Kısırlaştırılmamış Kedi İçin Kısır Mama Alınır Mı? Alınırsa Matisse Mi Micho Mu?

oguzhan817
oguzhan817

3864 Puan

Merhabalar.
Kedim 5 6 aylık belki biraz daha fazla. Kısırlaştıracağız ama maması bitti açık mama alıp idare ediyoruz. Kısırlaştırılmadan da kısır mama yiyebilir mi? 10 kiloluk alacağım o yüzden kesin karar vermem gerek. Kısırlaştırma 1-2 ay bile sonra olabilir ama 10 kilo alacağımdan kısır kedi maması alsam daha iyi olur maddi bakımdan. Siz ne düşüyünüyorsunuz? Bir de eğer al derseniz matisse somonlu kısır mama mı yoksa micho mama mı? arada 100 lira fark var bir de micho 15 kilo galiba . Kullanan var mı bunlardan. Sağlığı tüyleri vs. önemli tabii ki ha bir de çok fazla tüy döküyor o açıdanda mama tavsiyesi alabilirim. Kendi kullandığınız memnun kaldığınız 200 lira civarı mama varsa tavsiye alabilirim.

21 CEVAP

bmcat
bmcat

1574

Kilo vb. problemi yoksa kısırlaştırılmış kedi maması kullanmanıza gerek yok hatta 1 yaşına kadar yavru kedi maması kullanmanız daha iyi olur. Matisse içerik olarak çok daha iyi bir mama.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Matisseyle micho asla aynı kefeye koyulamaz matisse alın

Sselin1
Sselin1

122024

Matissenin kitten maması bile kisir bir kedi icin uygun. 1 yasina kadar hatta zayif bir kediniz varsa daha sonrasi icinde rahatlikla kullanabilirsiniz. Ama derseniz ben kisir mamasi kullanmak istiyorum suanda da kisir mamasi alip verebilirsiniz. Ayrica matissenin yetiskin ve kisir mamasi arasinda nerdeyse hicbir fark yok hangisini indrimde bulursaniz onu alin oyuzden.

Sselin1
Sselin1

122024

Hayir sorun olmaz ama matisse adina konusyorum. Baska bir markanin kitten mamasi agir gelebilir. Ama matisse yetiskin mamasi %31 protein %11 yag oranina sahipken matisse kitten %36 protein %14 yag oranina sahip. Yakin oranlar yani. Tabi kitten Daha saglikli daha besleyici oranlara sahip bence. Kisir kedi mamalarinin ozelligi de yag oraninin az olmasidir icinde farkli bir sey yok yani yavru kediye bir zarari olmaz ama yag kedinizin gelisimi icin gereklidir.

Catloveerr
Catloveerr

13260

Gerçekten çok komiksiniz ezberden konuşmakmış söylesenize michonun içerisinde yüzde kaç et var? Öyle komik bir yazı ki artık sizi kaale bile alamıyorum. İnsanları yanlış yönlendirmeyin micho içerisinde gerçek et yok. Tuz oranı yüksek. Çöp bir mama böyle denmesini istiyorsanız alın gerçekler. Ayrıca soruyu soran siz değilsiniz cevap yazmasın falan size ne? Bu sitede kimseyle böyle konuşmadım fakat saçmalıyorsunuz artık insanları yanlış yönlendirmeniz aşırı komik

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kurutulmuş et ve et proteini/unu farklı şeylerdir

BenNisa
BenNisa

12322

Matisse: Kurutulmuş Balık (Somon)%32 ,Pirinç%25, Mısır, Mısır Glutanı, Bezelye Lifi %8, Kurutulmuş Tavuk Eti, Tavuk Yağı, Kurutulmuş Pancar Posası %6, Hidrolize Hayvansal Proteinler, Balık Yağı, Bitkisel Yağ, Kurutulmuş Bütün Yumurtalar, Pisilyum Tohumları, Sodyum Klorür, Potasyum Klorür, Kalsiyum Sülfat Dihidrat, Kurutulmuş Bira Mayası
Micho: Kurutulmuş Tavuk Proteini (% 37), Baldo Pirinç, Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu (%6), Karides Unu, Bira Mayası, Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler
Arkadaşlar kurutulmuş et proteini ile kurutulmuş et aynı şey değildir. Ki burada herkes ''Mamanın içeriğine bakarken gerçek et olmasına dikkat edin, protein denildiği zaman aldanmayın'' diyor. İçeriklere baktığımızda Matisse. Çünkü Micho mamasında et yok, et proteini var. Lütfen mamalar yüzünden kavga etmeyin. @sarmanbirkedi, artık bu cevaptan sonra hala ''Micho maması Matisse mamasından daha iyidir'' diyorsanız siz bilirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

Büyük harf yazmasina takilmissiniz da direk gerizekali demiş zaten :) @sarmanbirkedi kusurabakmayin güldüm ama siz de çileden çıkartmışsınız insani protein ile et ayni sey demek degil. Sporcularin kullandigi gibi protein tozu katiyorlar mamaya. Et koymuyorlar. Ama ballibademin dedigi gibi herkes butcesine uygun mamayi alabilir. Tabi matisse alabilecekken micho almak pek mantikli degil.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Uzatmayacagim diyorum hala yazmaya devam ediyorsunuz. Ballibademin dediği gibi herkes istediğini kullansın. Ayrıca ben kavga etmek istemedim sadece tartışıyordum.Birini kirdiysam özür dilerim.

oguzhan817
oguzhan817

3864

yani şuan ki haliyle kısır mama yerse bir sorun olmaz değil mi? ya da kısırlaştırınca matisse kitten yerse bir sorun olmaz? Bu arada şuan bana büyük gözüküyor 2- 2.5kg vardır diye düşünüyorum.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Micho kullanıyorum kedim tadını seviyor ama birinci sıkıntısı taneleri çok büyük kedim yerken zorlanıyor ikinci sıkıntısı tavuklu ve bu yüzden uzun vadede sıkıntı yaratabilir. Çünkü bir sürü kedinin tavuğa alerjisi var. Benim kedim genel olarak tüy dokmuyor ama deride kepeklenme ve az miktarda bölgesel tüy dökümü var.Ha matisseye gelince forumdaki kişilerin çoğu farmina ürünü olduğu için direk onu savunmuş ama yazdıklarımı iyice okursanız siz de micho dersiniz.
1-İkisinde de gerçek et yok,kurutulmuş halde ve kurutulmuş haldeki bu protein michoda %5 daha fazla
2-Matissede %25 pirinç ve mısır var ki bu kediler için çok çok kötü artı mısır var.Michoda %15 pirinç,%8 mısır var bizzat mail attım cevap verdiler.
3-İkisinde de taurin ve vitamin eklemesi yeterli düzeyde.
Özet:Kedinizin tavuklu mamaya alerjisi yoksa kesinlikle micho hem daha ucuz hem daha güzel.
Biraz uzun bir yazı oldu :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Ezberden konuşup matisse diyecekler cevap yazmasin.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Oguzhan817,
Lütfen açık mama alma !
İçinde ne olduğunu bilmen imkansız. Sana açık mamayı satanlar satmak için yalan da söyleyeceklerdir. Amaç para kazanmak adam neden sattığı ürüne kötü desin. Biz söylüyoruz lütfen açık mama alma canım :))

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Catloveer
Gerçekten başka bir soruda söylediğim gibi algilariniz kapalı. Ben ne dedim ikisinde de gerçek et yok kurutulmuş dedim değil mi .Zahmet olmazsa *********ya girin bakın %37 ,bizzat petlebideki matisseye bakın %32 kurutulmus protein .Demek ki dedigim dogru yine anlamamissiniz.Tuz konusuna girince instagrama girin (allahım inşallah anlar)patiloji_ sayfasına girin ve michonun tuz oranını isteyin .Gıda ve tarım bakanlığında test ettirmiş.Bir de royal canini isteyin o herkesin çok övdüğü. Michoda daha az olduğunu görürsünüz. Michiya farmina uretseydi muhtemelen onu savunurdunuz

Hills

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1028 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR