Kedime Ev Yemeği Vermelimiyim?

Siyammm
Siyammm

120334 Puan

Kedimin hastalanmasından çok korkuyorum.
Şuan bütçem kısıtlı maalesef nd fln veremiyorum herkes acana nd matisse diyor ,napayım şuan alamam. Mamadan alamadığı şeyleri ara sıra ev yemeği vererek karşılayabilirmiyim . bazen haşlanmış yada pişmiş tavuk balık fln veriyorum . Kedim için besleyici olacak başka ne verebilirim

21 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bol tereyağlı pilav ne ya Allah aşkına, yanına karnıyarık da yapın bari iyi gider.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Mamaya ek tavuk, balık, ciğer, yürek, yumurta, yoğurt, kefir verebilirsiniz. Kefir bağışıklığa ve sindirime faydalı. Evde kendinize her et pisirdiğinizde küçük bi parçasını da ayrı olarak ona haşlayın.


Çok çok faydalı olan bir besin daha söyleyeyim; kemik suyu. Bunun için ilikli kemiği içindeki ilik akıp suyuna karışana kadar kaynatmak gerek, uzun süren bir işlem düdüklüde bile 2 saat civarı kaynatmak lazım. Daha sonra bu kemik sularını buz kalıbında donduruyoruz, yemeklere çorbalara katıyoruz. Hem insanlar hem de hayvanlar için çok faydalı. Kedimin parmağı kırıldığında içirmiştim, benimki sevmişti direkt içti kemik suyunu. Siz içine biraz et de katabilirsiniz. Faydalarını araştırın mutlaka, eskiden yemeklere katılırmış ama şimdi zahmetli olduğu için kolaya kaçıp bulyon gibi eve bile sokulmayacak şeyler katıyor insanlar yemeklere maalesef.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Golosi de alamıyorsanız onun dışındaki mamalar kötü ama. Arada bir iyi içerikli yaş mama alarak veya arada kaliteli mamalar alıp karıştırarak verebilirsiniz. Evde kendiniz tavuk, ciğer falan haşlayıp içine patates, havuç, pirinç gibi besinler eklerseniz çok faydalı ve ek besin olur sağlıklı olur. Bi paket tavuk bi kediye ne kadar gidiyor bilmiyorum ama yaş mamadan daha az maliyetli bence ek besin olarak bunları verin

radagast
radagast

1154

kuru mama vermektense evde hazırlayacağınız mamayı vermenizi öneririm. veteriner ile görüşüp ayda bir ek vitamin takviyesi yapabilirsiniz. bütün tavuk, tavuk ciğer, vb alabilirsiniz. buna ek olarak çok fazla olmamak şartıyla havuç, yeşil sebzeler de karıştırabilirsiniz. püre halinde tabii ki. bence insan ne yiyorsa kedisine de denetmeli. eğer sevmez ise yemeyecektir zaten. fakat bu duruma karşı onun karşı koyamayacağı etleri (tavuk,et,balık) hazırda tutmalısınız. tabii bunları da büyük boyutlarda alın demiyorum, kasaptan istediğiniz kadar tavuk eti alabilirsiniz, aynı şekilde balıkçılardan da birkaç tane balık (hamsi gibi)

Sselin1
Sselin1

122024

Sadece Pahali kuru mama yiyip hic tavuk, balik, ciger, yogurt, yumurta yemeyen kedilerden daha saglikli olacaktir kediniz emin olun. Kimyasal Koruyuculu, asiri tuzlu bir mama kullanmayin yeterli.

Siyammm
Siyammm

120334

Sarmankedi yapmayın Allah aşkına bonacibonun ne kadar "iyi" olduğunu bilecek bilgiye sahibim .teşekürederim yinede. Başka fikri olan yokmu

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

********* güvenilir ama 20 kg çok gerçekten, bozulmasa da sıkılabilir.

Easyboy
Easyboy

643

Hahaha Zehrabulutt kopardınız beni

BenNisa
BenNisa

12322

Ben internette sizin sorunuz ile ilgili bir video görmüştüm ama ne kadar doğru bilemem. O videoda bol tereyağlı pilav verebilirsiniz falan diyordu. İsterseniz aşağıdaki linkten o videoya ulaşabilirsiniz.
Link:https://www.youtube.com/watch?v=MhkDRDRR994

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bonacibo ya da felicia alın gayet iyi illa nd acana gerekmez

Siyammm
Siyammm

120334

Golosi düşündüm ama yavru maması 20 kilo olduğundan biraz endişelendim nasıl sağlayacağız konusunda.
Birde *********da 20 kg 300tl sizce güvenilir mi ?

BenNisa
BenNisa

12322

ZehraBukutt ben zaten videoda gördüğümü ve ne kadar doğru olup olmadığını bilmediğimi söyledim.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Durumunuz buysa bence direk evde hazırlayacaklarınızla besleye bilirsiniz kedinizi youtubeda bazı vetlerin ya da farklı kannalların bu konuda videoları var izlemenizi öneririm intede bu tarz yazılar var. Bence bu sizin için daha mantıklı olur.

hayvansever_
hayvansever_

118851

güvendiğiniz bir vetlede durumu konuşup ondan bir kaç mama fikri almanızı öneririm aradada ek vitamin takviyesi için macun yada vb. bir şey önere bilir hem.

Siyammm
Siyammm

120334

Durumum çok kötü değil ailemle yaşıyorum fakat öğrenciyim kediyi sahiplenilen aileme bakımını kendim karşılayacağını söyledim. Aşılarda yardım ediyorlar sadece zaten ben başka bisey istemiyorum sözümde durmak adına. Cevaplarınız için teşekkürler çok yardımcı oldunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 776 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR