Dışarı Çıkma Yasağı!!

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

Bu virüs konusunu en başta ciddiye almadım fakat ölüm haberi ve virüs kapan insanların 90 ların üzerine çıkması ile tedirgin olmaya başladım. Ailecek Stok yapmadık ama evde 1 seneden fazla yetecek kadar derin dondurucu da malzemeler var. Fakat sokakta baktığım 20 den fazla kedi ve evdeki kedilerim için ne yapacağımı bilmiyorum. Veteriner kapanırsa aşıları nasıl olacak? Sokakta ki kediler ve köpekler insanlar evinden çıkmayınca aç ve susuz kalmayacak mı? Sokağa çıkma yasağı geldiği zaman insanların işe gitmediği süre boyunca ki maaşları ne olacak? Siz kedi ve köpekleriniz için mama stoğu yaptınız mı?

10 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Mama ve kum stokladım ben, kapının önünden mama verilebilir yasak durumunda da bence sokak hayvanlarına, çindeki gibi kapımıza kaynak yapmazlar herhalde. Zaten yasak durumunda bile markete gidiliyor izinle, çıkınca veririz.


Aşı aciliyeti olan bir şey değil, o kadar uzun süre kapalı kalmaz zaten klinikler. Ama acil durumlar için en azından bazı veterinerlerin açık kalması gerekir öyle bir durumda bile. Sokağa çıkma yasağı kolay bir karar değil, ekonomiyi çok etkileyecek, belki fransa'daki gibi olabilir, insanlar işe gidip gelecek işi olmayanlar çıkmayacak şeklinde. Aslında şu an olması gereken de o ama hala bana bir şey olmaz deyip ortalıkta boş boş dolananlar var, bir şey değil onların yüzünden biz de yanacağız.

PandAiluroSena
PandAiluroSena

11570

ben iki paket aldım birisi bahcedekiler birisi evdekiler için 10 ve 15 kglik olmak üzere ama 15 kglık mama bile 1 ay zor yetiyor sürekli başka kediler gelip yediği için. stok amacıyla en azından 3-5 ay yetecek kadar mama almam da imkansız maddi açıdan, ne yapıcam kara kara düşünüyorum ben de ama umarım durumlar o kadar da kötüleşmez. bekleyip görücez

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

10 kilo kuru mamam 18 tane de 400 gram yaş mama var. 3 ay yeter diye düşünüyorum.

Biz de 6×10 litrelik kum, ve 10kglık mama aldık ama kargoda hala, gelirse stok yapacağız inşallah. Sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde marketler açık olur bir şekilde biz yiyecek buluruz ama çociklere nasıl mama yetiştireceğiz diye endişeleniyorum. Sokaktaki çociklerin de 15kiloluk mamaları azaldı aslında ona da stok yapmam lazım ama maddi durumlar da belirsiz ne olacağı. Bakalım indirim kovalamaya devam.

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Sokağa çıkma yasağı bence olmali... Yalnız dün bununla alakalı milleti galyana getiriyorlar ohal olmayacak. önemli olan emniyet, özgürlük vs diye konuştular. Varsayalım ohal ilan edildi ohal şartları ne olucak bunlara göre tartışmak daha sağlıklı diye düşünüyorum. İş yerleri kuvvetle muhtemel ücretsiz izne cikarticak çalışanlarıni. Haber ve köşe yazıları okudum bu konuyla ilgili izin olacagindan maaş söz konusu olmaz kredi kartı vb gibi şeylere yuklenilecek bu durum geçici hale geldiginde de siz kredi öder gibi o süre zarfında yapmış olduğunuz alisverislerin geri ödemelerini gerçekleştiricez. OHAL Durumda ben şuan bile sabah erkenden kalktığımı için kedi ve köpeklere ayrı kap yapıp mamalarini koyuyorum (erken saatler 8.9.10) gibi her zaman mama koyuyorum dersem yalan olur bazen bir gün önceki ev yemeklerini çorba yibi yapmadan kedi ve kopuslere veriyorum. Çevremde köpek alanı ve pisilere çok duyarlı olan bı yerde oturduğum için dönüşümlü olarak farklı noktalara bırakıyorum ki hepsi yararlansın... Ayrıca kuşlar için yuksek yerlere ekmek ıslatıp koyuyorum lütfen sizlerde yapın. Mama stoklamadim. OHAL durumunda hastane eczane veteriner banka vb özel kurum kuruluşlar açık olacağı için evden 1kisi bile cikabilecegimizi varsayarak ulaşabileceğimiz düşünüyorum. Bu durumlar olmadigini düşünürsek veterinerler evlere gelebiliyor cüzi bir miktarda. Mama konusunda kızımin halı hazirda maması olduğundan ve yaşına girecegi için Mama stogunu yapmadım. Olmasaydı da dogru bulmuyorum malesef bu bizim ihtiyaçlarımız için yapilan hunharca alışveriş için de geçerli. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :):)

BalliBadem
BalliBadem

121963

4 kg mama aldım
Ödül maması ve yaş mama aldım
Buzluğa biraz ciğerli mama yapıp kaldırdım (maması biterse ve sokağa çıkmak yasaklanırsa bunu ekmekle karıştırıp bi süre idare edebilirim)
Bi kaç paket kum aldım
Yani 2 ay yetecek malzemem var zor surumda kalırsak belki 2.5-3 ayda yetebilir

BalliBadem
BalliBadem

121963

Şimdi bile çoğu şeyin fiyatı 2 katına çıkmış a101 tarzı marketlerde dahil buna
Hayvan mama fiyatları petshoplarda aşırı artabilir ki şu durumda açıktanda mama alınmaz

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Allah'a şükür bizim burada ki petshopta fiyatlar hâlâ aynı ve çok ucuz. Oturduğum yerde hayvan besleyen ve hayvanları düşünen çok kişi olmadığı için fiyat arttırma gereksiminde bulunmuyor lar. Ailem maaşını alır almaz mama kum gibi 5 aylık ihtiyaçlarını stoklamayı düşünüyorum

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizim burda petshop veteriner pek yok olanlarda biraz uzak o yüzden dışarı çıkma yasağı olmasa bile elimde malzeme bulundurmak iyi oluyor

muffincookie
muffincookie

12870

Benim ailem stoğa gerek yok diyor.Şuan 3.5 kg mamamız var.4 tane ya da 5 sokak kedisine bakıyorum.Evin önündeler.Peçeteye mama koyup ağzını büzüp camdan atarım yasak olursa.Öyle yerler.Mama miktarını azaltırım günlük.Eğer mama biterse migrosa gidip alırım.O an kalite aklıma pek gelmez

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 917 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR