Kısırlaştırılmış Kedilerin Artan İştahı

Natkarat
Natkarat

10977 Puan

Merhaba,


Kısırlaştırılmış kedilerinizin iştahını nasıl kontrol ediyorsunuz? Yıllardır sokak kedilerine bakıyorum ama kısır kediler konusunda çok acemiyim. Bunu da sahiplendirebilseydim benle olmayacaktı muhtemelen ama sahiplenirken erkekler pek tutulmuyor malum. :) Gramaja uyarak 2 öğün veriyorum ama dayanmaya çalışsam da ısrarla istiyor. Bu ısrarı rahatsız edecek düzeyde değil ama ufak miyavlamalar ve gariban gariban gözümün içine bakıyor. Yaklaşık 2 hafta önce kısırlaştırdığım için bu iştah normal mi yoksa hep böyle mi olacak? Yani sevmeyeceği bir mamaya mı geçsem bilemedim. Obez olur ya da idrar yolları ile ilgili bir rahatsızlık yaşar diye de korkuyorum. Bu sebeple bir çözüm bulmam lazım. Bu sebeple sizlere danışmak istedim.

21 CEVAP


  1. Çok az degilmi?

TATA4242
TATA4242

118617

@Natkarat erkek bir kedi besliyorsunuz ve dişilere göre kilo ağırlığı farklı oluyor,ilk işlem bana göre düzenli kilo kontrolü (Sağlıklı olan 1 erkek kedinin 3.5-7 kg,dişiler 2.5-4.5 kgde bulunması gerekmektedir.)tabii bu oran kedi ırkına göre değişiyor.Verdiğim örnek tekir kediler için geçerli.Mesela british dişi bir kedi 6 kgyi geçmemesi lazım.Acana mama veriyorsanız normalde verdiğiniz oranın 4/3 ünü verin 100 gram veriyorsanız,bunu 75 e düşürün.80 ise 60 a,bu şekilde kilo kontrolünü sağlarsınız ve özellikle mama kabında yemek bırakmayın,suyunu günde 3_4 kez tazeleyin ki,su içmesiyle orantılı olarak kilo almasıda zorlaşacaktır.Kediler için duvara monte oyun evleride çok fazla iş görüyor,tavsiye ederim.Benim kedim kısır bir kedi ve 4.5 kg veterinerimiz sınırın 6 olduğunu söyledi ve şuan ideal kilosunda dedi.Yani sınır benim için 6 kg.Sizde veterinerde kedinize baktırın,her kedi bir olmuyor çünkü,bazıları kiloyu kabul edebiliyor.Yapıları ve boylarına göre değerlendiriliyor.

Natkarat
Natkarat

10977

Bu arada o bahsettiğiniz durum zaten can sıkıcı olan şey. Çipil çipil mama bakışı atınca üzülüyor insan. :D

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Bende bugün kısırlaştırdım erkek kedimi malesef iştahları artıyormuş. Belli bir süreden sonra o düzene alışacaktır zaten. Sabah akşam vermek yeter mama zaten çok kilo almaya meğilli değilse eğer ara öğün olarak da minnacık mama verebilirsiniz.

Natkarat
Natkarat

10977

Mama değiştirmedim hala acana devam ediyorum. Bu sebeple ölçüyü kaçırmakta istemiyorum. Aksi halde isminin hakkını veren tam bir tosuncuk olacak. :D Orijen'in fit trim'i duydum ama onlarda çok pahalı. Tek temennim uzun vadede düzelmesi. Uzun süredir kısır besleyenlerin fikri de önemli tabi.

Uzun süredir kısır kedi beslemiyorum ama ben de 5 gün önce dişi kedimi kısırlaştırdim henüz iyilesmemesine rağmen nasıl oldu bilmiyorum ama iştahı arttı valla 5 günde bu kadar değişimi kaldıramadım :DD zaten kısır mamalarında yağ oranı daha az oluyor mamayı değiştirme ama öğün olarak ver eger iştahı devam ederse

Mirtip
Mirtip

3124

1.5 ay önce kısırlaştırdık, bebekliğinden beri zayıftan halliceydi, hep fit kalacak sanıyordum:)
Oldukça hareketli olmasına rağmen, kısırlaştırdıktan sonra hakikaten kilo almaya başladı. (1 kilo 200gr aldı)
Geçtiğimiz Pazartesi öğünlü, ölçülü olarak beslemeye başladık, öncesinde kabında daima mama olduğu için bu yeni düzene uyum sağlamak konusunda ikimiz de epey zorlanıyoruz..

Ozgenur97
Ozgenur97

1104

Ağustos ayında kısırlaştırdim dişi kedimi. İlk iki ay aşırı derecede yedi. Çok zayıftı zaten. İlk bir ay istediği gibi yedi. Daha sonra günde sadece üç kez mama verdim. Ve şuan sadece iki kilo ve günde sadece üç kez mama yer. Belli bir süre sonra alışıyorlar düzene

Natkarat
Natkarat

10977

Belirttiklerinizi uyguluyorum zaten ama sıkıntı bizim keratada. Bu arada ben 6 ve üstü sıkıntılı biliyordum. 7 olması içimi rahatlattı. Oyun evi için alanım yok maalesef. Biraz ufak bir evim var. Bende şimdilik 5.5, 6'yı baz alayım madem. Belki uzun vadede iştahı düzelir. Teşekkürler.

TATA4242
TATA4242

118617

Erkek kedi dişilerden 1_2 kg kadar daha ağırdır.Tekir dişi kedilerde 4_5 kg idealdir,bu sebeple 7 kg erkek için bir sınır.Ben 2 aylık bebek ile kedi +1 yaşı ve üstünü bir tutuyorum,benzetiyorum,ne yapim,zaten bebek gibi sevmek geliyor içimizden :)Aslında özellikleride benziyor,en düşük 3600 en fazla 6600 arasan hiç bir canlıda bu kadar yakın oran tutmaz :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Benim kedim de çok iştahlı, kısırlaştırmadan önce de böyleydi, yavruluğundan beri yemek yemeyi çok seviyor. Mama diye miyavlayıp duruyor o da ama günlük limitini aşmamaya çalışıyorum gene de. Zor bir durum gerçekten de, en kötüsü de mutfağa gidince kapıda durup mivavlaması, insanın sabrını zorluyor. Şu anda 5,5 kilo bu kilonun üstüne çıkmaması gerek, hafif göbekli şu an bile. Ama sokaktaki kediler daha çok hareket ediyorlar çok kilo problemi olmaz bence, siz yine de aşırı beslemeyin tabi. İdrar yolu için de kısır mama kullanın ve yaş mama, sulu gıdalar verin.

Natkarat
Natkarat

10977

Kullandığım mamanın kısır formu yok maalesef. Mamayı da bir süre değiştirmek istemiyorum. Kilo duruma göre daha az yağ oranı olan bir mamaya geçmek gerekecek sanırım. Bu arada yanlış anlaşılmasın bahsettiğim kedim evde yaşıyor. Sokağa çıkan bir kedi değil. Birde camı çok açıyorum. Bizimki soğuk sıcak dinlemeden sıkıldıkça camdan etrafı izlemeyi seviyor. Havalar soğuk olduğu için sanırım mama ihtiyacı normale göre daha çok artıyor. Bir çözüm bulmaya çalışacağım artık.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yağ ve mineral değeri çok yüksek değilse devam edebilirsiniz mamanıza ama yağlı bir mamaysa iştahı da cokmuş zaten kilo alır bayağı. Bu arada insanlar gibi kedilerin de kaldırabileceği kilo boyuna göre değişir. Benim kedim 7 kilo olsa çok şişman olur mesela çok uzun değil çünkü orta boylu ve ince kemikli kemik ağırlığı da fazla yoktur. Ama başka bir kedi uzun boylu iri kemiklidir 7 kiloyu da taşır şişman görünmez.

Natkarat
Natkarat

10977

Tekirlere nazaran iri kemikli ve uzun boylu. Ondan kendimce 6 kilogram sınırını belirledim. Ona göre hareket edeceğiz artık. Teşekkürler.

Natkarat
Natkarat

10977

Hala kısa dönem olma ihtimali mevcut. :D Uzun süreli kısır kedi besleyenler net bilgilendirmeyi yapar umarım. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3143 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR