Kumu, aşısı, maması derken çok fazla harcıyorum şuan 5-6 aylık bir kedim var. Özellikle maması ve kumu hele ki kumu çok çabuk bitiyor, mamasını da bırakıyorum salonda ama bitiriyor gelip istiyor çok çok uzatırda vermezsem ısırıyor, ne kadar vermeliyim bilmiyorum ve bu harcamaların hepsini nasıl bir düzene oturtabilirim?
Mamayı büyük kilolarda almak çok büyük etken bence de.
Asla petshoptan almıyorum. İnternette her zaman daha ucuz oluyor ve her gün ürünlerin fiyatına bakar stok yaparım. Böylece bittiği zaman artık o fiyat neyse almak durumunda kalmıyorum.
Veterinerim çok iyi kalpli birisidir, asla paragöz değil. Sürekli indirim yapar her şeye. O açıdan da bizi yormuyor sağolsun. İki kızımı 800 tlye kısırlaştırdım. Hem estetik dikiş yaptı, hem her şeyi aldı., hem de 1 gece misafir edip, genel kontroller tırnak ve tüy kısaltmaları gibi konularla da ilgilendi.
Ama hayvan bakmak gerçekten bir birey kadar ek masraf. Kötüsünü yesin, sonuçta çöp yiyorlar ile olmuyor. Aynı evde yaşayınca insan hem iyi yesin istiyor hem de yediği besin tuvaletini ve hayvanın genel sağlık durumunu etkilediği için dolaylı olarak ev halkını da etkiliyor.
İndirim takip etmek ve stoklamak. Benim genel çözümüm bu.
Mamasını 15 kglik alıyorum
İlk aşılarını geçen sene yaptırdım, araştırmalarım sonucu sık-gereksiz aşılatmaya karşıyım ve senelik sadece karma aşısını yaptırdım (ayrıca zararlı), benim için dışarıyla bağlantısı olmayan bir kediye eğer dışarıdan bir kedi eve girmicekse kuduz-lösemi gereksiz aşılar. O yüzden bu yaptığım.
Bir forumumda da karma aşıyı baya incelendi @srpzngl tarafından, ben de mantıklı buldum o yüzden 3 senede bir karma aşı yaptırmayı düşünüyorum.
Kumlarını indirimlerini takip edip 20-25 kglik alabilirsiniz, 2 haftada 1 tüm kumu değiştiriyorum. Bu da dediğim forum
Kısırlaştırma operasyonunu da geçen sene 500 tlye yaptırdım, bir kerelik bir işlem ama ömürlük, parazit hapını senede bir-iki kez, dış parazit görmedikçe dış parazit aşısını yaptırmıyorum. Zaten evde olan bir kedinin parazitlenmesi düşük ihtimallerde, bir kez dışarıdan biz tarafından dış parazit olayı yaşadık
İstanbul/Kadıköy - Pet Nature Veteriner Kliniği.
Her gelen hayvana çocuklar bugün nasılsınız diye hal hatır soran, mutlaka öpüp seven, işini gerçekten severek yapan bir veteriner Serkan bey.
Buradaki Kadıköy sakinlerinden de oldukça fazla müşterisi var. Öğrencilere indirim yapar, düzenli müşterisine indirim yapar, sokak hayvanlarını alır tedavi eder... Gönlü o kadar bol ki bir şekilde kazancı da hep yerinde oluyor. kendisini çok seviyoruz ve bu civarda veteriner arayışı olan herkese öneriyorum :)
Oguzhan817;
Sana katılıyorum ilk zamanlar çok masrafı oluyor. Ama sen zoru atlatmışsın bence. Çünkü aşı takvimi artık uzuyor. Kum ne kullanıyorsun bilmiyorum. Ama ben birbuçuk ayda 10lt bitirdim. Mama kalitesi de önemli kalitesiz olunca çok yiyor benim düşüncem. Denedim gördüm çünkü. Evde yaş mama da yapabilirsin. Ek olarak. Mama ölçüsü biraz da kilo ile alakalı. Bildiğim kadarıyla ortalama 70-100 gr 24 saatte veriliyor.
Birde kısırlaştırma durumu var.
Yaş mama oldukça sık vermeye çalışıyorum, ben schesir ya da gimcat kullanıyorum.
Size masraflı gelirse tariflere bakarak kendiniz de evde yaş mama yapabilirsiniz
Çok teşekkür ederim o kadar yardımcı oldu ki anlatamam. Bu arada ben de karma yaptırdım bu birkaç ay oldu 1-2 sene yaptırmayı düşünmüyorum dış parazitte dediğiniz gibi pirelendikçe yaptırırım. İç paraziti de senede 2 olarak veterinerimle konuşayım bakalım ne diyecek. Mama olarak matisse kullanıyorum kumu jungle active karbon
Oguzhan817,
Nasıl biz bebekken hastalıklara karşı aşılanıyoruz aynısı kedi bebekleri için de geçerli :))
Gerekli aşıları bittikten sonra yılda bir kez yapılıyor aşılar.
Bebeklik aşıları :
2 karma 80x2=160.
1 kuduz : 70.
iç ve dış parazit : 60+60=120.
TOPLAM 350 TL.
LÖSEMİ AŞINI da eklersek 510 kadar olur.
DİĞER MASRAFLAR İÇİN DE YAZICAM ŞİMDİ.
@mimmo eğer veteriner klinikleri dışında ne olduğu belirsiz damlaları alırsanız kediniz zehirlenir çok net. Mesela ben veteriner ilaçları satan bir eczaneden alıyorum ama biliyorum ki markalar aynı. İnternette ya da petshoplarda böyle değil dikkat edin
Çiğ etle beslenmeye rağmen demişim, çiğ eti savunan biriyim, çiğ et parazit yapar algısına göre konuştum yanlış anlaşılmasın
Holistik bir veteriner değilse, ya da para tarafını düşünen, size paraziti sık yaptırmanızı önerebilir ama gerçekten gereksiz. Benim gibi düşünen üyeler de var burda
Ladyandcat lösemi aşısının gerekliliği burda çokça tartışıldı evden çıkmadan kedi içinde kuduz aşısını gerek yok
Benim vetetinerim paragöz bir veteriner değildir. Ama iç paraziti 2 ayda bir yapmamızı öneriyor. Ayakkabı ile eve (ki evin içerisinde ayakkabı ile dolaşmamamıza rağmen) dışarıdan bir sürü parazit getirmiş oluyormuşuz. (şimdi bundan dolayı veterinerimiz paragöz olduğunu söyleyenler olacak eğer öyle olsa 2 haftada 1 kedimin tırnaklarını ücretsiz kesmez diye düşünüyorum)
Holistik bir veteriner olmadığı sürece normal vetlerden çok nadir duyarsınız zaten bu konudaki bilgileri, attığım linkte yorumları okursanız kedisini çiğ etle beslemesine rağmen, iç parazit sıkıntısı yaşayamayanlar var ( yılda 2 kez dışkı muayenesi ) ki iç parazitlenmenin sebepleri var, kedilerimiz durupdururken parazitlenmez. Dışarıdan getirme iç paraziti çok ütopik, kedi üstünde dış parazit "görmedikçe" yaptırılmaması taraftarıyız zaten ben de yaşadım dışarıdan dış parazit taşıma olayını ama sırf önlem diye bir kaç ayda bir kedime "zehir" yükleyemem. Herkesin kendi seçimi tabi
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor