Kanaryam Ölüyor Acil Bir Bilene İhtiyacım Var

Bambiye
Bambiye

693 Puan

Merhabalar öncelikle 1.5 yıldır beslediğim elime doğmuş büyümüş olan gloster kanaryam 3 gündür çok hasta, veteriner bulamadım kuşlardan anlayan, bir tanesine balkondan giren sokak kedisi kafesini devirdiğinde kanadı kanadığı için götürdüğümde cinsiyetini bile anlayamadı kanadına krem verdi iğne yaptı düzelecek dedi inandım ve kuş uçamaz hale geldi sakat kaldı o yüzden ne yapacağımı bilemiyorum, kafasını geri sallıyordu yemlikte ve yem yiyemiyordu sonra yemliğe bile çıkamaz oldu gagasını titretiyor ve kafasını sallıyor köşeye çekilip bütün gün uyuyor kabarmış çok zayıflamış su içmiyor yem yemiyor zorla su içirdim kendine geldi beyaz ve yapışkan bir ishali var facebooktan kuş gruplarına yazdım herkes farklı bir tedavi farklı bir ilaç söyledi kuruma olmuş dediler ishal dediler sallabaş hastalığı dediler ben söyledikleri ilaçları buraya yazıyorum
Baytril k 5
Emt allraund mix
Ercefully tablet- mikostatin
Genta 80- tetra 250
Triflucan
E ve c vitamini
Mantar ilacı
Sikeli su
Haşlanmış patates
Yoğurt suyu
Bazıları yoğurt suyu sirke vermeyin dedi bazıları tam tersi onu verin dedi bir sürü antibiyotik mantar ilacı vs önerdiler kötü olansa gittiğim veterinerlerin bu insanlar kadar bile bilgili olmayışı ne yapsam bilemiyorum hayvan gözlerimin önünde ölüyor aranızda gerçekten bilgili biri ya da veteriner varsa bir akıl berirse çok sevinirim dünden beri uyumadım kuşla ilgileniyorum sıcak bir yere koydum altına minik bir battaniye koydum üşümesin diye ama hangi tedavi uygulanacak bilemiyorum..


21 CEVAP

Bambiye
Bambiye

693

İnternetten bakarak tam bir çözüme ulaşamayacsğımı anlayınca ümitsizliği bırakıp eskiden kanadını tedavi edemeyen veterineri aradım yeni birini işe almışlar anlarız tabii ki dediler götürdüm iyileşir dediler buradaki forumlarda herkes direkt öldü bilin yazdığı için hiç umudum kalmamıştı veteriner bi toz verdi suyuna katın dedi bebek maması yedirin dedi hayvan baya toparladı herkese de öok teşekkğr ederim tavsiye veren, sirke konusunda da haklısınız ama benim kuşum artık baya bir tedavi istiyormuş yani şırıngayla bebek maması yediriyorum öyle düşünün ama sirke iyi yöntem ????

lwb
lwb

120674

özellikle bölümü kuşlar olmayan bir vet kanadı kanadı diye iğne yaptıysa kuşunuzun bünyesi bunu kaldıramamış olabilir -ki kremle geçebilicek birşey olduğuna inanıyorum, iğne yapma sebebini iç kanama olmasın diye tedbirle yapmış olabilir belki (?)
yaşadığınız yerde fakülteye götürebilirsiniz, istanbuldaysanız da öneride bulunabilirim

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kuslar maalesef oyle basiniz sagolsun. Benim papaganimda bir gun icinde yikildi gitti.. Hala neden olduğunu bilmiyorum

pinarcaya
pinarcaya

19123

Kuslar hakkinda bilgim yok fakat izmir bornovada kus veterineri diye bilinen öz-vet veterineri bir arayin isterseniz. Internette telefon numaralari var.

TATA4242
TATA4242

118617

Kuşa iğne mi yaptı.

cuneytsahin
cuneytsahin

12630

Eğer balkonda falan bıraktıysanız kargadan ya da güvercinden sallabaş bulaşmıştır.

TATA4242
TATA4242

118617

Sirkeli su ver,elma sirkesi olsun veya suyuna limon damlatabilirsin.200 ml suya 3 damla damlat.Biz eskiden bu tarz davranışlar sergileyen tavuklara baticonu sularına damlatıp verirdik,1 güne ayağa dikilirlerdi.

Bambiye
Bambiye

693

Evet kafesi düşmüş kedi saldırmıştı kanadına iğne yapmıştı o zaman ama zaten düzelmemişti

Bambiye
Bambiye

693

Ama bu dediğim olay 7-8 ay önceydi şimdiki hastalığıyla ilgili değil size de çok teşekkğr ederim ünşversitelerin baktığını bilmşyordum ev kuşlarına

787891
787891

118097

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ben eskiden baya muhabbet kuşu besledim maalesef son kuşumu bu yaz 12 yaşında kaybettim size önerim petshoplarda çeşitli suyuna sıkmalık vitaminler var vitaminin ismi avisol bir sürü çeşit vitaminleri var size önerim eğer bulursanız a ve c vit. Ben kuşum iştahsız ve halsiz olduğunda bunlardan verirdim bir kaç güne toparlıyor kuşu sıcak,cam açık olmayan bir odaya koyun zorla yemini yedirin veya patates haşlaması yapabilirsiniz geçmiş olsun

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Aaaaa Bambiye yaaa :(
Üzdün şimdi beni pat diye beklemiyordum bunu
“haşlanmış patates yedirdim şırıngayla su içitdim veterinere götürdüm ilaç verdi ilacı zorla içirdim veteriner bebek maması yedirin tahıllı dedi ondan yedirdim kaloriferin yanına güzel bir yer yaptım ona battaniye vs koydum minik bir tane yumurta maması yedirdim baya yedi zorladı kendini yaşamak için hatta bunları yaptıktan sonra kendine geldi uçmaya çalıştı şişkinliği indi ayaklarının rengi düzeldi dengede durabilmeye başladı fakat bir baktım salonda cansız yatıyor....”
Sonuna kadar okudum SONUNDA TÜM DÜNYAM YIKILDI YANİ :s

Bambiye
Bambiye

693

Yazdığınızı tebessümle okudum ama malesef... ben de çok şaşırdım çünkü ishali bile düzelmeye başlamıştı. İlk baştan beri herkes ölür diyordu ben de çok suçlu hissettim acaba camı açtım ondan mı kedi var ondan mı ilgilenemedim ondan mı diye, hayvandaki yaşama isteğini görünce de dedim bu ölmez toparlanır daha 1 yaşındaydı zaten ve diğer kanaryalar gibi değildi insana yakındı çünkü doğdupunda yavrular arasından bi tek bu yavru yaşamıştı ve ben beslemiştim elimden ilk yere basmayı uçmayı öğrenmişti omzumda duruyordu hep pek kanaryalara özgü değildir yani :( bir de sokak kedisi kanadını kırmıştı hayvan bi rahat edemedi şu dünyada :( neyse siz de üzülmeyin bilmiyorum pek diyecek bir şey yok çok teşekkür ederim..

Bambiye
Bambiye

693

Aynen zaten kime fikir danıştıysam kuş hastalandı mı ölür kuşlar çok hassas böyle hasta olduysa yaşamaz falan dedi, hala iyileştirememiz garip geliyor bana da gerçi insanlar bile hala basit şeylerden ölebiliyor

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Başın sağ olsun gerçekten:(
Fena oldu içim çünkü hayvanları seviyorum ve biz de duygusal varlıklarız, onlar da. Dost, sırdaş oluyoruz. Onlar bize, biz de onlara iyi geliyoruz her bakımdan. Çok zor.
Allah sabır versin...

Bambiye
Bambiye

693

Bir de gözleri kapandı gibi oldu tüylerini kestim yem yemeye çalışıyor ama yeme denk getiremiyor plastik kabı gagalıyordu tüylerini kestiğim halde bir şey değişmedi yem yemeye çalışıyor ama aşağı eğilemiyoe elimle yedirdiğimde de şorıngayla da gagasını açmıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2742 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR