Yavru Kedi Şırınga İle Kaç Cc Beslenmesi Gerekir?

sanslikedi
sanslikedi

519 Puan

Merhabalar,


Sokakta yavru kedi buldum, gözleri dahil açılmamış, 3-4 günlük yüksek ihtimal.
Sıcak su torbası hazırlayıp, üzerine havlu koydum, kedinin ısısını koruması için, kedi sütü tozu aldım, yavru olduğu için süt onun için zararlı sindiremediğinden. Yavru kedi biberonu da aldım fakat bir türlü emmedi, şırınga ile besledim şimdi mışıl mışıl uyuyor


Sorum şu: Yavru kediyi beslerken şırında ile kaç cc'de beslemem gerekiyor? Haftalık olarak cc sayılarını bilen varsa yardım almak istiyorum.

22 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Biberonu 2 günde bir falan deneyin biraz büyüyünce içiyorlar bizdeki biberonlarin emilen yeri kocaman oldugu icin yeni dogan yavru kedilerin agzina büyük geliyor. O kadar aradim kucugunu bulamadim. İçmek istedikce verin ama mamayi hazirlarken kolaylik olsun diye şu tabloyu takip edebilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/Lv9mvj.png

gulatakan
gulatakan

107188

Biz de sizin gibi bakmistik ,3 yavru kediye.biberonu süt tozlu sütle doldurup ne kadar emerse veriyorduk.islem bitince altlarini da temizleyip sıcak su torbasını koyup kutularının da üzerini bir kumaşla ortuyorduk uyusunlar hemen diye.iki saat sonra viklemeye basliyorlardi:) çok zor bı surec olcak sizin için ama buyuduklerini görmek çok guzel umarım yaşar.biz 4 gün sonra annesini bulmustuk,ayağı yaralandığı için gelememiş bahcedeki yerine.siz de süt anne bulabilirseniz çok iyi olur.o kadar küçük yavruyu yaşatmak çok zor olabilir ama örnekleri de var yaşayan tabi

sanslikedi
sanslikedi

519

3 gündür ben de gece dahil 2 saatte bir beslediğim için uyku gerçekten haram oldu ama onun doyduğunu görünce uykuyu unutuyorum.


3-4 saatte bir sıcak su torbasının suyunu değiştiriyorum, ısısını koruması için.


Şu ana kadar 2 kere kaka yaptı, yemek yedikten sonra tuvaletini yaptırıyorum, sonra da göbeğine ve sırtına masaj yapıyorum, gazını da çıkarıyor çok şükür.


Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, inşallah hayata tutunur, çok hareketli çok masum yavrucak.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Maalesef annesiz bebekleri kurtarmak cok cok zor, ama en azindan kisacik omrunu sevilerek, sicak ve karni tok gecirdi sizin sayenizde.Uzmeyin kendinizi, sayisini unuttugum kadar cok bebek gecti elimden cok zor is yasatmak maalesef

sanslikedi
sanslikedi

519

Bu arada peçeteyi ıslatıp tuvaletini de yaptırdım

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ne kadar yiyebilirse, bi de sık sık beslemeniz lazim. Bu mevsimde yavru kedi:( kolay gelsin insallah yasatabilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Ben de bu sekilde 3 tane yavru büyütüm sizinkide gayet saglikli görünüyor. Yemesinde dışkılmasında bir sorun yoksa yeterli ilgiyle güzel güzel büyüyorlar. Umarim saglikli bir sekilde büyür bebeginiz. Ilk basta hem gündüz hem de geceleri 2 saatte bir besliyordum birazcik toparladıktan sonra geceleri 3-4 saate bir besledim uyanmiyorlardi zaten gece. Olur da uyanirlarsa besliyordum tabi.

Bellasmom
Bellasmom

2683

Çok tatlı bir yavru inşallah büyütebilirsiniz, uzun bir ömrü olur. :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Mükemmel bir şey yapıyorsun !
Gözlerini 2 haftalık olunca açıyorlar
(14-15 günken)
Şırıngayla ne kadar yiyorsa verin ve şırınganın içinde hava olmamasına dikkat edin. Hava yutmaz böylece.
Kalorifere yakın bir karton kutuda bebek battaniyesi üzerinde tutmanızı öneririm. Kalorifer ısınmasına yardımcı olur.
Gözlerini açtığında iki haftalık olacağı için kaç günlük olduğunu anlayabilirsiniz. İkinci haftadan sonra 4-5 saatte bir besleyeceksiniz. Acıkınca zaten çığlığı basar ufaklık. Evde yardımcı olacak biri daha varsa gece uyuyabilirsiniz. Her yemekten 5-10 dakika kadar sonra kaka yaptırın.
Günde en az iki kez çiş-kaka yapmalı bu kadar minikken.
Mama suyu kaynamaya yakın olmalı hatta kettle’da kaynattığınız suyu soğuyabilirsiniz. Bizim elimize hafif sıcak gelmeli yakar gibi olmalı maması. 40 derece sıcaklık deniyor. Bizim vücut ısımızdan sıcak. Kaynar suyu biraz soğutup mama yapıyordum ben. 10-12 günlük olunca biberon içmeye başlıyorlar.
Çoook kolay gelsin size :))

sanslikedi
sanslikedi

519

Bugün biraz keyifsiz ve halsizdi, yemeğini yedirdim, çişini ve kakasını da yaptırdım ama diğer günlere göre biraz durgun, sıcak su torbası sürekli olarak yeniliyorum, her daim sıcak kalsın diye, mamasını hazırlarken kettle'daki sıcak suyu kullanıyorum.
Yavrucağın ismine 'Şanslı' koydum, inşallah gerçekten şanslı olur, hayata karşı direnmeye devam ;))

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Sanslikedi
Lütfen üzülmeyin , elinizden geleni yaptınız. Keşke yaşasaydı ama çok küçüktü !
iki bebek kedi 10 günlükken öksüz kaldı ve ben evime alıp büyütebildim. 4-5 saatte bir besleyerek.
10 günlükse biberon emip yaşıyorlar !
14 günlükte gözler açılıyor.
Başın sağolsun canım.
Üzülmemeye çalış.

sanslikedi
sanslikedi

519

O kadar küçücüktü ki bakmaya kıyamıyordum, şimdi resimlerine bakıyorum güzel yavrumun, kurban olurum ben onun sıfatına güzelliğine :'-(

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Cok zor bu kadar ufak kediyi hayata baglayabilmek ama cok iyi bir is yapiyorsunuz. Ben uc bebek bulmustum bir hafta boyunca her 1 bucuk-2 saatte bir kalkip besleyip sonrasinda diskilarini yaptiriyordum, uykular haram olmustu ama kurtaramadim. Eger basaramazsaniz hic uzulmeyin diyorum oncelikle. Diskilarinin durumuna gore mamayi sulu ya da koyu yapin ne ishal ne kabiz olmamalilar ben her kediye 1 siringa iciriyordum zaten kendileri cekmeyi birakiyorlar doyduktan sonra. Mama ilik olmali elinizde mutlaka kontrol edin sogukta olmasin usutebiliyorlar hemen. Kavanoza corap gecirip icine kaynak su koyuyordum her iki saatte bir mama verirken yeniliyordum sicacik onu anneleri sanip sokuluyorlar. Tuylu bir oyuncakta koyabilirsiniz anneleri sanmalari icin, her iki saatte bir mutlaka yemeleri gerekiyor miktari kendileri belirliyorlar zaten :) ve mamayi vermeden once veya verdikten sonra bas parmaginizla gobeklerine ve sirtlarina hafif masaj yapmaniz onemli gaz sorunu olmamasi icin. Umarim basarirsiniz cok kolay gelsin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2687 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR