Orijen Acana Dışı Kaliteli Mama Öneriniz Var Mı?

ugurkoker
ugurkoker

959 Puan

Arkadaşlar 9 aylık kedime Orijen Kitten başladım yemedi,yaş mamayla karıştırıp bir süre yedirdim ama iyice mamadan soğudu.Veteriner tavsiyesi ile N&D ye geçtik.Yedi ama çok tüy dökmeye başlayınca biz de Orijen Regional Red diye bir mamaya geçtik,bir süre yedi,ohh nihayet bulduk mamamızı derken paketin bitmesine doğru bunu da yememeye başladı,şuan yaş mamayla karıştırıp yediriyorum:( İnstinct diye bir marka buldum ama Veterinerim içeriğini önermedi.Taste of wild baktım internette pek olumlu yorumlar yok.Royal canin mi denesem,yoksa Orijeni N&D nin yaş mamasıyla karıştırıp o şekilde mi beslesem kafam karıştı.Ne zor işmiş mama bulmak.Her gün yaş mama verilmez diyor veteriner.Var mı önerileriniz?

21 CEVAP

masyakartal
masyakartal

621

Bravery kitten tavuklu tahılsız kaliteli koku problemi yok içerik güzel

Naturea deneyebilirsiniz.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Royal canine hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim kedime yavru maması veriyorum şuan kısırlaştı nasıl alıştıysa kısır mamasını bile yemiyor bulaşmayın bence

gozush
gozush

714

Benim kızım da çok seçici ve kuru mamaya asla diyen bir kızdı. Şuan yaş mama olmasa da olur yaşıyoruz. Hemen hemen her mamayı denedik ve Nd Balıklı doyorum başka bir şey demiyorum. Norveç kedisiyiz ve tüy problemimiz balıklı mamalarda minimum hep. Özellikle Nd yi yerken ağzından salyalar akıyor. Normalde kuru mamadan nefret ederdi.

Kediniz kuru mamadan hoşlanmıyor olabilir. Happy Tail verebilirsiniz. Orijenden sonra Royal Canin'e geçmek doğru olmayabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Naturea, petcurean go, brit care

onurtemiz
onurtemiz

116286

Petcurean Go bizimki pek sevmedi ve zaten gözüm aman aman tutmadı o mamayı ama kötüler arasına koymam onu


ND nin farklı versiyonlarını mı deneseniz acaba ? Ve evet genel olarak ND de tüy dökme sorunu var biz NDciyiz ama bu ay sonuna doğru bırakıp RC British mamasına geçeceğiz kilo alması için

110965
110965

704

Kedinize corona testi yaptırdınız mı? Corona virüslü kediler, aynı mamayı uzun zaman yiyemiyor. Çünkü zaman zaman mide bulantıları oluyor. Ve bulantıları olduğunda yedikleri mamayı sonrasında bir daha yemiyorlar. Farklı tat ve koku istiyorlar.

lwb
lwb

120662

Ben mera kullandım, bi farklılık olmadı

110965
110965

704

Korkmayın. Sadece corona taşıyıcılarında değil normalde de bazı kedilerin mideleri zayıf oluyor. Ve midelerinin kötü olduğu dönemde kullandıkları mamayı, mide düzelince de yemiyorlar.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Mera çok iyi bir marka yaş mamalarıda çok kaliteli ben yaş mamasını denemiştim seçici kedim çok sevdi

gozush
gozush

714

Biraz ısrarcı olmanız lazım size istediğini yaptırdığını fark ettiği an daha seçici oluyorlar:) Sürekli farklı mamada tüy dökümü sebebi zaten. Tek kuru mamada devam edin en az 3 ay. Toparladığını göreceksiniz. ND Balıklı ile tüy dökümünü azaltacağına eminim.

ugurkoker
ugurkoker

959

cevap için teşekkürler,n&d balıklıyı açık satan bir yer bulup biraz deneme numunesi alayım :)duruma göre paket alırım artık :D

drkizil
drkizil

351

Ben acana pasifica ve graslandini veriyorum ogluma. Her paket bittiginde degistiyorum cesidini ve yiyor

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz sürekli ayni mamayi yemekten sıkılıyor olabilir benim kedilerim öyle. Begendiginiz markalarin farkli cesitlerini dönüşümlü kullanabilrsiniz ya da yas mama vererek degisiklik yapabilirsiniz Ben nerdeyse hergün yaş mama veriyorum. mesela bir gün ciger verdiysem ertesi gün balık veriyorum sonra tavuk vs her gün ayni yaş mamadan da sıkılıyorlar. Tabi hergün yas mama verince kuru mama yemeyi tamamiyle birakiyorsa yas mamayi haftada 3-4 kere verin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1654 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR