsiyeleriniz üzerine ND düşük tahıllı aldım. Lezeet sıralaması Prurina One açık ara önde, ama bunu zaten toffy_the_cat'in söylediği gibi patates cipsini hepimiz severiz ama onunla beslenemeyiz benzetmesine istinaden bu ürünü kenara kaldırdım. 4 üründen 1 küçük fincan tabaklara koydum. minişlerin tercih sıralaması 1-N&D Düşük Tahıllı Tavuk Ve Narlı Kısırlaştırılmış, 2-Acana Wild Prairie Tavuklu Ve Göl Balıklı Tahılsız, 3-Acana Grasslands Tahılsız ve 4-********* BonaCibo Adult Cat Light - Sterilised Kısırlaştırılmış şeklide oldu.


ND yi büyük iştahla yediler tabak bitti. Diğerlerini bitirmediler. Sabah uyandığımda diğerlerinden hala tabaklarda var idi.


Bu arada önceden belirtmiş idim pahalı mamaya geçince yemek tüketimleri azaldı. aç olsalar eski mamaları olan bonacibo yu bitirirlerdi diye düşünüyorum.


Şu aşamada minişlerin ND yi seçtiği kesin.


geriye 2 soru kalıyor. Bu değişikliğe gitmeme sebep olan aşırı tüy dökümü konusu ne olacak. ND ye geçersek tüy dökümü azalacak mı?


diğer soru ise bu 4 üründen karışık versem de tek çeşit beslenme yapmasam ne olur? bu konuda sizin fikriniz ve tecrübeniz nedir.

4 tane mamayı da karıştırıp vermeyin bence. Acana ve ND’yi karıştırıp verebilirsiniz acana bitene kadar. Ben ND kullanıyorum ve tüy dökülmesini engelleyecek hiçbir ek ilaç vermiyorum (yumurta, yoğurt, yaş mama, vitamin maltını saymıyorum, vetoskin gibi ilaçlardan bahsediyorum) tüy dökülmesi neredeyse sıfır.

adazade
adazade

398

Sevgili kediseverler :)
tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. Sonuçları sizlerle paylaşmak istedim. ND gerçekten de tüy dökümü yok denecek kadar aza indirdi. Bir de minişlerimin boyunu uzattı. artık miniş demek pek mümkün değil :)))
Hazır deneme yapıyor iken ND nin 4 çeşidini aldım. bakalım hangisini sevecekler diye.
ND Kuzu Etli yaban mersinli açık ara 1 numara. bu mamaya resmen deli oluyorlar.
ikinci sırada tavuklu narlı geliyor. Bunu da baya seviyorlar.
3. sırada ördekli kabaklı var. bunu da eh işte yer gibiler.
4. sırada balıklı portakallı var. Bunu pek sevmiyorlar.
Bundan sonra ND kuzu ve Tavuk ikilisi ile yolumuza devam edeceğiz. Bu sayfayı okuyanlara tavsiye olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 866 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR