Mystic Mamayı Deneyenler

merhaba,
forumlarda görmüştüm deneyenler olacaktı. deneyimlerini yazabilirler mi acaba?

29 CEVAP

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

İnsanlar icin uretilen etlerde bile neler neler çıkan bir ülkede kedi maması içeriğine şüpheli yaklaşmak en doğal şey

bihtercik
bihtercik

115875

numune istedim baya oldu ama hala gelmedi.
içeriği güzel gözüküyor olabilir ama ben yerli firmalara hala güvenmiyorum.
15 kg yapmak yerine 3 veya 5 olabilirdi,buradan anlamak lazım ne kadar mantıksız ilerlediklerini.
denetimi,temizliği nasıl bilinmiyor ben şahsen onun yerine matisseyi tercih ederdim

TATA4242
TATA4242

118617

Ya arkadaş gine başladınız,yerli mama güvensiz diye,soru o değil.Mystic tavuklu yetişkin kedi maması
Kurutulmuş ve taze Tavuk Eti (%40), Kahverengi Pirinç, Bezelye,
Nohut, Patates, Rafine Tavuk Yağı, Balık Yağı, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri,
Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz
Yosunu, Zerdeçal Kökü Tozu, Avizeağacı Özütü, Kabak, Havuç, Yucca, Pisilyum.
Matisse yetişkin tavuklu
Kurutulmuş tavuk eti (%32), pirinç (%25), mısır, kurutulmuş balık, tavuk yağı, hidrolize hayvansal protein, kurutulmuş pancar küspesi, balık yağı, bitkisel yağ, mısır gluteni, kurutulmuş tam yumurta, sodyum klorür, potasyum klorür, kalsiyum sülfat dihidrat , kurutulmuş bira mayası.
İkiside aynı ürün,Matisse gluten,mısır ve tuz içeriyor ve ek olarak bu kadar pirinç içermesi çok kötü.Karbonhidrat oranı %40 mystic markası ise %35 pirinç miktarı yazmasada 2.sırada olduğundan fazla ama kahverengi pirinç kullanması diğer pirince göre hayvan sağlığını matisseye göre daha fazla düşündüğünün göstergesi.Açıkcası mystic markasını golosiye benzetiyorum,onun daha iyi hali.Karbonhidrat miktarı %15_20 civarı olsa şahsen ben düşünmeden alırdım.Durumu iyi olmayan arkadaşlar düşünebilir,gerçek et bile içermeyen yada zararlı birçok içerik barındıran ürünleri kullananlar da baksın derim,bence güzel bir seçenek.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben yerli mamalara daha cok guveniyorum bu arada. Buyuk firmalarin hileleri de buyuk oluyor ve hayvan deneyi vs yapiyorlar. Ama bilemem ne kadar dogru goruşum. Genel olarak buyuk firma sevmem, kilifina uydururlar herseyi anlamazsin

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Ona bakaesaniz metroda çuvali 60 liraya satilan kedi mamasinda yüzde 30 kuzu eti yazıyordu.Herkes onu soruyordu bi ara.İnsanlar güvenmemekte haklı. Benim için önemli olan içerik doğru mu yazıldı

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bihter Hanım da benim gibi anlaşılan. Yerli firmalara güvenemiyor ve kullanmıyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ben aldim en son, suan karistirarak verme aşamasindayim. Begenmeseler eski mamayi aradan ayirip yeniyi birakirlardi ama hepsini süpüruyorlar. Tabi ki kedinin begenip begenmemesi tek kriter degil. Etkilerini gorucez, kedimde kepek tuylerde yapişma vs yaparsa kullanmam tekrar. Az miktar kakayi yumusatti ama bence bu iyi bisey, tas gibi olmasin zaten. Bi de pis kokutuyor en son ki kullandigim feliciaya gore. Ama zaten kaliteli mamalar hep oyle. Brit care gibi bir etkisi oldu ilk etapta. Kokusu gayet yogun, paketi cirt cirtli.. ilk izlenimim iyi acikcasi. Tabiki de bir nd beklemeyin ama para yok ona. 2 ay nd verip sonra ucuza donmekten iyidir

TATA4242
TATA4242

118617

Ortalama Avrupa ortalama et fiyatı 8 euro ne 8 eurosu diyen arkadaşlara özet olarak
Euro olarak
İngiltere 8.21
Fransa 15.79
İspanya 10.31
Almanya 11.09
Belçika 13.69
Hollanda 15.39
Fiyatlar bu şekilde değişiyor ve bizde et öle çok çok pahalı değil.Bizim sorunumuz asgari ücret düşüklüğü.Biz 400 küsür euro asgari ücret alirken adam 1500 euro alıyor ve ek olarak diyelim et 75 tl olsun,alış fiyatı 25 tl seyrinde oluyor.Yani 75 tl olması sizi mama konusunda korkutmasın.O sizin aldığınız fiyat.Firmaların aldığı fiyat değil.
Biz ise aldığınız yabancı ürünü aynı şekilde hesaplasak Nd düşük tahıllı mamada 4 kg et var diyor.Kilosuna 8 euro dediğimizde 52*4=208 6 euro bile desek 150 küsürlerde fiyat yapıyor.Firma ise 330 tlye mama satıyor.Hani bunun kârı zaten sadece en az yarısı et fiyatına gitti.Bundan hiç mi vergi alınmıyor.Hiç mi yol ücreti ödemiyor.Türkiyeyi yermeden önce mantıklı düşünün.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya tabiki guvenmemekte haklilar ama guvenilir imaji olan yabanci mamalar da cok iyi degil. Keske tavuk balik yeseler de kuru mama vermesem.

TATA4242
TATA4242

118617

@epiglottis keşke herkes sizin gibi yaklaşsa birine tamamen güvenilir demek diğerine güvenilmez demek doğru değil.Objektif olarak yaklaşım,ancak bu şekilde olur.Evet yabancı mamalarda güvenilir değil,ben Nd ile beslememe rağmen işde en iyi mama bu sonuna kadar güveniyorum demem,diyemem.Bu tamamen taraflı bakmaya ve bir tarafa haksızlık yapmaya girer.Denemeden bilemeyiz.Felicia mama içeriği proplan ile benzer,biri Türk markası diye gömende var,diğeri yabancı onu alırım diyende.Felicia dediğim ürünü proplan kullanmadığım gibi,içeriği yüzünden feliciada kullanmam ama benim bu tercihim,objektif bakışımı değiştiremez.İçerisinde et yazmayan ve yüksek karbonhidrat içeren bir ürünü kedime vermem.Kedisine verene saygı duyarım.Sonuçda Biri Purina diğeri Felicia yanlış değilsem 14 ülkede satılan bir mama.İleride Türk mamalarının bu sektörde daha fazla adının duyulacağının kanıtı mystic markası,eğer karbonhidrat miktarını ve tahıl içeriğini minumuma indirirlerse,kullanacağım bir mama markası olur.Şimdilik bu ilerleme olmadığından Nd Orjien Wildfield Acana İnstinct daha çok bana hitap ediyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ben firmayla konuşmuştur en kısa zamanda 1,5 kglik cikartacağız demişti 2-3 hafta oluyor.

Az önce firma testerdan memnun kaldınız mı diye aradı. Kedim sevdi yedi fakat uzun süreli etki için 1 ay kullanmak isterim dedim. Fakat 15 kg almak istemediğimi belirttim. Şubat sonunda 1,5luk paketlerin çıkacağını söyledi

Merhaba herkese tekrar,
ankara'da açık mystic satılan bir yer var mı biliyor musunuz?

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Ben 15 kiloluk almıştım halen kullanıyorum. Oldukça doyurucu ve güzel bir mama, burun kıvıran kedi görmedim. Benim kedilerimde gaz yaptı biraz.

TATA4242
TATA4242

118617

Şimdi arkadaşın sorusuna geri dönersek @cuneytsahin arkadaşımız dışında umarım cevap verenler olucaktır.Cuneyt arkadaşımız umarım soru cevap kısmına merak edenler için detaylı bilgi verir ve özellikle paket üstündeki içerik vb.bilgileri fotoğraf şeklinde paylaşarak nice insanın duasını alır ve gönülleri feth eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1529 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR