Hayvan Satan Birisine Şahit Olundugunda Ne Yapılmalı?

CiHANN
CiHANN

275 Puan

İyi geceler arkadaşlar sorunum gayet basit bildigim kadarıyla evcil hayvanların satışları kanunen yasaklandı fakat dışarıda ve hayvan çifliklerinde ben hala denk gelmekteyim ve bu canlıların mal gibi alınıp satılması beni çok rahtsız ediyor acaba bu konu hakkında yapabilcegim şikayetci olabilecegim bir yer varmı ?

2 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Düzenlemeye ilişkin son açıklama TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç'tan geldi.


Petshop'larda hayvan satışı devam mı edecek? Meclis Komisyonu Başkanı teklifin detaylarını anlattı
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, petshop'larda 2 aydan küçük hayvanların satılmayacağını söyledi. Bu açıklama, petshop'larda hayvan satışına yasak getirileceği yönündeki açıklamalarla çelişiyor
Pazar 26 Mayıs 2019 14:45


Fotoğraf: AA


Hayvanseverler, farklı örgütler ve siyasetçilerin yıllardır bekledikleri hayvan hakları yasasındaki düzenlemede en önemli beklenti, "hayvan ticaretinin büyük bir sömürü alanına dönüştüğü" gerekçesiyle, petshop'larda hayvan satışının yasaklanmasıydı.


Düzenlemeye ilişkin son açıklama TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç'tan geldi.


Anadolu Ajansı'na konuşan Kılıç, çalışmaları devam eden yeni hayvan hakları yasa teklifinin henüz TBMM'ye gönderilmediğini, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının çok yönlü çalışma yürüttüğünü, yeni bir kanun teklifi hazırlandığını söyledi.


Meclis çatısı altında Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu kurulduğunu, konuyla ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyen ve uzmanların görüşlerini dinlediklerini anlatan Kılıç, Araştırma komisyonunun tamamlanmasıyla çok kapsamlı bir yasal düzenleme yapılacağını söyledi.


"2 aydan büyük hayvanlar petshop'larda satılabilecek"


Kılıç, çalışmaların devam ettiği teklifle ilgili şu ayrıntıları paylaştı:


"Hayvanların üreme hakkının ellerinden alınmasını doğru bulmasam da kısırlaştırma zorunlu olacak. Petshoptan bir hayvanı alıyorsanız, iki aydan küçük hayvanı satamayacak. Ayrıca bu hayvanlar kimliklendirilecek, yazılacak, menşei belli olacak ve bu süreçte de hayvanın kısırlaştırma işlemi bitmiş olarak satılabilecek. Kısırlaştırılmamış hayvanın ticareti yapılamayacak. Şu an bu düzenleme bir zaruret. İnternette satışlar da devam ediyor. İnternet üzerindeki satışlara ilişkin düzenleme de yasada yer alacak." Bunu şöyle söyliyim bu konuda halen bir kanun vs.yok.Bunun gibi birçok sorun var.E.Sigarada yasak olmasına rağmen,hiçbir yasada şuan için yok.İleriki dönemlerde bu tarz durumlar ile ilgili önergelerin komisyon tarafından onaylanacağı söyleniyor.Tabii bunlar basit işler değil,hem petshopların gönlünü yapıcaksın hemde halkın vs.o yüzden sabırlı olmakda fayda var.Ben petshoplarda hayvan satılmasına karşı değilim,en azından kimlikli vs.satıldığı sürece çok daha iyi birşey.Dışarıda hastalıklı ve kimliksiz bir çok hayvan satılıyor.

TATA4242
TATA4242

118617

Şuan için yasak değil

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 654 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR