Diş Fırçalıyor Musunuz?

Cyborg
Cyborg

1339 Puan

Fark ettim ki kedimin dişleri sararmış. Siz diş fırçalıyor musunuz? İşe yarar mı renginin düzelmesine? Ve hangi ürünlerden memnun kaldınız?

21 CEVAP

lwb
lwb

120674

Komik gelicek belki ama kulak çöpüyle:D öyle çok ayrıntılı uğraşmayı sevmem çünkü diş fırçası alayım da fırçalayım
Islatıp dişlerini temizliyorum, ardından da tabletini veriyorum. Ama bu aralar suyuna damlatılan ağız bakım damlaları var onlardan almayı düşünüyorum

lwb
lwb

120674

Fırçalamıyorum ama düzenli olarak ya da aklıma geldikçe temizliyorum suyla.
Artı olarak da gimcatin ağız bakım tableti var ondan yediriyorum. O sararmalar temizlediğinizde gider

lwb
lwb

120674

Bunu da çok sık yapmıyorum yani ama tabletini düzenli vermeye çalışıyorum

mavitilki
mavitilki

11065

Kedinizi önce ağzında yabancı bir şey olması hissine ve macunun/doğal hindistan cevizi yağının tadına ve kokusuna alıştırmalısınız. Macunu koklatın, yalatın, boş parmağınızla yavaş yavaş dişlerine dokunarak alıştırın. Daha sonra gazlı beze geçebilirsiniz. Sonra parmak fırçası ve kedi diş fırçasına geçebilirsiniz. Sadece suyla dişlerini temizlemek bile çok iyi olacaktır. Kullanamazsanız ağız bakım suları ve jelleri var. Diş tabletleri de kullanabilirsiniz.

Ecerana
Ecerana

14974

Benim kedimin dişlerin de sarılıklar oluşmuş veteriner e sordum tartar dedi temizlememiz lazım dedi Bn de Bi kaç ay sonra kısırlaştırıcam inş iki sefer anestezi almasın diye aynı gün diş temizletelim dedim beklerse sorun olmazmış ama Bn yine de o güne kadar ağız bakımına önem vereceğim geçenlerde petlebi den diş fırçası ve diş jeli aldım fırçalamak önemli ama ne ile fırçaladığında önemli bnce bn sadece su ile fırçalamıyorum dişlerimi sonuçta macun kullanıyorum. Bnce kedilerin de öyle olmalı gerçekten temizlensin istiyorsak. Hindistan cevizi yağı almıştım ama baktım macunları var kedilerin onu daha çok severler diye ondan aldım ama sevmediler bakalım fırsat buldukça fırçalıyorum suya damlatılan sıvılar var bio petactive nin ki ni biliyorum bn bu markayı da çok seviyorum ama veteriner bu mentollü kediler mentol sevmez acı olduğu için verme dedi az bişey suya damlatınca tadı geçmez diye düşünüyordum ama zaten az bişey kalmıştı vermedim bi daha. Önerenlerde var ama iyi mi kötü mü bilmem Bn çıkamadım işin içinden Allah size de kolaylık versin :)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

8 yasinda hic temizlemedim, cunku yolar.. bir sorun yok simdilik

Cyborg
Cyborg

1339

Teşekkürler. O zaman bu şekilde bir deneyeyim hem tepkisini ölçmüş olurum. Çünkü benim de yolunma, bir parmağımı öğlen maması yapma ihtimalim yüksek. ^^ 2 yaşında oğlum, hep kontrol ederim yeni oluşmuş bu sarılıklar nedense.

lwb
lwb

120674

Yediklerinden (özellikle mama yapıyor) kaynaklı ince bi tabaka olmuştur, temizlediğinizde geçer

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Florur fazlaligi insanda diste sarılik yapiyo ama hayvanda da oyle midir bilmem..

BalliBadem
BalliBadem

121963

Yapmıyorum ama yapsam çocuk diş fırçası 1 tl mi ne onu alırım çocuk macununada biraz yaş mama katardım nie o kadar para veriyim ki adı kedi... Sı olunca fiyatı kaç katı oluyor

Yani ben de alıştırmaya çalışıyorum ama beni parçalıyor :/. Kulak fırçası fikri iyiymiş küçük olduğu için bir de onunla deneyeyim.

beautifulcat
beautifulcat

10837

İnsan diş macunu onlar için toksik bu yüzden ben Biopet Active'in ağız bakım suyunu diş fırçasına döküp fırçayı ıslatıyorum, üstüne hindistan cevizi yağını sürüp fırçalıyorum. https://www.suzionline.com/kedi-bakimi/kedilerde-agiz-ve-dis-bakimi-nasil-olmali/ çok güzel anlatılmış kediyi nasıl fırçaya alıştıracağınız konusu :)

Cyborg
Cyborg

1339

Suyla nasıl temizliyorsunuz? Parmağınızla mı?

Cyborg
Cyborg

1339

Ben de denedim bugün ve biraz kan kaybı yaşadım. ^^ Ama alışmalı mecburen. :/

Pamukemel
Pamukemel

693

Tabiki saglik ağzından baslar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1007 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR