Kedimin bacağı ilk zamanlar ilk fotoğraftaki gibiydi. Veteriner alerji olduğunu söyledi sadece kuru mama verdim. Bir gün kardeşim tavuk vermiş ben evde yokken çok kaşıyıp kızarttı bacağını. Bende tavuğa alerjisi olduğunı düşündüm ve diğer yiyecekleri vermeye devam ettim.( yoğurt, peynir, kendi yaptığım mama, et) neredeyse geçmiş gibiydi. Sonra tekrar devam etti ve daha fazla büyüdü yara diğer fotoğraflar gibi. Geçen gün belediye vet. Müd. Gittik kuduz aşısı için ordaki vet bu mantar dedi terbisil diye bir krem verdi. İki gündür sürüyorum ama geçecek gibi durmuyo. Böyle bi durum yaşayan var mı?
Bana da mantar gibi geldi nolur nolmaz tavuk vermeyin bir süre için parazit yaptırmıyorsanız peynirde vermeyin kedilerin laktoza toleransı düşük.
Kedilerde mantar, deride kızarıklık veya kabuk bağlama, bölgesel tüy dökülmeleri gibi belirtiler gösterir
Kedilerde mantara yakalanma riskini artıran etkenler kısaca, mantar bulaşmış olan fırça, mama kabı vb. eşyalarla temas etmek, mantar hastalığından muzdarip insan ve hayvanlarla temas etmek, bağışıklık sisteminin zayıflığı, geçmişte deri hastalığı öyküsü olması, stres, hormon tedavisi görmek şeklinde sıralanabilir.
. Mantarın belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz;
Patiler, kulak, boyun, göz kenarları, baş, karın gibi bölgelerde pullanmış deriler veya kızarıklıktan oluşan lezyonlar görülebilir.
Yine bu yerlerde, bölgesel tüy dökülmeleri ve birkaç santimden başlayan ve mantarın şiddetine göre boyutları büyüyebilecek kellik görülebilir.
Kaşıntı ve kızarıklık gözlenebilir.
Tedavi ;Kedinizin yaşadığı alanı, mama kaplarını, tüy fırçalarını, kedi yatağını, varsa kıyafetlerini ve tasmasını mutlaka temizleyin. Özellikle mama kapları ve fırçalarını sirkeli suda bekletin.
Mantar tedavisinde alternatif olarak sirke çok etkilidir. Kedinizin lezyonlarına sirkeli suyu pamuk ile uygulayarak mantar sporlarının kurumasına katkı sağlayabilirsiniz; ancak bu uygulamadan önce kullandığınız ilaçlarla etkileşime geçmemesi için veteriner hekiminize mutlaka danışmalısınız.
.Kedinin mantar tedavisi sırasında hastalığın size de bulaşmaması için özellikle ilaç uygulamalarından sonra elinizi sirkeli su ile temizleyebilir, kedinizin teşhisini koyan veteriner hekiminizden uygun önlemleri öğrenebilirsiniz.
SİRKE ÖNEMLİ
İç parazitini yaptırdım. Daha 5 aylık zaten 1.yi sahiplendiğim yerde olmuştu 2 . Ben yaptırdım. Teşekkür ederim cevabınız için :)
İç parazitini yaptırdım. Daha 5 aylık zaten 1.yi sahiplendiğim yerde olmuştu 2 . Ben yaptırdım. Teşekkür ederim cevabınız için :)
Bu arada maması pro plan tavukluydu alerji dedikten sonta felica kuzuluya geçtik. Ve kendi yaptığım mamayı tavuklu yapıyodum alerjiden sonra etli yaptım. Onun içinde 1 er tane havuç, patates, kabak bazen biraz bulgur, mercimek, pirinç koyuyorum, biraz zeytin yağı, az tuz, az zerdeçal. Alerjiyse bunlardan birine olabilir mi acaba ?
Başka yardımcı olabilecek yok mu
Bu kadar ilerlemiş bir mantar kremle, sirkeyle vs geçmez
Ecosin temin edip hiç uğraşmadan ve hayvanı yormadan kullanın
Bacaklarda ciddi tüy kaybı var az daha ilerlerse karnında da olur
Ben nasıl olduysa ilk fotoğrafı karnı zannettim, siz dediğim gibi ecosin kullanıp hiç uğraşmadan bu işi bitirin
Mantar olduğuna emin değilim ki ama bi veteriner alerji dedi bi veteriner mantar sizede mi mantar gibi geldi ?
Kediniz bu derece mantarlı ise size de bulaşması çok yüksek olasılık, eğer sizde herhangi bir sorun yok ise kedinizdeki sorun belki de gerçekten alerjidir!? Bence tekrardan başka bir veterinere gösterin ve gerekirse deri kazıntısı almasını talep edin, sorun kesinleşsin ki tedavi de kesinleşebilsin.
Teşekkür ederim. Evet bizde sorun yok sürekli temas halinde olmamıza rağmen. En mantıklısı bu olacak sanırım bir vete daha danışayım en iyisi tekrar teşekkür ederim cevaplar için :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor