Yavru Halsiz Sokak Kedisi

pinarcaya
pinarcaya

19123 Puan

Bahcemizde annesiyle gezen bir yavru kedi var. Sanirim 1.5-2 aylik civari. Bugun farkettim ki gozleri sulanmis , halsiz ve kuru mama yemiyor.annesinden ayirmak istemedim ama az once alip eve getirdim. Birkac gun evde bakayim da kendini toparlasin diye. Yas mamayi biraz yiyor. Agzindan siringayla aminosol verdim. Agzindan yine siringayla su veriyorum. Yas mamasina balik yagi kattim. Baska ne yapabilirim? Bu sekilde iyilesir mi acaba? Sadece gozleri sulu ve halsiz. Onun disinda hapsurma oksurme burun akintisi gibi seyler yok. Grip yeni baslamis diye dusunuyorum.

21 CEVAP

pinarcaya
pinarcaya

19123

Ishali gecmis:D

pinarcaya
pinarcaya

19123

2 aylik kediler kuru mama yiyebilir fakat bu kedi istahsiz. Bikac gun takip ettim annesi artik emzirmiyordu. Dediginiz gibi, olmazsa yarin veterinere gotureyim.

gulatakan
gulatakan

107188

bence onlara bı kutu yapın bahceye anne de yavrusuyla ayrılmaz bahceden boylece guvende hıssedınce.Siz de o arada hem anneyı hem yavruyu beslemeye devam edın aynı anlattıgınız sekılde.hem ayrılmamıs olurlar hem de yavru besın destegı ıle toparlar belkı

gulatakan
gulatakan

107188

kapalı bı kutuya annenın gırıp cıkabılecegı kadar bır delık acsanız ,kutuyu naylonla sarsanız yagmura karsı ıslanmasın dıye, ıcıne de yastık falan koysanız konforlu ve guvende hıssedecektır anne ve gitmez dıye dusunuyorum:)

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Bence @gulatakan haklı annesi daha sonra kabul etmez belki uzun sure bulamazsa. Akşam eve alacaksanız bile bahçenize yine de kutu koyun annesine de mama verin (durumunuz musaitse) anne de boylece oradan ayrilmaz. Ayrica yavrunun sizde olduğunu ve her sabah yavruyu ona geri vereceğinizi bilir oradan ayrılmaz hemde yavrusunu miyavlaya miyavlaya aramaz bir zaman sonra. Anne arayıp bulamaz da giderse bu sefer annesiz kalacak yavru. Yada siz sabah yavruyu annesinin yanina bıraktığınızda akşam alacağınız zaman anne kedi size tislayabilir savunmaya geçebilir. Yada yavruyu alip goturebilir tekrar bulamayabilirsiniz. Kutu koyarak bunların önüne geçmiş olursunuz. Anne de size guvenir.
İshal icin de yavruya tavuk gogsu haşlayıp verirseniz ishal de daha hızlı sonuç alırsınız ilaçla beraber. Kedim çok ishal oldu bu konuda epey tecrübeliyim. Tavuk gogsu de ise yaramazsa pirinc lapasi yapip biraz tavuk suyuyla karıştırıp ezerseniz (siringaya girmesi icin ezmek gerekiyor) O da hızlandırıyor iyileşme sürecini.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Annelik zamani gecmis o, iyilestirip sahiplendirin bence. Yaz olsa veya kucuk anneşinden ayirmamak gerekiyor ama bu havalarda sokakta ölur hastaysa. Fazla dayanamaz. Gunduz bir iki saat annesini de eve alabilirsiniz balkonda biraz zaman gecirirler. Annenin memelerinde sut birikmesin diye o da..

pinarcaya
pinarcaya

19123

Bu arada gozlerine de damla damlatiyorum.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Henüz kuru mama yiyemez ki disleri uygun degildir yemeye. Sadece yaş mama verebilirsiniz. Yada kediler icin olan süt tozundan da verebilirsiniz hala anne sütüyle besleniyordur diye tahmin ediyorum.

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Grip mi onu bilemedim bulunduğunuz ilde muayene ucreti almayan bir veteriner varsa bi gosterin derim bi sorun varsa direkt ona yönelik biseyler yapabilirsiniz böylece. Küçükken bagisikliklari çok ta yüksek olmuyor o yuzden hastalanmış olabilir

Minnakpatipuki
Minnakpatipuki

14052

Kedimde az beslendigi icin gelişim geriliği vardı gerçi simdi hatırladım. Belki öyle birşey de olabilir bu kedidede. Anca 2.5 aylikken kuru mamaya gecis yapabilmistik Hatta kuru mamaya gectigimdede kuruyu yaş mamayla karıştırıp öyle vermiştim bir süre çiğnemeye alışsın diye. Çok mu zayıf kedi? Istah acıcı macunlar var hiç denemedim ama belki işe yarar

pinarcaya
pinarcaya

19123

O kadar arada kaldim ki. Annesi disarda onu ariyor. Acaba annesine mi versem? Aminosolu falan disari cikip veririm artik. Evde sicak sicak kendine gelir diye dusundum ama izmirde havalar o kadar soguk da degil aslinda.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Aminosol da hem istah acici hem de icinde bircok vitamin bulunduryormus. Veteriner de faydali oldugunu soyledi. Kedinin halsiz halini gorunce birakasim gelmiyor. Anneyi deli gibi ararken gorunce goturesim geliyor.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Az once kakasini yapti. Ayni zamanda kedi ishal.

gulatakan
gulatakan

107188

ya cok uzuldum:( kakasının rengi farklı mıydı beyaz falansa sorun oluyor.parazite karsı mınık bır iki damla kontıl verebılırsınız.2 aylıksa ası da yapıyorlar sanırım ama su an ıshalse yapmazlar.ishali için de reflor var sase halınde satılandan alıp bır saseyı bir iki milim suda eritip eriyen ılacı tekrar sırıngaya cekerek agzına verın bır kac gune duzelecektır parazit kaynaklı degılse.

Sadece geceleri alsanız daha iyi olur gündüz annesi ile vakit geçirir hem ayrı kalmazlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 942 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR