Takviyeler

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570 Puan

Merhaba arkadaşlar, ben kedimi sadece pişmiş gıdayla beslediğim için yarın gidip birkaç tane besin takviyesi alıcam ama almadan önce markaları buraya yazıp fikir almak istedim. Aşağıda almayı düşündüğüm markaları kullanan ya da onun yerine bu markanınkini al dediğiniz seçenekler varsa yazar mısınız? Gereksiz bir şey almak istemiyorum çünkü


Lizin solgar 500 mg
Balık yağı efa s 1200
B kompleks 50 solgar

25 CEVAP

TATA4242
TATA4242

118617

Solgarın alacağınız ürünleri iyi,balık yağının solgar yerine New Life olması iyi çünkü İfos güvencesi var.Ek olarak natur,beaphar vitamin ürünlerini tavsiye ederim,özellikle Beaphar Top 10 Kedi Vitamini işinizi fazlasıyla görür.

TATA4242
TATA4242

118617

Rica ederim,evet beaphar markasını,vitaminini Natur markasının ürünlerini güvenle kullabilirsiniz,gerçekden iyi ler.İyi geceler,patiyle kalın.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Ben macun tarzından ziyade pişmiş mamanın içine katmak için yukardaki markalar ve ürünler hakkında bilgi almak istedim, Gimcatin ürünlerini de ara sıra indirime girdikçe alıp kulanıyorum, teşekkür ederim cevap için :)

787891
787891

118097

@tata4242 şuanda ben beaphar'ın maltını kullanıyorum gayet iyi vitamini ni hiç denemedim doğrusu bilmiyordum gimcat bitince deneyebilirim iyiyse

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Cevap için teşekkürler @tata4242, ayrıca mamaya eklemek için bira mayası da almak istiyordum, Natur markasının varmış onu tercih ederim, öneriler için de teşekkürler.

srplzngl
srplzngl

113865

Taurin’e ihtiyacınız var kesinlikle, ve buğday çimi ya da keten tohumu eklemiyorsanız E vitaminine. Çiğ kabak çekirdeği eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim magnezyum açısından, ama eklemeden önce bir kaç saat tamamen su dolu bir kapta bekletin. Çıkartıp kuruladıktan sonra blenderdan geçirerek toz haline getirebilirsiniz Lizin ısı görünce yok olmadığı için şart değil aslında ama biraz ekleme yapmaktan zarar gelmez.
Ayrıca iyotlu düşük sodyumlu tuza ya da kelp’e ihtiyacınız var.

srplzngl
srplzngl

113865

Pişmiş ev yapımı tam ve dengeli mama yapmak çok zor kesinlikle. Takviyeler konusunda fikre ihtiyacınız varsa internetten kedilerin günlük vitamin mineral ve amino asit ihtiyaçlarının mg ile yazdığı bir tablo açıp elinizdeki malzemelerle bu ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığınız teyit edip ne kadar ekleme yapmanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Belki de çoktan yaptınız :)

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

2-3 ay oldu galiba ev yapımı mamayla besleme yapıyorum ve en başından beri taurin eklemesi yapıyorum onun eksikliğinin çok hayati risk taşıdığını okuyup gözüm korktugu için. Bu süreçte diğer besin maddeleri içinde araştırma içindeydim ama hem emin olmak hem de içime sinmediği için erteledim bugüne kadar. Çiğ kabak çekirdeği de aklımda bayadır parazitlere de direk etki ettiğini okuduğum için(mamalara mutlaka az miktarda dilim kabakta ekliyorum,çekirdeğini de eklerim artık). Diğer tavsiyeler için de ayrıca teşekkürler, lizinin ısıya duyarlı olduğunu ve ekleme yapılması gerektiğini suziblog sayfasında okumuştum, çokta şart değilse onu erteleyip yerine e vitamini alabilirim, ne dersiniz? @srplzngl

srplzngl
srplzngl

113865

çok işinize karışmak gibi oluyor kusura bakmayın ama fırında kısa süre pişirmek çok daha iyi olur. haşlama suyunu mamaya geri katsanız da kaybolan besin maddelerini tam anlamıyla telafi etmiş olmuyorsunuz.

srplzngl
srplzngl

113865

taurin’i ben de mamanın üzerine ekstra olarak serpiyorum bazen.


http://dels.nas.edu/resources/static-assets/materials-based-on-reports/booklets/cat_nutrition_final.pdf


mesela bu dosyadaki besin maddelerinden ısıya duyarlı olanların ve kullandığınız porteinlerde bulunmayanların hangileri olduğuna bakıp mamayı 7 günlük yapıyorsanız 7 ile çarparak hesaplamanız daha kolay olur. tabii tartınız varsayıyorum, varsa kolay çünkü. ayrıca değerlerin çoğu miligramla olduğu ve çoğu ev tipi tartı yeterince hassas olmadığı için hazırladığınız partinin miktarını çoğaltırsanız takviyeleri ayarlamak daha kolay olur. E vitamini falan iu ile ölçülüyor zaten. E vitamini almadan önce bir parti mamaya kaç iu katmanız gerekeceğini hesaplarsanız bir kapsüldeki iu değeri size en uygun olan ürünü alıp, e vitamini ekleme faslında atomu parçalama stresi yaşamamış olursunuz :) (+takviyelerin bir kısmı, özellikle e vitamini miktarı için catinfo.org’u da baz alabilirsiniz. ama dikkat edin o tarif 10-15 günlük.)


ayrıca sığır jelatini ekleyenler de var hem çiğ hem pişmiş mamaya. zorunlu değil, ben eklemiyorum ama aklınızda bulunsun.


bir de mamada kemik olmayınca, ki pişmiş mamada zaten mümkün değil, fosfor değerleri kafa karıştırıyor. elinizdeki proteinlerde bulunan fosfor miktarlarına internetten bakarsanız daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.


https://feline-nutrition.org/nutrition/dont-let-calcium-phosphorous-ratios-scare-you


bu linkte çiğ mamadan bahsediliyor ama ratio olayı pişmiş mama için de geçerli.
önemli nokta şu ki kalsiyum’un fosfora oranı 1.1:1 olmalı. ama bu oran zaman içerisinde de dengelenebilir. yani aslında demek istediğim tavukta ve hindide fosfor yüksek olduğu için dana gibi farklı proteinler arasında rotasyon bu denge için şart. kullandığınız etteki fosfor oranı ve eklediğiniz yumurta kabuğu miktarındaki kalsiyum değerlerine bir göz atın.


feronia artık giriş yapmıyor, evet.


tabii ki buharda pişirmek daha iyi ama o biraz zahmetli olabilir. hiç denemedim gerçi, tam bilmiyorum. tencere gerektiği için ilk etapta eksik takviyelere öncelik vermek daha mantıklı geliyor bana. bir süre fırınla da idare edebilirsiniz.

787891
787891

118097

Gimcat in multivitamini ni öneririm kedime Ekim 2019 dan beri kullanıyorum tüylerindeki dökülme azaldı ve en önemlisi bağışıklığını destekliyor

Eğer taurin ilave etmiyorsanız kesinlikle taurin almalısınız en önemli aminoasit. Sporcular için olan taurin tozlarından alabilirsiniz aromasız ve %100 taurin olması şartıyla.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

Kelp,spirulina,bira mayası ve benzeri başka takviyeleri de halen araştırıyorum. Eklenmesi zorunlu olanları not alıp önümüzdeki aylarda teker teker almayı düşünüyorum (illa ki eklenmesi gereken çoğu şey vardır daha). Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de kelp alırım.

srplzngl
srplzngl

113865

aa ısıya duyarlıysa ekleyin tabii. ben çiğ yaptığım için o kısımdan pek haberdar değilim sanırım. ama e vitamini ve kelp/tuz gibi takviyeler ertelemeye gelmez. en az taurin kadar hayati, spiru ve bira mayasından önce bunlara öncelik verin. bir de kalsiyum takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz?

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

haşlarken suyuna z.yagı tuz ve zerdecal ekliyorum ve haşlama suyunu kullanıyorum her zaman ama sanırım kelp kadar etkili olmuyordur,o yüzden e vitamini ve kelp takviyesini de alıcam önümüzdeki ay, kalsiyum içinde yumurta kabugu tozu ekliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1145 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR