Kuşum Çok Saldırgan

Owo
Owo

170 Puan

Lütfen cevaplarmısınız;


Benim kuşum gri renkli olan saldırgan türden ama erkek ve 25 günlük elimi kafese soktuğumda sakinleşmiyor sürekli kaçıyor ilk gün elime geliyordu 2.gün yani bugün gelmiyor benden çekiniyor ve elimi çok sert ısırıyor,kanatıyor sizce geri vereyim mi yoksa eğitilebilir mi ?
Kafesten dışarı çıkardığımda sürekli yüksek köşelere gidiyor ve elime hiç gelmiyor ne kadar sakin davransamda gelmiyor
Kafesinde tünek olduğu halde sürekli yerde kalıyor çok nadir tüneğe veya elime geliyor sizce ne yapmalıyım

4 CEVAP

Owo
Owo

170

*muhabbet kuşu

TATA4242
TATA4242

118617

Elinize direk alın,kanatması pek muhim değil,ense kısmını okşayın ve cok fazla sıkmayın zamanla alışır.Kafesin içine elinizi soktuğunuzda size gelir.Elinizde çok fazla tutmadan parmaklarınızla merdiven çıkma hareketi yaptırın.En az 10 muhabbet kuşu baktım.Ek olarak marul ile onu kandırabilirsiniz.Size alışması daha kolay olur.5 yaşında bir muhabbet kuşunu dahi elime alıştırdım.Yani yavru vs.olması pek önemli değil,zamanla alışacaktır.

TATA4242
TATA4242

118617

Asıl mesele en az 1 hafta ona dokunmamanız,ilk aldığınızda çok sıktıysanız ondan dolayı korkar.1 hafta içinde yeni ortamlarına alışıyorlar.Eğer elini ısırmasından korkarsan,kafes dışından eline alışmasına izin ver ve onu marul elma gibi gıdalar ile dışarıdan besle.Merak etme zamanla alışır.Ek olarak dışarı çıkıp uçmasına izin ver,bu hareket onu sakinleştirecektir.

NZI
NZI

2469

İlk hafta azcık zaman ermeniz gerekir kuşunuza. Ortama alışması için. 1 hafta sonra onu elinize getirmek için alıştırma yapsanız olur. Zaten zamanla o kendini güvende hisseticek ve en sonunda kedi bile size gelebilir.


Benim de muhabbet kuşum var ve kendiside çok saldırgan ama hep elime geliyor. Onu ilk aldığımızda da sizin kuşununz gibiydi. Tabi sonra zamanla alıştı. Şu an sabahtan akşama kadar kolumda tabi aslında beni hala ısırıyor. Ve çok kırçın. Tabi hırçın olması hem yeni geldiğinden olabilir hemde onun kendi huyu olabilir. Benim kuşumun huyu böyle hep ısırıyor, ama o beni böyle seviyor.


Tüneğe gelmesini sityirosanız aslında benim kuşumda da böyle oldu, tüne gelmedi yerde öylesine durdu. Tani dediğim gibi zamanla size zamanla alışıcak ve en sonunda tüneğine çıkıcaktır (tüneğine ıkmaktan ziyade kafesinden çıkmak istiyecektir)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 518 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR