Tüy Dökümü

mervegck06
mervegck06

10457 Puan

İyi günler 10 aylık British Shorthair dişi kedim var (kısır) ve inanılmaz tüy döküyor.
Sağlık durumu gayet iyi. Mama olarak ND Ocean serisi düşük tahıllı balıklı mama kullanıyoruz. Hergün tarıyorum (haftada 1 veya 2 kere de furminatör ile tarıyorum. ) ama hergün tarak tüy ile dolu oluyor ve evde de tüylerine rastlıyorum. Ayrıca Veto Skin kullanıyoruz.


Bir türlü bitmiyor tüy dökümü. Bu konuda önerileriniz nelerdir? (mama vs. konusunda)

16 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Onurtemiz kedinin ana besin kaynağı ettir içinde gerçek et bulunmayan bir mama nasll kaliteli olabilir. Merve hmm yine nd nin başka bir mamasını denemenizi veya matisse kullanmanızı ôneririm aynı firmanın maması içinde yüzde 40 tan fazla et var. Fiyatı nd ye kıyasla daha uygun

Siyammm
Siyammm

120334

Sizin verdiğiniz şizofrenik cevap olmuş brit care profine kaliteli mama demişsiniz bende içinde er yokken nasıl kaliteli olabilir dedim burda bir bağlantı kuramıyosanız ne diyim çocuğa açıklar gibi açıkladım anlama kabiliyetinizi geliştirin şov yapma niyetim yok.
Bana boş yapıyosun demişin senin yaptïğına klavye delikanlılığı denir .ônerdiğin mamanın ya içine bakmamışın yada neye bakıcağını bilmiyosun dışarda g9rünce sôyleyemiceğin şeyleri burda yazma saygılı ol.

mervegck06
mervegck06

10457

Sanabelle Sensitive,
Brit Care Sunny,
Proplan Derma Plus


bu mamalar tüy sağlığını destekliyormuş ama detaylı bilgisi olan biri varsa bana öneride bulunabilir mi?

Siyammm
Siyammm

120334

Proplan ve brit care ônermem yanlış hatırlamıyorsam ikisinde de gerçek et yok. Sanabelle min iyi olduğunu duydum ama içeriğini incelemedim

onurtemiz
onurtemiz

116286

Biz Nd’ciyiz lakin tüy çok döktürüyor bu yüzden bıraktık.
Bu bir gerçek ND bazı kedilerin tüylerine iyi gelmiyor.
Royal Canin British Shorthair a geçin yaza kadar en azından hayvandaki gelişmeyi görün.
Royal Canin hep de değilde arada kullanılacak mamalardan.
Brit Cate
Profine bu iki marka içeriği iyi olup kaliteli mamalar aradındadır.
Vetoskin çok başarılı diyorlar size şaşırdım bence sorun ND’de
Royal Canin e geçin tecrübeme güvenin.
Erkek kısır kedim 28 aylık yani 2 yaşını geçmiş kedim ondan önce de kısa dönem bakmıştım kedi.

Mimmo
Mimmo

1903

Fitmin i tavsiye ederim. Tüy sorunumuz vardı. 10günde değişimi fark ettim. Değiştirmeyi düşündüm fiyat biraz yüksek diye ama sonra vazgeçtim. İsterseniz bir araştırın.

mervegck06
mervegck06

10457

Teşekkürler araştıracağım

beautifulcat
beautifulcat

10837

Su tüketimine dikkat ettiniz mi? Az su içmesi de tüy sağlığı için iyi değil. Su şelalesiyle veya 2 günde bir ıslak mamayla bol sıvı tüketmesini sağlamalısınız.

Siyammm
Siyammm

120334

Koltuklara fln bulaşıyorsa yıkanabilir rulo almanozo ônreririm. Bide bence sabah gibi fırçalamak daha iyi oluyor akşama kadar tüm ev tüy olduğu için gece uyuduğundan pek dağılmıyor. Vetoskin zaten kullanıyormuşsunuz başka bir fikrim yok mamayı yeni değiştirdiyseniz ondan olabilir

mervegck06
mervegck06

10457

Teşekkür ediyorum yapışkanlı rulo kullanıyoruz ama karambole akşam kıyafetlerimizin üzerinde falan uyumuşsa( akşam taramama rağmen) komple kıl oluyor kıyafetler. Malum bir de bej rengi sıpa tüyler direkt belli

onurtemiz
onurtemiz

116286

Kedim Fold bu arada

onurtemiz
onurtemiz

116286

@Siyamm sizinki şizofrenik bir yanıt olmuş yazdığımla yazdığının alakası yok show yapacaksın diye sadece boş konuşmuşsun.


Brit Care ve Profine da et bulunmaktadır ve önerilen mamalar arasındadır. Keşke herkesin gücü Orijen ve Acana’ya yetse ama her kedi zaten onlardan yemiyor.
Ara dönem dr Royal Canin kullanabilirsiniz.
ND sağlam bir mama lakin yan etkiler oluşabilir kediden kediye göre. Umarım aradığınız mamaya uygun bir çeşit bulabilirsiniz.

mervegck06
mervegck06

10457

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum aslında ND nin kinoa serisini düşündüm ama çok pahalı geldi sadece veterinerlerde varmış 1.5 kg 145 TL dediler ben ND ocean İn 5 kgını *************dan 175 TL ye aldım en son

Beststaff
Beststaff

64

Mama değişikliğine gidin her mama her kediye yaramıyor.nd içerik olarak güzel aslında tavuklusunu veya başka bir mamasını deneyin.
@Onur hanımefendi o mamaların kaliteli olmadığını söylemiş polemik çıkarmışsınız

mervegck06
mervegck06

10457

Nd nin kısır kediler için ola tavuklu narlı sını da denedim o da aynıydı maalesef. Mama değişimi desem değil 5 kg mamanın tamamında olmaz diye düşündüm. ND nin birde kuzu etlisini deneyeceğim olmazsa artık mama değişimi yapacağım sanırım
????

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 994 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79695 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR