Piyasada En İyi Kedi Maması Hangisi?

Seyma6390
Seyma6390

122686 Puan

Ya bir türlü karar veremedim kedim 7 aylık "Royal Canin" markasını kullanıyoruz gayet de seviyor ama bir mamaya geçip hep o markayı kullanmak istiyorum. Sık sık mama değiştirince ishal oluyor. Siz hangi mamayı kullanıyorsunuz?, nedenini de yazın.

25 CEVAP

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Royal canin 2013 yılına kadar ( hayvanseverler fark edene kadar ) bir çok hayvan dövüşü etkinliğine sponsor olmuş, maddi destek sağlamıştır. Türkiyede bu haber güzelce bastırılmış ve kimsenin bilgisi yok. Global haberlerden araştırırsanız öğrenebilirsiniz. Çok ciddi vahşetlerde maddi anlamda bulunmuş bir markadır bu. Ve ben bu haberi bir kaç yerde paylaşınca Royal Canin türkiye beni markayı kişisel anlamda karalamakla suçladı. Af edersiniz de dünya öğrenmiş, Royal canin vahşetini kabul edip tüm dünyadan özür dilemiş. Bunun benim karalamamla ne alakası var !? Hem hayvana eziyete destek ol, hemde insanları aptal yerine koy! Ne alırsanız alın ama gerçek bir hayvan severseniz Royal canin almayın. Ukraynada bir çok ayının köpeklerce parçalanmasına, Royal caninin maddi desteğide ortak olmuştur! Sevgiler

TATA4242
TATA4242

118617

Normalde Nd kullanıyorum ama fiyatı çok arttı ve her zaman burada Acana Grasslands modelini tüm et çeşitlerini içerdiği önerdim.Tabii fitmin purity kittende kullanabilir ama arasında içerik olarak büyük bir fark var.
En iyi çerikli ülkemizdeki mamalar sırasıyla ;
Orijen(genel olarak tüm ürünleri güzel)
Acana (Grasslands)(temiz ve dengeli içerik)
Wildfield (epey pahalı)
Naturea (epey pahalı)
N&D(prime)(orijen ve acana almayanlar tercih edebilir)
İnstinct (true)(gine fiyatını haketmeyen bir marka)
Bravery (fiyatını haketmiyor)
Fitmin (purity kitten)(N&D düşük tahıllıyı seçmek bunun yerine daha mantıklı ama içeriğindeki et çeşitliliği için seçilebilir)
Sanabelle (pirinç içeriyor)
Matisse (kitten)(pirinç ve gluten içeriyor)
Brit Care (cocco)(fiyatına göre iyi denebilir)
Tobby modelide var ama ülkemizde gine yok,o yüzden yazmadım,Farmina'nın Cimiao modelinin ülkemizde olmadığı gibi

Seyma6390
Seyma6390

122686

Buranın en çok bu yönünü seviyorum her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp, araştıran insanların olduğu bir site. Teşekkür ederim yorumlarınız için çok yardımcı oluyorsunuz sağ olun :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Her kedi farklı. Ben özellikle tek mamaya alışmasınlar, mama bağımlılık yapmasın diye farklı mamalar kullanıyorum.
Yaş mama ve ev yapımı yaş mama da veriyorum.
Whiskas ve Purina One kullanıyorum. Whiskas konusunda zamanında eleştiri de aldım ama ben memnunum.
Purina One’dan da çok memnunum.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

N&D felicia started care kullanıyorum birde bravery çok memnunum

Gokberk39
Gokberk39

879

Ben Acana grasslands kullanıyorum. Önceden proplan kullanıyordum. Ama tüy konusunda ve enerji konusunda kedinin hareketliliği gibi şeylerde Acanayı tavsiye ederim.

Sselin1
Sselin1

122024

Eger yas mamaya alistirirsaniz tek tip beslenmeyecegi icin kuru mama degisikliginde ishal durumu olmayacaktir. Hem de kedinizin böbrek sagligini korumus olursunuz. Sizde tek tip beslenip bir anda hic yemediginiz bir seyi yerseniz benzer durumlarla karsilasirsiniz :)

sekersoytolga
sekersoytolga

1805

Mama seçimine gelicek olursak şu kaliteli bu kaliteli diyemem. Içerik olarak ilk bakılması gereken şey protein kaynağının ne olduğu. Örneğin tavuk eti mi kullanılmış,yoksa tavuk proteini mi ? Ne farkı var derseniz tuy,ibik,tırnak gibi yapılar da yüksek oranda protein içerir. Mamanın protein oranını yükseltir,ama hayvanlar bu proteini yeterli ve dengeli olarak kullanamaz. Yani yazan %25-30 artık her neyse protein oranı çöpten ibaret hale gelir. Öncelikli olarak protein kaynağının mama.iceriginde net bi şekilde yazıldığına emin olmak gerekir. Sonrasında karbonhidrat kaynağı olarak kullanılan takviyelerin ne olduğuna dikkat etmek lazım. Kedi köpek mamasında şeker pancarı küspesinin ne işi olabilir diyerek uzatmadan bırakıyorum.

BurakSph
BurakSph

391

Ben royal canin kullanıyorum. Fakat veterinerim proplana veya hillse geçmemi önerdi. 15 gün içerisinde geçiş yapacağım ama hala kararsızım bende

Kedidelisi12
Kedidelisi12

3070

Haberi olmayan varsa diye elimden geldikçe mama konulu sorulara yazıyorum :)

kubrabekmez
kubrabekmez

434

Bütçeniz iyiyse Acana, Nd, True Instict vs.
Bütçeniz o kadar değilse Proplan, Hills, Matisse, Sanabelle vs.
(Royal de çok iyi değil ama çok kötü de değil. Örneğin içerik açısından Proplan'da gerçek et olması bende tercih sebebi. Hills Royal'e benziyor içerikçe ama daha ucuz. Royal'e yetecek param olsa gidip de et değil et proteini olan Royal yerine aynı parayı, hatta daha da uygun fiyatlı olarak ND'ye verirdim kesin. Tahılsızı Royal'den ucuz, hatta düşük tahıllı olanı Proplan'dan az bir şey daha pahalı, Hills'e yakın.

bihtercik
bihtercik

115875

6 aydır nd yiyor kızım.
kuru mama harici ek olarak kaliteli yaş mama+biotin takviyesi+malt kullanıyor ve tüyleri hala dökülüyor :)
bu tamamen yapısal.
belki başka bir mama tüylerine iyi gelebilir ama nd den vazgeçmeyeceğim çünkü içeriğine güvendiğim tek mama şuanlık o...

onurtemiz
onurtemiz

116286

Bihter ND yerine başka bir mamaya geç bence dökülme azalacak demedi deme. Sadece dene gör.


ND üst sınıflarda bir mama. Eğer ailen destek ederse biraz dişini sıkıp büyük boy Acana almaya çalış. Ve kedim kilolu değilse 4 ayda yiyebilir Acana’yı. Bir denesene Wild Prairie çeşidini

onurtemiz
onurtemiz

116286

Yaş mamayı arttırın hiç sorun olmaz. Ayrıca bazı kediler cidden sağlıklı oluyor maşallah. Ben birkaç kere pat diye mama değiştirdim farklı besinler verdim hayvan iyi çok şükür dışkısında herhangi sorun ratlamadım ya da genel durumunda. Ama tabi siz yine de dikkatli olun.


Yaş mamayı günlük olarak kuru mamasına bir yemek kaşığı kadar koyup karıştırabilirsiniz. Ve ya hafta birkaç sefer tam konserve verebilirsiniz. O konserveler ortalama 85 gr oluyor genelde.


RC çok kötü bir mama değil ama malasef çok iyi bir mama da değil. Hele ki fiyatını hiç hak etmiyor. RC'ye vereceğiniz parayı ND'ye verebilirsiniz. ND'nin tek olumsuz yanı tüyü fazla döküyor. Ama belki birkaç çeşidi dökmüyor sanırım, o doğru çeşidi bulmanız gerek. Size önerim Kuzulu olan ile başlamalısınız. Eğer tüy normale göre fazla dökülüyorsa balıklı ND yedirin. Tüy sorun değil benim için derseniz ki ömrünüzün sonuna kadar ND kullanabilirsiniz arkanıza bakmadan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2459 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR