Seçicilik

Shaco
Shaco

14771 Puan

Benim kızım için beğenebileceği seçici iştahların sevdiği mama öneriniz var mı yada kullandığınız ? (kuru mama) lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

19 CEVAP

Esra12345
Esra12345

1223

Royal Canin ındoor içeriği Mısır
kurutulmuş kümes hayvanları
pirinç
bitkisel protein izolat
buğday
hayvansal
hidrolize hayvansal proteinler
bitkisel lifler
mineraller, pancar küspesi, soya yağı, frukto-oligo-sakkaritler, maya, balık yağı. Çok sağlıklı ve iyi bir mama beğenmeyen kediye rastlamadım daha :)

Cuneytelgok
Cuneytelgok

726

Kediler etçil oldukları için içeriğinde tahıl miktarı az olan mamaları kullanmanızı tavsiye ederim bu şekilde bazı rahatsızlıklarını önlemiş olursunuz.N&D çok güzel içerik olarak ve çoğu mamadan daha iyi ayrıca hayır diyen kedi nadir gördüm.Hills da önerebilirim o da çok güzel.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Royal canin kedilerde bağımlılık yapıyor. Başka mamaya geçmek çok zor oluyor. Advance, n&d ve matisse deneyebilirsiniz. Beğenir mi bilmiyorum ama içerikleri iyi. Proplan ve hillsin de içeriklerinin iyi olmadığı söyleniyor. İnsinct, acana ve orijen kullananlar var ama o mamalar hakkında bi bilgim yok

TATA4242
TATA4242

118617

Tavsiyem eğer uygun bütçeniz var ise,Nd prime tahılsız mamaya geçiş yapabilirsiniz,emin olun sevecektir.Eski mama ile karıştırdığınızda 1 hafta sonunda,idrar problemi yaşamadan geçiş yapmış olursunuz.Diğer mama ile aralarından seçilip yendiğine bizzat şahit oldum.Diğer önereceklerim fiyat olarak biraz pahalı olsada.Gerek içerik, gerekse kalite açısından önerdiklerim.
Sırasıyla
ORİJEN
kediler çok sever.Kokusu ağır olmasına rağmen çıldırırlar.
İNSTİNCT
Kedinize kalmış,geneli sever.
WİLDFİELD
Kedilerin gine sevdiği bir mamadır.
ACANA
Kediye göre değişiyor.
Bu verdiğim örnekler içerik olarak sağlıklı mama markalarıdır.Diğerleri gibi sevilmesi için,içerisine tonlarca gıda maddesi konulan ürünlere benzemezler.Örnek verirsem Whiskas için kediler çıldırır,ama ne içeriği düzgün nede içinde ne var doğru düzgün biliniyor.Uzatmak mümkün,sözün kısası kediniz sevmesi sağlıklı olduğunu göstermez.Ben ise size sağlıklı ve kedilerin sevdiği mamaları yazdım,umarım yardımcı olmuşumdur.Bu mama markaları arasında şuan için Farmina kullanmama rağmen,kediniz eğer seçici ise ve sağlıklı seveceği bir mama arıyorsanız.Bu seçenekler arasında kedilerin bayıla bayıla yediği Orijen markasıdır.Her ne kadar Acanada aynı firmadan çıksada orijen kalitede öndedir ve niyeyse acanayı petler fazla sevmez iken,orijeni seviyorlar.1 hafta boyunca eski maması ile karışık verin.Zaten diğer mamayı ayıklayıp orijeni yiyecektir.

TATA4242
TATA4242

118617

Acana markası ile alakalı yazdığınız kesinlikle doğru.Orijen ile Acana aynı firmadan çıkmasına rağmen Orijen daha kaliteli ve daha yüksek rakamlara satılır.Ayrıca Orijeni seven kedi ve köpekler,Acanaya aynı ilgiyi göstermiyorlar.Acana markasını genel olarak istisnalar hariç,kedi ve köpekler,gerçi istisnalar kaideyi bozmaz ama petlerin aç kalmadıkça yemedikleri gözlenmiş ve ürün ile ilgili şikayetler yapılmıştır.Bu konu ile ilgili olarak,ürünün başka bir çeşidin geçme tavsiyesi yapılmıştır.Kediler ve köpekler seçici oldukları için,özellikle cins olanlar,mama içerisinde tek bir organik maddenin yada inorganik maddenin kokusunu veyahut tadını sevmedikleri için bu konuda epey titiz olabiliyorlar.Orijen mama markası ile ilgili bu tarz geri dönüşler nadir olmakla beraber,geri dönüşler olumlu yansımıştır.Bu tip durumların asıl sebebi,kedi ve köpeklere tek bir pencereden bakmamızdır.Halbuki tüm kedi ve köpekler bir değildir.Hepsinin ayrı ayrı karakteristik özelliği mevcut ve huy olarak birbirlerinden farklıdır.Bu konu ise pedin huylarını ve tercihlerini öğrenmekden geçer.Mesela biz,bazımız bir tepsi hamsiyi tek başına bitirebilirken,bazımız ise bir tane dahi yemekden tiksinti duyabilir ve kırmızı et yemeyi veya yememeyi tercih edebilir.Bu konu ile ilgili olarak köpeğinizin hangi ürünleri sevdiği,mesela beyaz et mi kırmızı et mi yoksa balık ürünleri veya hepsi karışık mı?Bu tespit edildikden sonra en doğru karar verilmiş olur.Sözün kısası ben size gine Orijen öneririm,lakin seveceğini garanti edemem.Genel olarak sevmeleri,sizin pedinde seveceği anlamına gelmez.Orjinenin farklı ürünleri deneme paketiyle alınıp, test edilmesi neticesinde zaten siz hangi ürünü sevdiğini anlarsınız.Buna göre karar kılarsınız.Sağlıcakla kalın,seçici haylaza selamlar.

TATA4242
TATA4242

118617

Koku ile alakalı olarak,çok fazla yorum yapamıyacağım,kişiden kişiye değişen bir mevzu,çok eskiden beri mamalar ile ilgili yakınlığımdan beri koku alma potansiyelim yok diyebiliriz.Size gine bir ipucu verirsem,aslında mamanın kokması vs.gibi durumlar,et içerenler için geçerli tabiiki bu.Mamanın kalitesini gösterir.Taze et çiğken bile kokar,pişirdiğinizde ayrı bir kokar.Aslında buradan bile etin tazeliği anlaşılabilir.Ayrıca özellikle koku alma duyusu bize göre çok fazla olan hayvanlar için koku vazgeçilmezdir.Hatta bir mamayı yemeden önce koklayarak onun ile tanışırlar.Kokusunu sevmez ise yemez yada aç kalınca mecbur yer,sever ise her daim yer.Yani sözün kısası içerikden dolayı her mamaya aynı koku yapar diyemem,kendinizin bizzat yaşaması lazım.Bunu söylememdeki asıl sebep,siga ra dumanına karşı bile özellikle titiz olan insanlar var,ben mesela belki içtiğim için olabilir koku almıyorum yada ufak bir balık yada yumurta kokusu ile midesi bulanan insanlar var.Bu tarz ayrıntılar mama içinde geçerli.O yüzden demem o ki bana kokmayabilir ama bir başkasına kokabilir.Ama şunu net bir.şekilde söylebilirim,balıklı ürünleri yada beyaz ete nazaran kırmızı et içerenler daha az kokar.

hazalkazan
hazalkazan

22

atlaspet sitesinden brit care yada pro choice testerlarından isteyebilirsiniz, ben ikisini de kullanıyorum tatlarını çok beğeniyorlar, içeriği konusunda zaten içim rahat tavsiye ederim

Shaco
Shaco

14771

fiyat aralığı fark etmez

Shaco
Shaco

14771

köpeğim ama :D

Shaco
Shaco

14771

köpeğim için

Shaco
Shaco

14771

köpeğime şuana kadar acana pro plan nd kullandım nd yi biraz sevdi ama çok kokuyor mamasını dışarda bıraktığım için koku yapıyor pro plan çok yemiyor acana hiç sevmiyor. tavsiyeleriniz var mı ?

TATA4242
TATA4242

118617

Saydığım ürünler köpekler içinde geçerlidir.Orijen markasının ürünleri köpekler için,besleyici,sağlıklı ve lezzetlidir.Tüyleriyle alakalı olarak,olumlu geri dönüşler alınmış,zayıf olan köpeklerin ideal kilosuna kavuştuğu gözlenmiştir.Küçük bir araştırma ile köpekler içinde Orijen markasının kalitesini görebilirsiniz.Yorumları takip edebilir veya bizzat Orijen markasıyla iletişime geçebilirsiniz.Kedilere nazaran,köpek ürünleri daha uygundur.Eğer iletişime geçip,konuşursanız.Size denemesi için ürün göndereceklerdir.

Shaco
Shaco

14771

fazla koku yapıyor mu ? köpeğimin yemeği önünde duruyor çünkü

Sselin1
Sselin1

122024

Kediler kopekler icin koku onemli zaten kokusunu begenmedikleri mamanin tadina bile bakmazlar. Kaliteli olan mamalarda icerdigi etten dolayi dogal olarak kokuyor. Bence n&d ile devam edin. Kimi kedi tavuklu n&d yi severken kimisi balıklıyı ya da kuzuluyu seviyor. Kopekler icinde gecerli aynisi deneyerek bulabilirsinz. Ama yine de farkli mama denemek isterseniz orijen ya da daha uygun fiyatli olarak Brit care kullanabilirsiniz icerigi guzel bir mamadir kokulu bir mama degil. Ama almadan once numune alip deneyin belki sevmez kopeginiz.

Shaco
Shaco

14771

tavsiyeleriniz için teşşekür ederim şuana kadar sevdiği belli bir aroma bulamadım genel olarak petimin fazla ihştahlı olmamasıyla ilgili olabilir ama en azından biraz severek yiyiceği bir şey olmasını istiyorum mamalarını inatla yemiyor yumurta haşlıyorum yiiyor.(sadece) Kedimde o sıkıntı yok aksine obur :D Orijenle iletişime geçip numune isteyeceğim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1233 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR