Royal Canin Almayın

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070 Puan

Merhaba, dün global bir haber sitesinde gördüğüm 2013 yılında gerçekleşmiş ve kesin olan bir haberi aktaracağım sizlere. 2013 yılında ukraynada bir vahşet yaşanıyor. Şöyle ki 13 tane ayının pençesi köreltiliyor, başına zincir geçiriliyor, üstlerine bir çok ırktan yırtıcı köpek salınıyor. Ayıya en çok zarar veren köpek ödül alıyor. Bu vahşete kim sponsor oluyor? ROYAL CANİN !! Bu olay ortaya çıkınca royal global, durumdan habersiz olduğunu söyleyip özür diliyor. Ayılara bağış, özgürlük vs yapıyor. Tamamda sen kime neye sponsorsun bunu nasıl bilmezsin ki ?? Kim bilir olay ortaya çıkana kadar kaç tane zavallı ayı bu vahşetle katledildi. Bu olay kişisel bir tercihtir. Benim için royal canin bitmiştir. Gerisi sizin tercihiniz.


24 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

Size haddim olmayarak bir şey tavsiye etmek istiyorum. Onun bunun (vet. hekim bile olsa) mama tavsiyeleriyle hareket etmek yerine güvenilir kaynaklardan araştırma yaparak mama içeriği okuma konusunda bilgi sahibi olup kediniz için en doğru seçimi kendiniz yapabilir hale gelmelisiniz.
Bugün neredeyse her insan paketli gıdaların kendi sağlıklarına zararlı olduğunu bilir hatta çoğunluğu dikkat eder, ya da en azından yediğini içtiğini sorgular. Ama kimse, gerçekten nerdeyse hiç kimse her türlü paketli, işlenmiş, kupkuru hayvan gıdasının (!) etiketinde ne kadar güzel (!) şeyler yazıyor olsa bile hayvanlara zarar verdiğini bir türlü idrak edemiyor.


RC, Hill’s, Purina, Advance gibi markalar “recall” geçmişleri ve hayvan deneyi sponsorluklarından dolayı kafadan çöp. Hiç içerik kısmına girmiyorum bile. Girersek çıkamayız zaten. Ötanazi edilmiş kedi köpek mi dersiniz, araba kazasında ölen geyikler ve rakunlar mı dersiniz... Her türlü pislik ve bir kedinin ya da bir köpeğin yememesi gereken, mısır gluteni gibi onlar için hiçbir besin değer bulunmayan saçmalıkları içeriyor bu mamalar.


Diğer markalara gelirsek, mesela Türkiye’de inanılmaz meşhur olan ve hayranlık duyulan Farmina Natural & Delicious.
Evet, içeriğe baktığınız zaman, bezelyeyi görmezden gelirsek, diğer kuru mamaların çok çok çok üzerinde ama asla asla asla bir kedi sadece ya da %70-80 bununla beslenerek yaşamamalı. Zaten bu şekilde sağlıklı yaşayamaz ki.


Çünkü bu mamalar kuru
Kuru, yani su içermiyor. Yaşamın temeli olan sudan bahsediyorum. Bu temel olmadan bir hayvan hatta bir canlı nasıl sağlıklı yaşayabilir?


Ortalama bir kedinin günlük en az 8oz (236ml) su içmesi gerekiyor. Haftada 1-2 defa yaş mama vererek ya da onun kendi su kabından su içmesini bekleyerek bu su ihtiyacı karşılanmaz, karşılanamaz. Zaten bir kedi 8oz suyu içebilmek için suyun içine yaklaşık 8000 defa dilini daldırması gerekir ve bunu yapan tek bir kedi bile yok, olamaz. Yani kediler ne fizyolojik olarak ne de anatomik olarak kuru mama diyetine uygun yaratılmamışlar. Suyu yediklerinden almaları gerekiyor.


Kuru mamayla beslenen bütün kediler kronik dehidrasyon yaşıyor sahipleri farkında değil. İdrar yolları tıkanınca farkına varıyorlar. Bu kuru mamalı diyetin en büyük sonucu erken yaşlanmadır zaten. İnsanlar zannediyor ki bir kedinin ömrü maksimum 15 yıl. Kesinlikle değil. Bir kedi 6-7 yaşındayken yaşlanmamalı. Hâlâ koşup oynuyor olmalı. Ama 2. Dünya savaşı sırasında imkanların kısıtlılığından dolayı çıkan bu kuru mama diyeti tüm dünyaya o kadar kolay geldi ve herkes o kadar çok alıştı ki bu erken yaşlanma normal sayılır oldu.


Arkadaşlar nolur ama nolur kedilerinizi kuru mamayla ya da genel olarak çok işlenmiş mamalarla beslemeyin.
İsterseniz araştırmanızı yapın, kendiniz dengeli mamalar ya da öğünler hazırlamayı öğrenin. Olmazsa hazır taze mama üreten markalar var artık türkiye’de, onlara yönelin. Hiç olmazsa, yani bütçe sıkıntınız varsa ve belli bir miktar kuru mamaya mecbursanız en azından yaş mamadan kısmayın. Günlük gıdanın en az %50’sini yaş mamanın oluşturduğu bir beslenme düzeni oluşturun. En azından sıvı ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamış olursunuz.


Vücuduna sıvı girmeyen bir canlının yaşam fonksiyonlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi beklenemez. Her şey yolunda gözükse de eninde sonunda bir yerden patlak verir. Lütfen bunun farkında olalım.


Ayrıca alnıma yazdırmak istediğim bir şey var ki o da Kediler zorunlu etçillerdir . Öğünleri en az %90 etten oluşmalıdır. Ki hiçbir kuru mama bu oranın yanına dahi yaklaşamaz. Bu yüzden kediler için biyolojik olarak uygun besin kuru mama değildir. Marka ister bear baiting yaptırsın ister yaptırmasın. Hiçbir kuru mama doğru besin değildir.

gulatakan
gulatakan

107188

zaten içerigi de iyi falan degıl.tam bir overrated.verdıgınız paraya da yazık.bir de üstüne boyle bi vahsete ortak olmuslar.nd o konuda çok iyi.gdo suznd gibi et oranı yuksek mamalar+haftada bır kac kere ev yapımı mamalarla bi kedi çok saglıklı yasar diye dusunuyorum.

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Öncelikle detaylıca doğru kedi beslenmesinden bahseden arkadaşımızdan çok teşekkür ederim. Önerilere dikkat edeceğim. Bir diğer yorum için şunları diyeceğim. Şimdi evet doğal döngü için de olsa et yemek için hayvan kesiliyor. Bu hem insan hem etcil hayvanlar için mecburi. Bunu doğru veya yanlış bulmak bireyseldir. Fakat doğasından zorla alınan, burnuna boğazına zincirler geçirilen, aylarca yıllarca ölene kadar köpeklere yem olarak sunulan, ve kesinlikle aç susuz bakımsız kalan, esir edilmiş bir hayvan vahşeti bireysel bir sorun değil toplumsal bir yanlıştır. Öyle OLMALIDIR. royal canin almayın demek biraz ağır demişsiniz. Bakış açınız ürkütücü.... sizi bu haberi araştırmaya davet ediyorum. Çaresizce, canını korumaya çalışan, bunu yaparken burnundaki zincir sebebi ile burnu kopan, etleri canlı canlı kopan ve bunu aylarca yaşayan ayıların halini bi görün. Sonra yine devam edersiniz royal canini savunmaya. Vicdanınız bilir

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Bu konuyu şikayet var.com da açtım. Royal canin turkiye hemen şikayetimi " kişisel içerikli yorum" gerekçesi ile kaldırdı !! Şaka gibi! Dünya duymuş %100 gerçek bir haberi, benim kişisel propagandammış gibi yansıtıp ilanı kaldırmışlar. Lütfen çevrenize yayın. Herkes bu iki durumu da bilsin. Yazık kim bilir kaç tane ayı katledildi. Birde bunu müşterinin kişisel yorumu diye reddetmişler!

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Ben 3 aydır baby and mother alıyordum. Türkiye de çok övülüyor malum. Merak ettim yurt dışında da bakış açısı böyle mi diye. Yabancı dilim iyidir yanlış anlamayın bu cümleyi. Dedim bi yabancı kişilerin fikirlerine bakayım. Karşıma bu haber çıktı şok oldum şaştım kaldım. Resmen olay anında royal canin brandaları filan var. Hatta ödülün üstünde de royal canin yazıyor. Bu haber bir şekilde ülkemizde gündem olmamış. Hatta 10-15 yıldır kedi köpek sahiplenen veya sahiplendiren gönüllü insanların bile hiç duymadığını gördüm. Şimdi tek gayem bunu duyurmak. Ama royal canin bunun önüne geçmeyi çok güzel başarıyor. Şikayetlerimi sitelerden kaldırıyor. Haksız oldukları halde bunu yapıyorlar. Lütfen sizde duyurun çevrenize.

srplzngl
srplzngl

113865

Çöp gibi içerik, dünya çapında melamin ve d vitamini zehirlenmesinden hayvan ölümleri, hayvanlar üzerinde laboratuvar deneyleri, ayı güreşi ve kedi “güzellik” yarışması sponsorluğu....
Bunlar sadece Royal Canin’ın geçmişi. Azıcık gözü açık ve farkındalık sahibi bir insan Purina (proplan, friskies vs.), Hill’s, RC ve türevlerinden uzak durur.

Esra12345
Esra12345

1223

Ayılara işkence etmişler yem olarak kullanmamışlar doğal ortamından ayırıp aç susuz bırakıp pençelerini törpüleyip köpeklerin karşısında güçsüzleştirmişler. Bizde kuzu vs yiyoruz ama onlara işkence etmiyoruz

Esra12345
Esra12345

1223

Oha. Royal canin kullanıyordum mama biter bitmez değiştireceğim

Bilgiler için çok teşekkürler.mother and baby almıştım bir ara, kedim sadece onu sevmiş gibiydi.fakat hiçbir zaman bu markaya isinamamistim.ve tuketilmedi evde.isabet olmus

Esra12345
Esra12345

1223

Öyle bir vicdansızlıga sponsor olan bi şirket batsın bence bide hayvan sever diyordu şirket kendine artık olmasa nolur ki sonuçta zihniyeti belli tam bi vahşilik acımasızlık

Esra12345
Esra12345

1223

Zaten bu vahşeti yaptıkları yerde birde ayılar koruma altındaymış gerisini siz düşünün

Bunu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Zaten kullanmıyordum ama kullanan görürsem uyaracağım.

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Ve şunu da değerlendirin. Royal canin Türkiye , bu haber için bana kişisel yorum tepkisi koyup şikayetlerimi kaldırıyor. Allah için bu benim kişisel yorumum mu !! Olay yaşanmış ve doğru. Ne demek kişisel yorum. Bu bile bu markadan vazgeçmek için yeterli

Kediperi
Kediperi

2798

Sevgili @srplzngl değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler, bizim veterinerimiz sadece kuru mama ile beslenmemizi sölemişti, ev mamalarına olumsuzdu, şuan şaştım kaldım...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1746 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR