Bize Yardım Edin Kedimizin Ensesinde Yara Var Fakat İyileşmiyor Sürekli Kaşınıyor

Necla_nlbt
Necla_nlbt

241 Puan

Oğlum 3 yaşında 1 hafta önce ensesinde fındık büyüklüğünde yarayla geldi deri kalkık şekilde bişey olmaz dedik 3 gün sonra şiddetli kaşınma başladı tüylerini yolup kendisi yedi tedaviye başladık kaşıntı devam ediyor yakalık taktılar teşhis koyamıyorlar sizden ricam konu hakkında bilgisi olan bana ulaşsın


20 CEVAP

pillikontes
pillikontes

2876

ya saldırı yada farklı bi enfeksiyon belirtisi olabilir .. başka bi veterinere gitmenizi tavsiye ederim yaranın büyüklüğü ve tüyünü yolup yemesi normal değil gibi..

Gnarvakasi
Gnarvakasi

732

Başka bir veterinere daha götürün isterseniz saldırıya uğramış olabilir

Meryemata
Meryemata

11

Merhaba, benim kedimde 2,5 yaşında dişi aynı yaradan çıktı. Tıpkı sizin anlattığımız şekilde başladı ve ilerledi, görünümü de aynı. Biz 3 ay önce kısırlaştırmıştık hemen ardından ensede ufacık bir alanda tüyleri döküldü, zamanla büyüdü ve yara oldu, çok kaşıyor. Veterinerimiz alerji olduğunu söyledi ama neye alerjisi var bilmiyoruz. Yorumları okuyunca acaba kısırlaştırma esnasında yanlış bir şey mi yaptılar diye düşünmeye başladım. Şuan tedavi görüyor ama hiç ilerleme yok her geçen gün yara büyüyor, daha kötüye gidiyor. Onu kaybetmekten çok korkuyorum. Sizin şuanki durumunuz nedir? Atlatabildiniz mi? Nasıl atlattınız? Cevap yazarsanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim.

Tamamen tesadüf eseri konuya denk geldim. Bu olayı yaşayıp atlatmış biri olarak size olmasa da gelecekte cevap arayanlara yardımcı olması için bu mesajı bırakıyorum.


Bizde bu rahatsızlık bozuk para kadar ufak bir yara olarak başladı.

Sonra o yara aynı bu resimdeki gibi büyüdü ve kabuk düştüğünde birebir aynı manzarayla karşılastik. Dış parazit ilacı yüzünden mi yoksa aşı yapıldığı için mi oldu bilmiyorum. Fakat mamadan kaynaklanmadığına eminim zira öncesinde de sonrasında da aynı mamayı kullandık. Dandik bir mama değildi.


3 4 veteriner dolaştık. Hepsi farklı mantar tedavileri uyguladı. Haplar kremler losyonlar hiçbiri fayda etmedi. Tavsiye üzerine şehir değiştirerek hiç gitmedigim kediler üzerinde uzmanlaşmış bir profesör bize tanı koyabildi.


"Kıl kökü iltihabı"


Tıpkı kıl dönmesi gibi sebepsizce her kedide olabilecek bir olay. Enseden yapılan aşıların buna neden olabildiğini söyledi. Veterinize aşıları mümkünse kalça tarafından yaptırmasını söyleyerek bu durumu yaşama ihtimalinizi azaltabilirsiniz. -kalcanin arkasını enseleri kadar rahat kasiyamiyorlar-


Tedavi


İnsanlara da kullanılan kortizon türevi içeren prednol isimli hapı kullandik 1 ay boyunca. Düşük dozdan yükselterek ilerledik ve aynı şekilde azaltarak bıraktık. İlacın ilk dozlarindan itibaren yarası kapanmaya başladı ve kaşınma durumları sona erdi. Yalnız bu ilaç gerçekten tehlikeli bir ilaç ki insanlara bile son çare olarak verilen bir ilaç. Hastanın kilosuna göre hapı bir kac parçaya bölerek vermek gerekiyor.


Eğer kendinizde bu tarz bir belirti varsa veterinize bu mesajı okutun ve fikrini alın. Ben veteriner değilim, süreci yaşamış bir hasta sahibiyim. Umarım size de deva olur. Teraviden sonra ufak bir kellik kalıyor bölgede. Ama sağlığına kavuşuyor.

Kediannesi12
Kediannesi12

3900

Mantar olmamaz mi veteriner mantar demedi mi

pongul
pongul

113342

Doğak soğuk sıkım Kantaron yağı uygulayın bölgeye, rahatlama sağlayacaktır.

Necla_nlbt
Necla_nlbt

241

Mantar değilmiş baktılar vücuduna

Necla_nlbt
Necla_nlbt

241

Bizde saldırı dedik kedi dalaşı dedik fakat 2 Ay önce hayvan hastanesinde iç dış parazit yaptırmaya gittik para istemediler bizden enjeksiyon yarası dediler veteriner sizce bu olabilirim 2 ay önce yapılan nasıl böyle kocaman yara ya dönüşebilir

Necla_nlbt
Necla_nlbt

241

Veterinerimiz iyi ilgilendi Kubilay veterinerlik Özer bey Bolu’da yaşıyoruz şimdilik sakinleşti

Kubbsa
Kubbsa

184

Olabilir benim kedim de de olmuştu bazı hayvanların derileri tepki gösterebiliyormuş ve de igneyiyapan kişiye de bağlı denildi ne kadar doğru bilmiyorum ama kedilerin de derileri hassas olduğu için yaralar olusabiliyor

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Stres falan olabilor ki nasil evde durumlar, degisiklik vs var mi? Veya kediyi sıkıntıya sokan baska birsey?

cevizayaz
cevizayaz

4922

İsterseniz fotoğraf da atabilirim aynı deri problemi yaşadığım bir kedim var ve bu yaralar tamamen mama ile alakalı imiş doktorumuz tahılsız ve balıklı mama ile beslememizi söyledi bu alerji yani ancak kediler için alerji testi çok pahalı bu yüzden vet. çok ciddi bir durum yoksa deneme yaparak çözmeye çalışıyor bizim şükür mamadan olduğunu çabuk anladık bir aya kalmadan düzelti. Tabi iki adette krem kullandık bu süreçte ve vakitlerini kaçırmadan iç dış parazitlerini hep yaptık. Bu yüzden hem veterinere sorabilir hem de tahılsız bir mamaya geçiş yapabilirsiniz.

Necla_nlbt
Necla_nlbt

241

Lütfen fotosunu atabilirmisiniz teşhis koyamadılar

kubrafdn
kubrafdn

361

veterinerinize sorup crystalın kullananın bi sure icin de olsa rahatlatır yavrucagızı...

Meryemata
Meryemata

11

Evet crystalyn muadili bir losyon kullanıyoruz, doktorumuz bağışıklık destekleyici ilaçlar besin destekleri verdi onları kullanıyoruz. Haftada bir kaç kez medikal şampuanla yıkayın demişti onu da yapıyoruz ama maalesef hiçbiri çözüm getirmedi :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16085 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR