Kedi Mama Tercihi

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

2 aylık kedim mama yemiyor. 3 farklı marka değiştirdik ama hala yemiyor. Kedimi sahipleneli 1-1,5 hafta oldu ve sahiplendiğimiz yerde kuru mama yiyiyordu. Veteriner 5-6 gün naz yapar, alışana kadar yemez dedi ama kedim ilk geldiği gün aldığımız mamadan yedi. Daha sonra yememeye başladı bizde kıyamadık yaş mama verdik. Artık hep yaş mama istiyordu,kuru mama yemiyordu. Veteriner yaş mama vermeyin acıkınca mecburen yer dedi. Fakat hala yemiyor. Acaba bildiğiniz bir yavru kedi maması varmı? Yani bu mamayı kediler çok seviyor, asla reddetmiyor diyebileceğiniz?

25 CEVAP

Her kediye gore degisiklik gosterir kimisi sever kimisi sevmez ama vet. Dogru soylemis yas mama vermeyin bi sure acikinca mutlaka yiyecektir. Eger alisirsa yas mamaya birdaha hic yemeyebilir kuru mamayi. Hangi markalari denediniz? Mesela ND denemediyseniz tavuklu narlı deneyin sevme ihtimali var.

Sselin1
Sselin1

122024

Ayrica kuru mamasini yas mamayla karistirp verin daha cabuk alisacaktir bir anda kuru formda olunca yadirgar yemez.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Kuruyla yaşı karıştırın başta yaş mama çok olsun sonra yavaş yavaş yaş mama azalsın kuru çoğalsın en son tamamamen kuru

mmhureyre
mmhureyre

1015

kesinlikle balli bademe ve sseline katılıyorum.... ama akşam koyduğunuz mamayı kaldırmayın yemezse, tek yaş mama da vermeyin kesinlikle o akşam, tabak sabaha kadar ulaşabileceği yerde dursun, sabaha kadar ille yiycektir yaş-kuru mama karışımını

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Denediğimiz 2 markayı veteriner tavsiyesiyle almıştık. Proplan bide veterinerin bize verdiği bir mama adını hatırlamıyorum. En başta Royal Canın kullandık ama bu marka çok iyi bilinen fakat fazla iyi olmayan bir markaymış. Nd markayı çoğu kişiden duymuştum, deneyeceğim teşekkürler

Aynen hem proplan hemde RC bagimlilik yapiyor bu sebepten dolayi kediniz baska mamaya zor alisiyordur sebebini bulduk sanirim :))

Royal Canin bağımlılık yapan bir mama, bunu yiyen kedi başka mamalara çok zor alışıyormuş. Değiştirdiğiniz çok iyi olmuş. Ben de ND öneririm, bütçeniz yeterse orijen daha iyi. Israrcı olun tabağında dursun maması başka bir şey vermeyin acıkınca illaki yer.

ND kesinlikle elbet acikip yiyecektir çok üstüne düşmeyin rahatsız olmuş olabilir

Sselin1
Sselin1

122024

Benimde boyle secici bir yavru kedim vardi hills, pro plan, profine gibi mamalari asla yemedi uzun sure ac kalmasina ragmen bende n&d balikli mama verdim bayilarak yedi begenmeyen kedi görmedim tavuklusunu sevmemis olabilir ama balikli koku lezzet olarak cok farkli. Ve yavru kediler icinde icerigi uygun.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Veterinerimiz yaş mama ve kuru mamayı karıştırmayın dedi bizde o yüzden yapmadık.Nd nin tavuklusunu almıştım balıklısınıda deneyeceğim,teşekkürler

Sselin1
Sselin1

122024

https://www.*********.com.tr/nd-ocean-balikli-ve-portakalli-kedi-mamasi-1


Buradan alabilirsiniz sürekli alisveris yaptigim bir site ve suanda indirmde. Tahilsiz secenegi de var ikisini de seviyor kediler.

onurtemiz
onurtemiz

116286

ND çok kaliteli bir marka biz çok kullandık birkaç çeşidini kullandık ayrıca


ND'nin tek olumsuz yanı tarifinde artık ne varsa bir şeyi fazla katıyorlar hayvanın tüyünü fazla döküyor normale göre. Ama önce kuzulu ve ya balıklı olanını deneyin. Kuzulu olanın tadını daha çok seviyorlar ND'de, yaz ayında balıklıya geçebilirsiniz isterseniz.
ND yiyen kediler genellikle fit duruyor pek fazla obeziteli kediler gibi değiller.


Ayrıca hangi markayı verirseniz verin yaş mama ile karıştırın birkaç gün alışmaya başlayacaktır

Sselin1
Sselin1

122024

Kediler inaticidir sizin yas mama vereceginizi bildigi icin yemeyip diretecektir. Ama yaş mama gelmeyince kuru mamayi yemek durumunda kalir :). Tabi sevdigi bir kuru mamaysa yoksa yese bile azar azar yer ve mutsuz olur. Kuru mamaya gercek anlamda alistigi zaman azar azar yas mama verebilirsiniz. Sizin yaptiginiz hata yemedigini görup tekrar tekrar dayanamayip yaş mama vermeniz. oda bu durumdan faydalanmis aliskanlik olusturmussunuz yani :)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Dün Nd marka mama aldım ve koydum ama kedim yüne yemedi. Kedim şuan aç ve bizden yaş mama vermemiz için miyavlıyor. Veteriner başka birşey vermeyin , acıkınca yer dedi ama yemedi. Bu yüzden yaş mama verdim ve hemen yedi ve şuan hala aç. Ama 1 tatlı kaşığı verdim daha fazla veremem. Şimdi de hills marka mamayı deneyeceğim,çok önerildi

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Kedime bugün sadece denemek için çok az bir şey balıklı mama aldım. En başta yemedi sonra belki yer diye vitaminli su verdiğimiz kabı boşalttım ve ona koydum onda yedi. Ben Nd marka mama sipariş ettim ama 1 - 2 güne anca gelir. Şimdi bunu yiyiyor ama 1 kere yedi sadece. Ben anlamıyorum artık bu kediyi. Mamasını beğenmiyor mu?
Nd vericem inşallah onu düzenli yer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1165 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR