Kedi Dışkısi Çok Fazla Kokuyor.

Heduman
Heduman

1000 Puan

Kedim 9aylik siyam yeni sahiplendim.ama iki gündür dışkısı çok fena kokuyor.ve daha sivilasti.bonocibo tavuklu kullanıyorum daha önceki mamasıda buymuş zaten.neden olabilir fikri olan var mı acaba


25 CEVAP

Catloveerr
Catloveerr

13260

@ladyandcat whiskasın ne kadar kötü bir mama olduğunu bilmiyor musunuz? Bunu herkes biliyor artık yüksek tuz oranından böbrekleri iflas ettiriyor.
Proplan, royal canin içerikleri de iyi değil feliciada da et yok. Açık mama alırsanız büyük ihtimalle içerisine hile katılmıştır çünkü aldığınız mamanın o olduğunu bilemezsiniz sonuçta aynı taneli birçok mama var kokusunu vs. Bilmeniz lazım. En düşük golosi alabilirsiniz ama matisseyle fiyatları yakın ve matisse ondan çok daha iyi bence. O yüzden matisse öneririm eğer n&d bütçeniz yetmiyorsa.

Esra12345
Esra12345

1223

Bonacibo iyi bir mama degil. Sorun belki önceden de öyledir

Esra12345
Esra12345

1223

Nd bütçeniz yoksa mattise alabilirsiniz

Asaceren
Asaceren

6679

Felicia da ishal yapıyor denemeyin derim obivan prochoi gibi markalara bakabilirsiniz

Natkarat
Natkarat

10977

5 kiloluk mama alırsanız fiyatı sizi üzmez diye düşünüyorum. Cins kediler bizim tekirlere nazaran daha hassas oluyorlar. Olası sorunları önlemek için mama konusunda biraz daha iyi seçimlere yönelmekte fayda var diye düşünüyorum.

lwb
lwb

120674

marketlerde satılan, içindekiler bölümünde et ve hayvansal ürünler,et ürünleri vb yazan mamalardan uzak durun,kediniz mama tükettikçe su içimi artıyorsa mamanın tuzlu olduğuna bi örnektir bu artı olarak kısa vadede değil, uzun vadede etkilerini olumlu ya da olumsuz görebilirsiniz, ucuza kaçıcam derken hayvanın sağlıyla oynamayın.
kedi kakası kokar çok normal bunu önlemek için kapalı kum kabı kullanabilirsiniz, mamasını düşünmeden değiştirin, "kedime iyi geldi,kedime kötü geldi" diye yorumlara bakarak değil, içerik okuyarak araştırın mama için.
matisse bütçeniz için kullanabiliceğiniz bir mama, bu aralar mystic diye bir mama söylüyorlar ona da göz atabilirsiniz.
Kaliteli yaş mama (nd,schesir,gimcat), evde yapıcağınız haşlama et vs bu besin desteğini de unutmayın

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Felicia mama kullan

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedi dışkısı biraz kokulu olur normaldir. Kullandığınız kumun kalitesi de kokuyu etkiler. Bonacibo’yu ben de vermiştim bir sorun yaşamamıştık ama mama bayat olmamalı dikkat edin.
İshal çeşitli sebeplerden de olabilir. Yeni sahiplendiyseniz stresten de olabilir. Size ve eve alışması biraz zaman alabilir.
ev yemeyi vermeyin. Ev yemekleri onlar için fazla yağlı, tuzlu ve baharatlı oluyor bu da yine ishal ve çeşitli şeylere neden olabiliyor.
Evet maalesef ki mamalar ucuz değil ucuzsa zaten sağlıklı değildir.
Kedinizi de hasta ederler...
İshal olursa veterinere götürmelisiniz. Tedavi ve nedenini öğrenmek için.
Whiskas , friskies kuru mama önerebileceğim uygun fiyatlı mamalar.
Marketlerdeki diğer mamalar yerli ve açıkçası çok daha vitaminsiz, etsiz ve un dolu. Bonacibo’nun da un ve tahıl oranı fazladır bu yüzden fazla yer.
Goody mamaysa en kötü mama olarak biliniyor. Tavsiye edemem.
Ben artık yerli mama kullanmıyorum çünkü yeterince kaliteli bulmuyorum.
Mamalar pahalı olsa da tek harcamanız mama olacağı için bence bu harcamayı çok görmeyin ve günde 70 gr yiyecek sadece !

Catloveerr
Catloveerr

13260

@ladyandcat içeriğinde yüzde kaç et var söylememişsiniz araştırınca bence royal caninin iyi bir mama olmadığını görebilirdiniz çok satması bir şey değiştirmez insanlar bilinçsiz içerik bilmiyor önerilen neyse onu alıyor. Bir şey diyemeyeceğim kendi kararınız :)

lwb
lwb

120674

yurtdışında insanlar bizim gibi kuru mama çok kullanmıyorlar, onlar daha çok yaş mama ya da barf diyeti ağırlıklı besleme yapıyorlar, dediğiniz mamalar adı olduğu için bu kadar talep var, ya da vetlerle anlaşmalı oldukları için,çoğu kişiye sorun neden kullandığını bilmez "vet önerdi, herkes bundan alıyor,fiyatı yüksek" vb yorumlarda bulunur.
içerik okumayı bilen bir insan bu mamaları tercih etmez zaten, et ve et ürünleri her mamada yazmaz sadece kalitesiz mamalarda yazar, bir nd ye baktığımızda açıkça taze kuzu eti kurutulmuş kuzu eti yazısını görebiliriz.
Açıkçası ben türevleri değil de taze hiç olmadı kurutulmuş et yazanları tercih ederim kedime yan ürünler yedirmek yerine

Heduman
Heduman

1000

Ne önerirsiniz mama fiyatları çok pahalı

tolgahan58
tolgahan58

736

Bugün bir hanım ile bu koku mevzusunu konuştuk. Bana Royal Canin önerdi.


Pet Shop'lardan 1 kilo satın alabilirsiniz, daha uygun olur ve 50 tl falandır diye tahmin ediyorum.

tolgahan58
tolgahan58

736

Bugün bir hanım ile bu koku mevzusunu konuştuk. Bana Royal Canin önerdi.


Pet Shop'lardan 1 kilo satın alabilirsiniz, daha uygun olur ve 50 tl falandır diye tahmin ediyorum.

Ben proplan kullanıyor gayet memnunum 2 hafta önce başladım tüy konusunda da dökülme azaldı ve kedim daha bi hareketli olmaya başladı

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Catloveerr,
Takıntılı bir biçimde kedi mamaları araştırması yapan biriyim ve ülkemizde Whiskas dediğiniz gibi “ne kadar kötü bir mama” olarak biliniyor ama ben araştırmam sonucu böyle bir sonuca ulaşamadım açıkçası.
İngilizce olarak da yaptığım araştırmada edindiğim sonuç: ABD’li marka 82 yıllık tarihinde bir kez bile geri toplatılmamış dünyadaki tek ürün. Bunu öğrenmem benim için yeterince güvenilir bir bileğidir ve yeterlidir.
Geri toplatılma : çeşitli bulaşıcı hastalık, aşırı bakteri üremesi gibi hastalık yapıcı tehditler bulunduğu için yapılır.
Ben Whiskas kullanıyorum ve memnunum. Böbrekler susuz kalmaktan yıpranıyor bunun için de önlem olarak yaş mama kullanmak gerekir.
Bu arada Golosi de Türk markasıdır ve şiddetle karşı çıkacağımız market maması kategorisindedir.
Proplan ve Royal Canin iyi değil demişsiniz ama en çok satan pahalı mamalardan bunlar. Ben bu markaları kullanmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz.
Açık mama konusunda size katılıyorum içinde ne olduğunu asla bilmemiz mümkün değil! Kimseye kullanmasını tavsiye etmem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1668 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR