Sanıldıkları Kadar Masum Değiller...

TATA4242
TATA4242

118617 Puan

Arkadaşlar,bu güne kadar sadece pelet kum önerdim ve ayrıntıya girmedim.Son zamanlarda kedilerin yuttuğu şeyler ile alakalı olarak,şikayetler çoğaldı ve dediğim gibi kedilerin dillerinin anatomisi bu şekilde olduğundan ağızlarına bir kez girdi mi,çıkarmaları pek mümkün değil.Sanıldığı gibi mide asitleri çok güçlü değil.Netice olarak akbaba değiller.Bu yutulan malzemeler,ya dışkı ile yada oral yol ile çıkmak zorunda.Peki ya çıkmassa?
Eğer çıkmassa,ameliyat gerektirir ve bazı şeyleri yutup yutmadığını bilemeyiz,bu çoğumuzun masum gördüğü bentonit veya kristal(slica) kum için,ayrıca tüm topaklanan kedi kumları için geçerli.Kedilerimiz kendi tüylerini dahi,doğal yolla atamassa,ameliyat gerektirir.Bu konu çok incedir.Bu sebeple sizlerle,bilgi paylaşmak istiyorum.Silica veya diğer adıyla Kristal kedi kumu ile ilgili olarak,ne kadar zararlı olduğunu söylememe gerek olmadığını,artık her kedi sahibinin,zararlarını bildiğini ve bilinçli olarak tercih etmediğini düşünüyorum.
Topaklanan her kedi kumu,riskli...
Topaklanan kumlarda yer alan sodyum bentonit ve silikon tozu kedimiz için çok zararlı olabilecek maddeler.Sodyum bentonit kedi kumlarının topaklanmasını ve kolay temizlenmesini sağlar. Bu madde genişleyen bir çimento gibi işlev görür. Tuvalete dökülmemelidir. Islandıklarında 20 kat büyüyebilir. Yani tuvaleti tıkar.Kediler ihtiyaçlarını giderdikten sonra kendilerini yalar ve kumdan kalan maddeleri de yutarlar. Yani tıkanma durumu kediniz için de geçerli olabilir. Kumdan kalkan toz kedinizin ciğerine kaçıp nefes almasını güçleştirebilir.Yapılan araştırmalar sürekli olarak sodyum bentonit yutan insanların zehirlenme belirtileri gösterdiğini ortaya koydu.Kristalleştirilmiş silikon tozu birçok topaklanan kedi kumunda yer alan bir diğer madde. Hem insanlar hem de hayvanlar için solunduğunda kanserojen olduğu biliniyor. Kristalleştirilmiş silikon tozu silikozis ismi verilen hastalığa neden olup ölümcül olabilir.İleride böbrek veya bağırsakda sıkıntılar görülebilir.

35 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kumu verilen paraya ben de acıyorum, iki kediye zaten alamam o kadar pahalı kum.

TATA4242
TATA4242

118617

Ama ginede bentonit kullanan ve pelet kum zor geliyor diyenler,topaklanana kullansın.Zararı ne kadar minimize edersek o kadar kâr.Biokats veya cats best almak yerine.
Benzer kaliteyi sağlayan Eurocat veya Natural Bastet markalarına bakabilirler.
Chance Maya
Cats Lucky
Keyf
Uygun fiyatlı topaklanabilir modeller.Tavsiyem eurocat yönünde.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Cats Lucky kullandım, kokusu çok kötü oldu ya çişle birleşince. Biokats harika, en mükemmel kum şimdiye kadar kullandığım ama çok pahalı.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Toprak cok guzel koku tutuyor ama her zaman temiz toprak bulmak cok sıkıntı sehirde. A101lere torf toprak gelince toprak kullaniyorum , hem cok ucuz. Bu yil kış icin de stok yaparim belki

TATA4242
TATA4242

118617

Evde toprağı tavsiye etmiyorum zira o toprakla,açık renkli halılarınızın üstünde gezmesini,kimse istemez.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Epiglottis, pelet selüloz ya da öğütülmüş çam ağacının preslenip sıkıştırımasıyla yapılıyor. %100 organik yani. Üzerine çiş yapınca şişip parçalanıyor, ilk başta hafif ıslak oluyor, sonra kuruyup tamamen toz oluyor kupkuru. Ayağa da bulaşmıyor, fazla dağılma da olmuyor dağılsa bile büyük olduğu için elinle bile alıp atabiliyorsun, bentonit gibi ayağına yapışmıyor insanın.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Katılıyorum, en iyisi en temizi pelet bence de. Teşekkürler paylaşım için.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Peki topaklanan pelet kumlarda da zararlı madde var mı, topaklanmayı sağlayan?

TATA4242
TATA4242

118617

Açıkcası topaklanan pelet kumlardada olduğunu düşünüyorum.Satış stratejisi mevcut.Yani doğallıkdan yana olanlar,pelet kum tercih ediyor.Zor geldiği için bırakıyorlar.Onlarda en iyisi topaklanan pelet kum yapalım demişler,orta yolu bulmuşlar :):)Yani topaklanan önermiyorum.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Topaklanan peletler pahalı da oluyor zaten, normal pelet kullanıyorum ben de şu an çok ucuz, biraz zahmeti var tabi. Kendim kum kabını delip elekli tuvalet yaptım aslında, ama benim obsesif çocuğum kazıp kazıp kabın dibine işediği için çişler direkt sıvı olarak aşağı inmiş, tahmin edersiniz berbat bir manzarayla karşılaştım eleği kaldırınca. O kadar emek boşa gitti, annem köye götürüp çiçek ekecek kaba :)) İyi ki para verip almamışım, elekli tuvalet. Büyük bir kürekle eliyorum ben de peletleri, elekli tuvalet çok rahat aslında ama kullanabilene..

TATA4242
TATA4242

118617

Ben elekli tuvalet kullanıyorum,sizin gibi ama sizden farklı olarak yedek elekli tuvalet yapmıştım.Elekli kedi tuvaletini temizlediğimde,kuruyuncaya kadar idare etmesi için,matkapla eski kum kabını uygun boyutlarda delmiştim.Dediğiniz durum,yani çişin aşşağı akması çok normal :D
Elekli tuvaletlerin elek harici,olarak parçası olduğundan sıvı aşşağı akmıyor.Bende elekli tuvalet olmasına rağmen,açıkcası bu işde master yaptığım için :):)çok fazla kullanmıyorum.Ginede kum elekli tuvalet içinde duruyor.Aslında kumu fazla koymassanız elekli kaba gerek bile yok.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kum kaplarım eskiyince elekli tuvalet alırım artık o zaman. İnternette herkes kendi yapmış ve memnun kalmış ben de herhalde benim kedide sıkıntı var dedim :))

TATA4242
TATA4242

118617

Aslında ben Eurocatı denemeyi düşünüyorum.Evet biokats gerçekden iyi ama açıkcası tuvalet ihtiyaçlarını gördüğü bir malzemeye o kadar para vermek,bana garip geliyor.Yani ever clean bentonit kum almak gibi birşey.Zaten biokats ve cats best pelet kumun,ever cleani ama yani üstlerine gül suyu dökmüyorlar.Bu sebeple tercih etmiyorum.Yani yemek parası olsun,vet.hekim muayene ücreti olsun,eyvallah :):)ama kum,ne için bu kadar para veriyorsun deseler,cevap veremem.

TATA4242
TATA4242

118617

Tam onu yazacaktım,elekli kum kabı için püf nokta var,çoğunluk olarak pelet kum harici kullanıldıklarından,tavsiyem https://m.********.com/stefanplast/furba-elekli-acik-kedi-tuvaleti-39x59x22cm-p-2270242?boutiqueId=423092&gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxPVkmqaq2QnRtzkIVRiqVFHTz-9PDHlpbXle6FQh_leJtJZo2X3464aAuYVEALw_wcB

TATA4242
TATA4242

118617

Bu tarz bir ürün kullanın yani,elek kanalları ne küçük nede büyük olmalı,küçük olursa talaş orayı kapatır,büyük olursa pelet sıkışır.Bu ürünü sonradan buldum ve dediğim özelliklerde.Ben daha önce elekli kum kabı kullanmadığım için,bu özellikleri bilmiyordum ve
https://www.***********.com/mps-miso-3-kademeli-elekli-kedi-tuvaleti-p-HBV000008NTDU?magaza=%C3%96ZDO%C4%9EAN%20GIDA&wt_gl=cpc.6824.shop.nelk.petshop&gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxPN8PnRUIjqT_k5wf7qiS6D4LX986kgUXjNi8nWHOUrGFLh78olpNYaAivqEALw_wcB#reviews
Almıştım.Aynı hatayı yapmayın :):)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3190 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR