Mikroçip

Merhaba, kedime mikroçip taktıracağım ama veterinerim 180 tl dedi. Daha düşüktü fiyatlar önceden. Şu sıralar aralık bu mu? Taktıran oldu mu yakın zamanda Ankara’da?

20 CEVAP

lwb
lwb

120674

Adı üstünde mikroçip, mikroluk bir şey yani. Düşündüğünüz gibi tehlikeli birşey değil.
Ne kadar kendimizden emin olsak da kazalar olabiliyor, kedimin geçen lastik yemesi gibi, çok dikkat ederim aslında.
Bence siz de düşünmelisiniz, ne olur ne olmaz

mavitilki
mavitilki

11065

Maalesef ben daha pahalısını dahi duydum. Şimdilik taktıramıyorum yaza kadar fiyatlar düşecek mi diye bekliyorum. Taktırmayı düşünmüyorum zaten tasması var gibi fikirlere de kapılmayın lütfen. Elbette tasması olsun üzerinizde numaranızın vs yazdığı ancak o tasma kopar da düşer de.

lwb
lwb

120674

Kesinlikle taktırılmalı.
Evden kaçma durumunda, düşme durumlarında vb. durumlarda başkası tarafından bulunulduğunda okutulur.
Genelde 80-90 civarında biliyordum ben, o kadar artış olmuş demek ki, en yakın zamanda ben de sorucam gittiğim kliniğe

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Telefonda uygulama gibi birseyle kayboldugunda nerede oldugunu bulabiliyor musun?

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

MaviTilki
Yanlış anladınız beni.
Öncelikle benim çocişkolarım evden çıkmıyorlar. Çıkacaklarsa da kedi taşmasıyla yani gövdeden olan tasmayla çıkıyorlar haa bir de taşmalarının dışında taşıma çantalarındalar. Taşıma çantasının içinden tasma iplerini dışarı çıkarıp elime doluyorum:)) Çocuklarımı hiçbir yere bırakmıyorum.
Microçip istemiyorum çünkü sonuçta yapay , insan üretimi bir çeşit robotik bir şey. Burdaki bazı kedi sahipleri parazit ilaçlarını yapay ve zehir olarak nitelendirirken neden ben çocuklarıma tuhaf bir şeyin takılmasını, vücutlarına sokulmasını isteyim?!
Yaptırana, taktırana saygım var ama ben bebeklerimde o şeyi istemiyorum. Ben nefes aldıkça bebeklerim benden bir pati uzakta durabilir en fazla...

mavitilki
mavitilki

11065

@epiglottis keşke öyle bir şey olsaydı ama maalesef öyle değil. Her mikroçipin belli bir kodu oluyor ve bu kod sayesinde hayvanın tüm bilgilerine ve sahibinin bilgilerine sistem üzerinden ulaşabiliyorlar. İşte hangi aşıları var, hangileri yok, en son ne zaman iç-dış parazit aşısı yapılmış, kısır mı, değil mi, sahibinin iletişim bilgileri mesela telefon numaranız gibi... Mini bir karne taşıyorlar üzerlerinde gibi düşünün :) Büyüklüğü pirinç tanesi kadar, total ömrü hayvanın ortalama ömründen daha uzun, bayıltılmadan, can yakmadan (belki aşıdan bir tık fazla), en az 8 haftalık olan yavrulardan itibaren veteriner sakınca görmezse yaptırılabilir.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

2022 mi hangi yıl bilemiyorum ancak güvenilir bir haber sitesinde sahipli hayvanlar için mikroçip uygulamasının zorunlu olduğunu okudum. Ki okunmasına da gerek yok çünkü herhangi bir kayıp durumunda barınaklar bulunca mikroçipi varmı yok mu onu öğrenmek için okutuyorlar tasmada eğer adres ve ya numara vb. yazmıyorsa kaale almıyorlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

E gps li gibi bulamiyorsak ne işe yariyor? Baskasi bulursa bize ulasabilmesi icin mi?

lwb
lwb

120674

Aynen öyle, kliniklerde bunu okumak için bir cihaz oluyor, vet üstünde gezdirdiğinde görüyor mikroçipi

Catloveerr
Catloveerr

13260

İnstagramda akıllı uygulama diye bir hesap açıldı. Künye şeklinde akıllı kolye diye bir uygulama yapmışlar. Kediniz/köpeğiniz kaybolduğunda bu kolye sizin adınıza sosyal medyada kayıp ilanı paylaşıyor, bulan kişi kolyeye telefonunu yakınlaştırdığında size konum bilgisi geliyor, direkt sizi arayabiliyor ve kedinin sağlık karnesini görüntüleyebiliyor. Bu sayfanın vadettiği şeyler. En azından mikroçipin konum bilgisi verdiğini sanırdım. Eğer bu kolye işe yarıyorsa gerçekten harika.

Gozdetemizel
Gozdetemizel

12519

Pirinc tanesi kadar bisey.tabancayla
Deri altina atiyolar.kulak deldirmek gibi.yaptirdigim fiyati hic soylemiyim :) Turkiyede malesef kediyi yurtdisina cikarabilmeniz icin evrak almaniz gereken tarim orman mudurluklerinin cogunda mikrocip okuma makinasi bile yok.sebebi makinanin cok pahali olmasiymis(euro ile yurtdisindan gelen biseymis) ayrica bizim insanimizda da aman bu kedide acaba cip varmidir gideyimde bi okutayim zihniyeti yok.ciple birlikte bi kayboldum ailemi ara yazan numarali tasma sart yani

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Taktırmadım düşünmüyorum da çünkü tasmaları var. Tasmasız dışarı çıkmıyoruz.

lwb
lwb

120674

Sanırım öyle birşey yok ama çok güzel bir fikir gps gibi de mikroçipin o görevi yok

mavitilki
mavitilki

11065

@LadyAndCat ben @lwb gibi düşünüyorum. Ne olur ne olmaz. Küçücük ve sağlığına zarar vermeyecek bir şey mikroçip. Vitaminler kimyasal ürünler olduğu için, yapay vitaminler vs kullanıldığından bir oranı azıcık tutturamasalar kediyi köpeği zehirleyebiliyor Allah korusun. Bu yüzden tercih edilmiyor. İlaç da adı üstünde ilaç yani. Hele hap olanlar türlü türlü sıkıntıya yol açabiliyor maalesef. Tabii ki isimliği de olsun önleminizi de alın her daim. Bu da bir önlem. Bence düşünmelisiniz.

Zeynucka
Zeynucka

2287

Ben kızıma taktırdım.ne olur ne olmaz.hayat sonuçta.benim veterinerim 125 liraya taktı.180 biraz abartı geldi bana.ki yurt dışı durumunuz varsa kesinlikle taktırmanız gerekiyor.ayrıca ne kadar küçükken taktırırsanız o kadar çabuk toparlanırmış.takılırken gık bile demedi pirinç tanesi kadar büyüklüğü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1301 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR