Şimdi çiğ beslenme zorunlu etçil bir canlı için şart fakat ne olursa olsun çiğ bir şey yemiyor. Nasıl alıştırdınız çiğ beslenme şekline acaba? Tecrübelerinizi merak ediyorum
Mama kullanıyorum, çiğ beslenmeye geçiş yapıcam.
Arada mamasının yanına sindirim sistemini bozmucak şekilde çiğ et koyuyorum ve önce ağız kenarlarına sürdüm.
Arada dediğim haftada 1-2 kez çünkü hem mama hem çiğ kesinlikle beslenmez.
Alışması için yapıyorum çiğ ete şuan.
Önemli olan hayvansal protein olması. Eğer çiğ yemiyorsa az haşlanmış verebilirsiniz.
Hamsi temizliği kolay olan ve ucuz bir balık olduğundan,tercih edilebilir.Yağlı bir balıktır ve omega 3 yönünden zengindir.Gözünüzden kaçan kılçık olsa dahi,zarar vermez ve cıva oranı düşüktür.Yağlı olması sebebiyle sevecektir.Şahsen benim kedimin en sevdikleri arasında.
Çiğ yemiyorsa, kurutulmuş bile verebilirsiniz.Hindi etinin kurutulmuş olanları mevcut.
Çiğ beslerken,şahsen ben;
Kaz,tavşan,ördek,bıldırcın,hindi gibi doğal avlarının besinsel değerlerine, daha yakın etleri öneriyorum.İlk başda etin tadını öğrenmesi için,kurutulmuş olarak kullanılabilir.Ödül mamaları bu şekilde hazırlandığı için,geçiş aşamasında,haşlama veya az pişmiş etten,daha fazla ilgi gösterir.
Özellikle Bıldırcın ve Tavşan(Kırmızı ete en yakın olan)eti seçilebilir.İlla tavuk verilecekse,köy tavuğundan seçilmesini öneririm.
Her ihtimale karşı balık eti yerine omega 3 takviyesi veya kılçığını tamamen ayıtlattığınız somon verebilirsiniz.Çiğ kesinlikle vermeyin,çünkü tiamini, yok edici enzim içeriyor.Fırında veya ızgarada yapmalısınız.Başka türlü içindeki omega 3 aşşağı inerek yağa karışır ve kesinlikle balığın derisini çıkartmayın,omega 3 kaynağıdır.Somon balığı ithal olduğundan,markalaşamadığız için hamsi geri planda kalmıştır.Somon balığı kadar omega 3 içerir ve kısa ömürlü olduğundan civa oranı azdır.Sardalya,uskumru ve palamutda tercih edilebilir.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor