Kedim Cinsel Organını Çıkartıyor Yalıyor. Ona Bakınca Dokununca Bağırıyor Kızıyor.

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577 Puan

Kedimi sokakta terk edilmiş Bi şekilde buldum ve sahiplendim. Bu yüzden biraz psikolojisi bozuk. Ama hırçın taşkın Bi kedi hiç değil. Gayet uysal ve sevecen. İlk 1 ayında hiç bir sorun çıkarmadı. Sonra Bi kez kendi pufuna dışkalıyıp idrar yaptı. Sonra benim pufuma. Bu lardan baya zaman geçti. Ve geçen pazartesi ebeveyinlerimin yatağına dışkalafı.ceza aldı. Ertesi gün uyandığımda. Aynı yatağa kusmuş tu ve işemilti. Bunlardan Bi hafta sonra tekrar aynı yatağa işedi. Bu son olaylar olmadan önce kedimin cinsel organını çıkartıp yalafığını görüyordum. Bu sıralar daha çok yapıyor ve bu nu yaparken izlenince bağırıp kızıyor. Dünden beri tolete çıkmamış. Toletine girip oradan çıkmıyor. Ne olduğunu anlayamıyorum. Maddi durumumda kötü.ne yapmalıyım lütfen yardım. Kedim kısır 1,50 2 yaşlarında

18 CEVAP

RaGe
RaGe

969

Kedinizin oldukça rahatsız olduğunu gözlemlemiş olmalısınız. Kediniz kendisine özel bir alan istiyor olabilir. Girdiğinde kimsenin rahatsız etmeyeceği, mahremiyet kazanacağı bir yer ayarlamaya çalışın. Kedi kendi cinsel organını temizlerken mümkün olduğunda mahremiyetine saygı duyun. Size bu konuda uyarıda bulunuyor, ipuçları vermeye çalışıyor olabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz kabizlık sorunu yaşıyordur belki dışkısını kontrol ettiniz. Yeterince su iciyor mu . Bir saglik problemi olabilir. Idrar yollarinda bir rahatsizlik olabilir idrarinda kan var mi idrarini yaparken miyavliyor mu iyice gözlemleyin

Sselin1
Sselin1

122024

Tedirgin oldugu icin tuvalet kabinda saklanabilir evet ama Tuvaletini yapmamasi kabizliktan da olabilr dedigim gibi veya kisir kedilerin idrar yollarinda tas olayi cok sık yasaniyor ozellikle hep kuru mama tuketen kedilerde Cinsel organini sık sık yalamasi da enfeksiyon belirltisi olabilr. Umarim boyle bir sıkntısı yoktur. Idrarini kesik kesik yapmasi da belirtilerden biri iyice gozlemleyin cunkü ilerlerse tehlikeli bir hastalik.

Sselin1
Sselin1

122024

Kediniz bir seylerden rahatsiz oldugu icin tepki olarak bu sekilde davraniyor olabilir. Mamasini begenmiyor ya da yas mama istiyor olabilir. Veya eve cok yabanci insan giriyorsa onu rahatsiz ediyorsa huzuru kacmis olabilir. Bir seyleri tehdit olarak algiliyor belki evde onu korkutan bir seyler var mi gözlemleyin. Onu mutlu etmek icin oyun oynatin, fazla sıkmadan sevin, sevdigi mamalardan verin, bagirip kizarsaniz daha cok strese girer kediniz. Kedileri bu sekilde egitemeyiz. Ceza yerine ödül sistemi uygulayin tuvalet kabini kullaninca ödül mamasi verin mesela.

Sselin1
Sselin1

122024

Anladim su icmesini saglayin yas mama verin evde kendiniz de tavuk et yumurta haslayip verebilirsiniz. Davranislarin bir degil birden cok sebebi olabilir. Umarim sagligina kavusur tekrar.

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

İyice Bi gözlem yapıcam. Olmassa veterinere götüreceğim. Onun bu halleri beni üzüyor. Bildiğiniz uygun fiyatlı Bi veteriner varmı?
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Sselin1
Sselin1

122024

Rica ederim büyük ihtimal ayni sehirde yasamiyoruz ben hataydayim. Isterseniz yasadiginiz sehirdeki uygun fiyatli veterinerleri bulmak icin sayfada yeni bir soru sorun

surpriz
surpriz

4189

tüm yazışmaları okudum. söylediklerinize göre ben kedinizin bir idrar yolu enfeksiyonu olabileceğini düşündüm. tuvaletini tutamıyor ve bir anda kaçırıyor olabilir. tuvalet kabına girip yapmak istediğinde de enfeksiyon ? ya da taş ? benzeri bir durumdan dolayı yapamıyor olabilir. bence çok zaman kaybetmeden veterinere götürün

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Kedim toletine giriyor. Toletine yapmaya çalışıyor galiba. Sonrada çıkıp cinsel organını yalıyor. Üstüste sürekli yapıyor. Ve kumunda hiç dışkı yada idrar yok.

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Son zamanlarda tolet kabına toletini yapınca övgüler yağdırıp ödül veriyordum. Ama 2 gündür huysuz davranıyor. Toletine girip yapmamasıda mı tedirginlikten?

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Toletinde kan yok, miyavlamoyor. Sadece kabız olduğunu farkkettim. Bi yakımımda zeytin yağı verebiliceğümi söyledi. Bende verdim birkaçkez. Kakasını yaptı ama iki gündür davranışları tolet anlattığım gibi.

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Kedim tekrar 3 kez işedi. Ebeveynlerim artık katlanamıyor. Dün akşam benim pufuma. Sabah tekrar aynı yere. Sonrada ebeveynlerimin yatağına. Ne yapıcağımı bilmiyorum?.

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Şuanda benim yatağıma da işemiş. Ne yapıcağımı bilemiyorum. Lütfen yardım edin

emrezrtrk
emrezrtrk

13605

Bence bir vete gidin idrar yolunda taş olabilir

Nisakorkmaz
Nisakorkmaz

577

Pufuma giderken eşelediğini görüp tekrar tekrar toletene götürdüm. Ama yapmadı. En son gözden kaçırdım ve yapmış.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18254 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR