Kedim Beni Parçalar Mı?

4.5 aylık bir kedim var. Zararlı tüm davranışları yapıyor. halıları, koltukları tırmalıyor, kıyafetlerimizi söküyor vb. (direğini kullanmıyor) En önemlisi de sürekli ısırıyor. Her ısırdığında ve kötü davranışta bulunduğunda su sıkıyorum ve tutup başka yere taşıyorum. Koltuğun örtüsünü tırmalarken tutunca bileğimi ısırdı ve koparmaya çalıştı. Isırdığı bölge şu anda şişti. Daha büyük olsaydı belki de etimi gerçekten koparacaktı. Her böyle yaptığında odasına kapatıyorum birkaç saat. Dişlerini kaşıması için vb bir sürü oyuncağı var. Yerler oyuncak kaynıyor ancak yine de gelip bizi ısırmayı tercih ediyor. Annesi sokak kedisiydi ve 2.5 aylıkken eve aldık. Sizce ne yapmalıyım? Tanıdığınız bir kedi davranışçısı var mı? Bu şekilde nereye kadar devam eder bilemiyorum çünkü.

20 CEVAP

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Kedinin agresif olması sizin agresif olmanızla paralel olarak ilerlemiş belli ki. Kedi başına buyruk bir hayvandır siz ona su sıktığınızda cezalandırmış değil sadece agresif tavrını güçlendirmiş olursunuz. Saçma sapan kediyi odaya kapatmak yerine biraz olumsuz tavırlar takınmayi bırakın.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Egitmeyin bence, kucuk kedilerin enerjisini bir sekilde atmasi gerek, hali ortu tirmalamasi dogal, soylediginiz seyler her kedinin yaptigi seyler, tam oyun oynarken elle mudahale ederseniz sizi de isisir tabi. Oyuncaklar verin bil bol ilgisini dagitin. Ama uslu uslu bir kosede yatmasininbeklemeyin. En azindan 1 yasina kadar boyle devam eder. Sonra biraz azalir. Yaşlaninca da iyice sakinleşir. Bi de benim belali kedim var program, adam kedilere nasil yaklasacagininogretiyor. Problem genelde sahibinde oluyor:D izleyin bence

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Aynı hareketler benim yavrumda da var ve doğası gereği bunları yapmaya mecbur. Henüz yavru kimseyi dinlemez eğitim falan geç bunları. Öyle birşey mümkün olsa ben yapardım zaten. He önerebileceğim tek şey kedin yüksek yerlere rahatca çıkabilsin. Ben o şekilde durumu biraz daha indirgedim.

Leyl003
Leyl003

2763

Benim kedim de çok ısırıyordu.. şuan 1 yaşında hala ısırma eğilimi var.. ben işin yöntemini şöyle buldum: kediler çok dakik hayvanlar.. eğer iyi bi gozlemciyseniz ne zaman ne yapacağını öngörebilirsiniz.. ben kedimin ne zaman ısırmak istediğini biliyorum.. ondan uzaklaşıyorum peluş oyuncaklarindan birini veriyorum.. bana hiç zarar vermiyor.. elimde kolumda hic iz yara yok.. tabi kedim yavruyken ozellikle de diş kasintisindan dolayı isirmalarina maruz kaldım.. büyüdükçe bu durum daha da azalabilir.. siz kızmayın çünkü o da agresiflesebilir.. onu yanlız bırakın ısırmaya başladığında.. bi de çok oyun oynatin onu yorun.. kolay gelsin

limis
limis

10780

neyi itici buldunuz pek anlamadim ama burda insanlara hakaret etmeye harcadığınız vakti kedinizle harcasaydiniz her canlının aynı olmadığını yarim saatte öğrenirdiniz. Size yardım etmeye çalışan insanlara saygısız kıt diye hakaret ederek agresifliginizden başka birşey kanıtlamış olmuyorsunuz.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Leylaya katiliyorum bi noktadan sonra ne yapacagini anliyor ve kendinizi isirtmiyorsunuz, zaten onun hareketleri de sakinlesiyor. Siz kediye o size alisacak

Fatiko
Fatiko

11964

Kediler eğitilmez bir vete danışın lütfen belki anti stres macun VS verir

limis
limis

10780

4.5 aylik kedinin söylediklerinizi yapmasından daha doğal bi şey yok. Bebek daha çünkü. Insan cocuklariyla karsilastirmaniz da ayri bi komedi. Kedinize su sıkarak, bağırarak en fazla sizden nefret etmesini sağlarsınız. Kediler kendi davranışlarıyla sizinkiler arasinda baglanti kuramaz. Onun gozunde yaptiginiz herseyi durup dururken yapıyorsunuz. Haliyle hayvan kendini koruma icgudusyle hırçınlaşıyor. Odaya kapatmanız da ayrı bi tuhaf. Hayvanin kesfettigi yerleri esirgeyerek gereksiz strese sokuyorsunuz. Yapmaniz gereken tek sey bol bol oyun oynatarak enerjisini atmasina yardimci olmanız.

@limis


Sizin algılamanız biraz kıt galiba :( İtici olmaya harcayacağınız çabayı keşke cümlede anlam bulmaya geliştirmeye ayırsaydınız. Ben orada karşılaştırma yapmadım, "her canlının" yaşadığı yerin kurallarını bilmesi gerektiğini belirtmek amacıyla çocuk örneğini verdim. Kaldı ki bilseydim burada soru sorma gereğinde bulunmazdım. Teşekkür ederim yine de.

nasıl eğitmemi öneriyorsunuz acaba? küçük çocuklar da eğitiliyor. kedi de evin kurallarını bilmeli. kediyi dövmüyorum. sadece hayır diyorum ve davranışını devam ettirirse spreyle su sıkıyorum. eğer daha ilerletirse de odaya kapatıyorum. rica ettiğimde dinlemiyor ne yazık ki. siz ne önerirsiniz merak ettim.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bence ödül maması alın yanlış bi davranış yapınca 2 tane falan verin dikkati dağılır

pinarcaya
pinarcaya

19123

Kedinizin belki stresle ilgili bir sorunu vardir. Vetriscience diye bi markanin antistress tabletleri var. Veterinere danisip buna bir bakin isterseniz.

üslubunu hiç beğenmedim, biraz saygısızsın sanırım ama deneyeceğim teşekkürler

Eliff90
Eliff90

712

Kediyi tırmalama tahtasına alıştırabilirsiniz. Mesela kediniz halıyı tırmalıyormuş. Muhtemelen yatay tırmalama tahtasına daha kolay geçiş yapar.Kedi oyun spreyleri var. Ben beaphar kullanmıştım. Onu tırmalama tahtasına sıkın. Kediniz bir yeri tırmalarken canını acıtmadan tırnakları açık bir şekilde onu alın tırmalama tahtasına götürün oraya tırmalamaya alışacaktır.
Küçük kediler için normal benim oğlum perdelere çıkıyordu bebekken.
Sonra sakinleşirler. Ama yanlış bir şey yaparsa kızmadan hayır deyin ve yanınıza yaklaşana kadar sevmeyin yalnışı anlasın.

Ervaxx
Ervaxx

1840

Disi kasini yo dersem olmaz cunku sizi bile isirmis bence bu agrasiflinin duzelmesi icin veterinlerde bilgi alin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1278 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR