Takip Şartı İle Sahiplendirirsem Bu Tacize Girer Mi?

calymath
calymath

111239 Puan

Bir hayvan sahiplendirdiğinde sahiplendiren takip şartıyla vereceğini söyler ama yeni kedi sahipleri açısından bu biraz taciz gibidir.


Iştesin arar, müsait değilsindir ama ısrarla arar. Fotoğraf ister, video ister, göndermezsen rahatsız eder off... yeni kedi sahibi 'Sana ne kardeşim' dese haklıdır ama sahiplendiren tacizinde ısrar eder.


Bir hayvan sahiplendirdiğinizde taraflar arasında yazılı beyan yoksa taraflar sahiplenme yaptıktan sonra yasal olarak yükümlülükleri yoktur. Bu yüzden hayvanın yeni sahibi eski sahibinin tutum ve davranışlarından şikâyetçi olsa haklı çıkar.


Sahiplendirdikten sonra takip ediyoruz, degil mi? Biraz metodum farklı. Sahiplendirdikten sonra yeni ailelerimi beni takip etmek zorunda bırakıyorum. Öyle olunca daha kolay. Peki bunu nasıl yapıyorum?


Bloglarda insanlar çok fazla yanlış bilgi veriyor ya, bu bloglar sayesinde bir boşluk yakaladım. Ben kedilerimi sahiplendirdiğim ailelerime danışmanlık ve yardım vaad ediyorum. Hal böyle olunca aileler arama zahmetine katlanmaktansa bana ulaşmayı, bana sormayı tercih ediyor.


Şuana kadar akibetinden haberdar olamadığım kedim olmadı.


İnsanlara güven verdiğin zaman, onlar seni takip ediyor. Ama önce insanlara güvenmek gerekiyor.

9 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kontrol etme gibi degilde merak ediyorum gibi sicak bir yaklasimla takip ediyorum. Hoslarina gidiyor hatta, gel gor arada falan diye cagiriyolar

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Verdigin kedi hala senin kedinmis gibi herseye karisirsan sahiplenen kisi benimseyemez. Sacma sapan davranip insanlari petshoplardan pet almaya itmeyelim

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Sahiplendiğim kişiye ben kendi isteğimle bilgi veriyor, fotoğraf ve video gönderiyorum. Bence bu bir zorunluluk olmasa bile yapılması gereken bir şey. Sonuçta sahiplendiren kişi o hayvanı sağlıklı ve huzurlu bir ortamda hayatını sürdürsün diye sahiplendiriyor ve bu yüzden de sahiplendirdiği hayvan hakkında bilgi almak, o hayvanın fotoğraf ve videolarına ulaşmak en büyük hakkı.

Mirtip
Mirtip

3124

Sahiplenen kişi kedi bakımı konusunda deneyimliyse size ihtiyacı olmaz. Bu gibi durumlarda ne yapıyorsunuz?

calymath
calymath

111239

Hiç bir şey. Deneyimli biri acaba kediye iyi bakıyor mu diye düşünmem. Çünkü o deneyimlidir.


köpekleri bilmiyorum. Ya da diğer hayvanları. Ama kediler sayesinde insanlarla ilişki kurmak çok kolay. Acaba kediye iyi bakılıyor mu kaygım yoktur benim. Çünkü ilişki kuruyorum. Hayvan sorularını tamamiyle ortadan kaldıracak tek formül de bu; ilişki kurmak.

calymath
calymath

111239

@sarmanbirkedi siz kedi sözlükte yazamadığınız için mi burdasınız? Saçma bulduysanız başlığı açıp okumak zorunda değilsiniz.


Bu platformda insanlar sorunlarını yazıyor ve diğer hayvan sahiplerinin tecrûbelerini merak ediyorlar. Belki hayvan sahiplendirme problemi sizin için saçma gelebilir. Sizi sıkabilir. Diğer başlıklara bakabilirsiniz. Ya da siz de size gayet mantıklî gelen başlık açabilirsiniz.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Fakat bunu sürekli yapmak da dediğiniz gibi resmen tacize giriyor. Ayda bir fotoğraf ve video atmak, önemli bir şey olduğunda yazmak yeterli.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Yahu saçma sapan başlık açmayın artık gidin kedisozluke yazin burası forum değil soru cevap

sahiplendiğim kişi ilk gün dışında hiç sormadı bana. ben 2-3 ay aralıklarla attım fotoğraf. instagramda da takip edebilrsiniz sahiplendirme yaptığınız kişileri, sürekli fotoğraf paylaşıyorlar nasılsa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 685 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR