Sokak Kedisi

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658 Puan

Merhaba, sokakta baktığımız 11 aylık bir erkek kedimiz var. Mamasını, suyunu biz karşılıyoruz. Onun dışındaki kedi ve köpeklere de elimizden geldiğince bakıyoruz. Kedimin sadece mama, su, sevgi ihtiyacını değil sağlık açısından olan ihtiyaçlarını da karşılamak istiyorum. (aşı, kısırlaştırma vb.) Fakat bütçemiz fazla olmadığı için kedime sadece gerekli ve önemli aşılarını yaptırabiliriz. Ne kadar tüm aşılarını yaptırmak istesem de ailem “onun bir sokak kedisi” olduğunu vurgulayarak bunun önüne geçiyorlar normal olarak. Daha önce iç ve dış parazitini yaptırdık fakat karnemiz yok, aşı yaptırınca karnesini de alacağız. Sokaktaki dişi kedileri hamile bırakmasını, sokaktaki yardıma muhtaç dostlarımızın sayısının artmasını istemediğimden kısırlaştıracağız. Sorularım şunlar; Hangi aşılar sokak kedileri için mutlaka yapılmalıdır? Belediyeler hangi aşıları sokak hayvanları için ücretsiz yapar? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

10 CEVAP

lwb
lwb

120674

Kısır olmayan bir kedinin kavga durumu daha fazladır, kavgalarının sonuçları da belli.
Bir seçenek yapılcaksa erkekler ilk önce kısırlaştırılmalı, dişi kediler kendi aralarında bir erkek için ya da alan/bölge koruması vb. sebeplerden dolayı kavga etmezler pek.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Cevaplarınız için çok teşekkürler, evet yaşım küçük. 13 yaşındayım:) Kedimize evimizin bahçesinde bakıyoruz. Ev kapımızın yanında küçük bir kedi evi var, orada yatıp kalkıyor. Bahçeye başka kediler de giriyor fakat kedimiz ne dövülüyor, ne de dövüyor. Bahçeye gelen diğer kedileri de doyuruyoruz, seviyoruz ki zaten normal kedimiz dışında diğer sokak kedilerine de bakıyoruz elimizden geldiğince. Evimiz küçük bir mahallede olduğu için fazla araba da girmiyor mahalleye. Mahallenin sonu çıkmaz sokak. Tüm mahalle kedimizi ve bizi tanıyor, ona bazen mama getiriyorlar veya veriyorlar, onu seviyor, onunla oynuyorlar hatta bazen evlerine misafir ediyorlar. Mahallemizde bir de köpeğimiz var, çok yaşlı bir kız. Ona da bakıyoruz. Yemeğini, suyunu, ihtiyacı olan sevgisini veriyoruz mahallece. Kedilerle hiçbir sıkıntısı yok. Kedimizi mutlaka kısırlaştıracağız dediğim gibi sokaktaki kedileri mağdur etmek istemiyoruz. Keşke eve alabilsek fakat annemin alerjisi yüzünden bu pek mümkün değil. Biz de bir veteriner kliniği ile konuştuk, fiyat verdiler fakat eğer belediye ücretsiz yapıyorsa belediyeden yardım alalım dedik. Cevaplarınız için hepinize tekrardan çok teşekkürler, çok yardımcı oldunuz.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Minnoskoss_123
Yaşınız sanırım küçük ama sizi tebrik ederim çünkü sevginin yaşı yok. Ev veya sokak kedisi diye bir ayrım siz “kedim” dediğiniz anda ortadan kalkıyor. O kedi sizin! :))
İstanbul içindeyseniz İBB Hayvan Hastanesi’ni öneririm.
İç ve dış parazit ilaçlarını kaç ay önce yaptırdınız?
Sokakta yaşıyorsa sizin verdiğiniz yemek dışında başkaları da çiğ besinlerle besliyorsa iç parazit oluşabilir.
3 ayda 1 defa:
İç parazit hapı 30-35 TL.
Dış parazit için de ense damlası 40-60 TL kadar gerekir.
Kediniz sokakta olduğu için bu ilaçlar gerçekten önemli oluyor.
Bunlar dışında Kuduz mutlaka olması gerekiyor ve de iki tane karma aşısı. Toplam 3 aşı.
Aşılar 90-100 lira kadar.
Kısırlaştırma için de İBB’nin Hastanesi’nden randevu alabilirsiniz.
Özel veterinerlerde ameliyat 600 Liradan aşağı DEĞİL.
İBB’de erkek kedinin ameliyatı İÇİN en fazla 250 TL alırlar.
Aşı ücretleri çok fark etmiyor ama..
Bunları burada defalarca yazmama rağmen dinlemeyen bildiğini okuyan kedi sahipleri var ne diyebilirim ki?!
Erkek kedilerini sokağa alıp dilediğince üremesine izin veren insanlar var. Benim maalesef hiç sevmediğim bir grup insan bunlar çünkü bu SORUMSUZLUKTUR.
Tüm dişi kedileri onunki hamile bırakacak ve sokaklardaki zavallı kedilere sürekli yenileri eklenecek?!
Ben böyle bir kafa ve düşünce yapısını çirkince buluyorum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Erkekler de kisirlastirilmali, kisir olmayanlar, disileri dovuyor, birbiriyle kavga ediyor ve bebekleri boguyor. Mama bulamayacaklarini sanmiyorum. Hangisi avlaniyor ki artik, eger cok sehir disi biryer degilse genelde besleniyor kediler. En azindan bizim mahalledekilerin hepsi tombik

BalliBadem
BalliBadem

121963

Belediye kuduz ve kısırlaştırmayı ücretsiz yapıyor

Htcozlp
Htcozlp

24230

Belediyenizi arayıp hangi aşılarını yapıyorlar bunu öğrenebilirsiniz,sonrasında gideceğiniz veterinere önceden durumu izah edip yardım isteyebilirsiniz.Bazı veterinerler bu konuda yardımcı oluyor yani ben bi kere götürmüştüm dış parazitini ücretsiz yapmıştı durumu anlattığım zaman.Benim bildiğim karma aşı viral hastalıklar açısından çok önemli.Veterinerimiz kesinlikle yapılması gerekiyor demişti.İlk belediyeden durumu öğrenip sonrasında belki yapmadıkları aşı varsa özelde onları yaptırabilirsiniz.Zaten aşıları senelik olduğu için bi kerecik para verirsiniz, kediniz sağlıklı olmuş olur :)

Natkarat
Natkarat

10977

Kişisel olarak ben sokaktaki erkek kedilerin kısırlaştırılması gerektiğini doğru bulmuyorum. Dişilerin aksine kısır erkekler bölgesinde sürekli dayak yemektedir. Özellikle kısır sokağa bırakılan kedilerden erkek olanların ömrü pek uzun olmuyor. Hastalıklardan koruyoruz ama hırpalanmış, beslenemeyen erkek kediler hem mutsuz hem de bir şekilde sokak yaşamına adapte olamıyorlar. Yanılmıyorsam belediyeler bile özellikle dişi kedileri kısırlaştırıyor. Kısırlaştırdınız diyelim. Siz sokakta beslemeye devam etseniz bile besleme yaptığınız için diğer kedilerde sizin besleme yaptığınız noktaya yöneleceklerdir. Sizin o kediyi gece gündüz korumanız dolayısıyla mümkün olmayacaktır. Benim tavsiyem ailenizi ikna edip evde bakmanız. Sokakta bakmaya devam edecekseniz de güvenli bir alan oluşturmanız gerekiyor. Aksi taktirde kısırlaştırmamanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Aşılar olarak iç-dış parazit ve karma aşılarını yaptırabilirsiniz. Maddi imkanınız el verirse lösemiyi de ekleyin lütfen. Kuduzu da 2.5 ya da 5 lira gibi bir ücretle tarım müdürlüğünde yaptırabilirsiniz.

Natkarat
Natkarat

10977

Bu arada belirtmeyi unutmuşum Belediyenin ücretsiz bu işlemleri yapan bir yeri yoksa veterinerler sokak hayvanlarına yüzde 50 indirim uyguluyor. Veterinerinizle konuşup uygun fiyata bu işlemleri yaptırabilirsiniz.

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

Kuduz aşısının yapılmasının gerekli ve önemli olduğunu biliyorum bu yüzden yaptıracağız zaten. Onun dışında mutlaka yapılması gereken başka bir aşı, işlem var mı?

minnoskoss_123
minnoskoss_123

127658

İç ve dış parazitini 3 veya 4 aylıkken yaptırdık. Sanırım tekrarlanması gerekiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 549 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR