Kedim İnadindan Her Yere İsiyor.

Bett
Bett

397 Puan

Merhabalar,
Oglumuzu 10 aylikken sahiplendik. Kisir. 1 sene oldu ama hala problem yasiyoruz.
Artik gercekten yiprandik. ????
Onceki evinde 2 kedi olarak yasiyorlarmis.
Kendi basina asla oynamiyor. Bunu da kardesiyle buyudugu icin tek basina oynamayi bilmedigine bagliyorum.
Bir oltayla bir de lazerle oynuyor. Ama o da surekli degil. Lazeri 1 dakika kovaliyorsa, geri kalan sure boyunca oturdugu yerden takip ediyor. Oltayla da 5-10 dakika oynatiyoruz, gun icinde ara ara mutlaka 5-10 dakika oynuyoruz.
Kendini sevdirmiyor, yanina oturup biraz sevsek kalkip gidiyor. Gobegini actiginda bile 10 saniye sevdiriyor, kalkip gidiyor.
Cati katinda oturdugumuz icin yaz boyunca catida gezdi. Sonra ben bu kedi dusmeleri vs. olaylarini arastirinca, bir daha cikmasina izin vermedim.
Tam bu noktada kabus basladi. ????
Zaten ilk geldiğinde de, yataga yorgana isiyordu. Cozumu kapiyi kapatmakta bulduk. Acik yakalarsa yine gidip isiyor.
İlgi istiyor, gostermemize izin vermiyor.
Alt katimizda babamlar oturuyor, oraya gitmek icin bagiriyor. Onlar kapiyi acinca gonderiyorum ama amaci oraya degil, apartmana kacmak.
Surekli ama surekli apartmana cikmak icin agliyor. İzin vermedigimiz icin de gidip koltuga, yataga, lavaboyla artik neresi denk gelirse isiyor.
Cildirmak uzereyim.
Dun gozumuzun onunde haliyi eseledi, tam iseyecekken bagirdik kacti.
Her gun yatak yorgan, koltuk minder yikamaktan bezdim.
Bir sevgi bagi da kuramadik bu yuzden.
Oyle uzgun ve yorgunum ki, ne yapacagimi bilmiyorum.
Evimiz kucuk diye mi, geldigi yeri begenmediginden mi, yanina bir arkadas istediginden mi hic bilmiyorum.
Veterinerimize de sorduk. Bir sorun bulamadi. İlgi istiyor diyor. Mesele ilgi degil bence, disari cikmak istiyor. Bizi sevdigini dusunmuyorum bile. Herseyden gectim artik, mutsuz olmasina kahroluyorum.
Tek umudum var o da sizlersiniz. ????
Simdiden cok tesekkur ediyorum.

18 CEVAP

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Catiya tel falan yaptirip cikmasina izin verseniz? Ayni boyle bir kedim vardi. Sokaktan tedavi icin almistim, iyilesti bir kac ay kışin bakayim dedim salmaya kiyamadim. Surekli yorgana yataga kumaşa işedi. Kum yerine eski kumas kullaniyordum. Eski carsaflari falan veriyordum işesin diye. Biraz azalmisti yataga doşege işemesi. Ama cok cektik. Sonra bahceli evi olan birine verdim.

Katya06
Katya06

13665

Bir hayvan sahiplendikten sonra çıkan ilk sorunda sokağa atan insanları değil dediğiniz gibi sabır ve sevgiyle düzelmesini bekleyen insanlar benim bu dünyadaki umut kapım..

incgny
incgny

2080

Bir tanidigimin boyle bir kedisi vardi asla vazgecmedi huyundan hatta yatakta yatan kisinin kafasini koydugu yastiga isiyordu direkt yaninda :/ sanirim bahceli bir yerde disari cikabilmesi en iyisi olur maalesef bu gibi huylarindan vazgecirmek cok zor kedileri

Bett
Bett

397

Gercekten elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum. Geldigi evinde acik mama yiyordu, gunlerce arastirip butcemi cok fazla zora sokmayan ama kaliteli olan N&D Mama aldim. Hala onu kullaniyoruz. Kumlar cok verimli olmuyor, kendi cisinin kokusuna bile dayanamiyordur diye her gun sabah aksam temizliyorum.
Ocak'tan beri daha dogal olsun diye cam peleti kullaniyoruz. Peleti de seviyor sorun yok.
Odul mamasi hic vermemisler mesela, bizi sevsin diye rusvet olarak bile verdim. :)))
İlgi kisminda yetersiziz sanirim. Yani bizi sevmediginden degil, ilgiden olsun sorunumuz. Bunu dusunmek daha az uzuyor inanin.
Her sabah 7:30'da uyanip, geliyor. Kafasini tosluyor, kendini sevdiriyor. Yani beni sevmese bunlari yapmaz diye dusunuyorum. Gece boyunca uyuyor, rahatsiz etmiyor.
Normalde odamizin kapisini kapatmiyorduk. Ne zaman gece ustumuze isedi, o zamandan beri geceleri kapatiyorum.
Bu gece ruyamda bile sahiplendiriyormusum birine, sonra sirf kadin vazgecsin diye her yere isedigini filan gordum. :)))
O derece onemsiyorum, deger veriyorum ve seviyorum.
Bugun bizim miladimiz olsun, daha cok oyun oynayip, daha az kucak taciziyle bir rutin olusturayim bakalim.
Dualarinizi, guzel enerjilerinizi bekliyorum.

Bett
Bett

397

Cok tesekkur ederim vakit ayirdiginiz ve cevap verdiginiz icin.
Terasimiz var ve kapatmamiz mumkun degil, cunku cok buyuk ve ucret olarak da 10-15 bin lira istiyorlar.
Sahiplendirmeyi dusunmuyorum su asamada. Cunku ne olacagini bilmiyorum.
Tek umudum sabirla ve sevgiyle duzelmesini dusunmek. Bu yolda ilerlemek.
Suan ki evimiz 40-45 metrekare. Bir kedi daha almak zor gibi bu eve. Belki tasinirsak olabilir.
Hani belki burada, bu durumu yasayip da cozebilen olmustur diye bekleyeyim biraz daha. :)
Ayrica bel tasmasini dusundum ama ona da alisirsa ve cikaramadigimiz zamanlarda yine tepkisinden iserse saga sola diye hic bulasmadim.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Açıkçası böyle bi durumda başkasına sahiplendirmeniz çok daha iyi olur. Siz bu durumdan şikayetçisiniz ve o da sizle pek bağ kuramamış gibi. İmkanınız varsa başka bir kedi daha alın derim ama onla da anlaşacağı kesin değil. Bazı kedilerin huyu öyle sevdirmez ama anlattığınıza göre pek memnun değil hayatından. Güvenilir ve bahçesi olan evi geniş olan hatta başka bi kedisi olan birine sahiplendirmeniz hem sizin hem de onun açısından daha iyi olur diye düşünüyorum

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Benim verdigim kedi sokak kedisiydi, iyilestirmek icin 3 4 ay evde yasadi ve sokaga alisikti. Sizinki alisik degilse bahceli eve verin gibi bisey soylemedim ben yanlis anlasilmasin. Ama ben o kediyi cok sevdigim halde mecbur kaldim. Aramiz da iyiydi ve sıkilmiyordu cok oyuncuydu. Fakat saga sola hatta biz uyurken ustumuze isemekten vazgecmedi pasakli bir kediydi sanirim kisaca. Kediler genelde cis konusunda iyidir ama boyleleri cikiyor. Amacim sizi biktirmak da degil sadece basimdan geceni anlattim. Eski bezleri kirpip kum yerine kullanabilirsiniz simdilik

Katya06
Katya06

13665

Başkasına vermeyin. Verirseniz bu durumdan dolayı sokağa atarlar.. yada geri getirirler. Hayvancağız iyice stres olur her şey daha da zorlaşır. Bel tasması ile gezdirmeyi düşündünüz mü hiç?

Elifcanay
Elifcanay

3993

Bence her şeyden önce siz stres yapmayı bırakın.. kedinize olduğunca bıkmadan usanmadan ilgi gösterin, göstermeye çalışın.. he size demiyorum ki kucağınıza alın zorla sevin, kesinlikle yapmayın bunu hatta.. kediler kendilerini sevdirmek istedikleri zaman sevebiliyoruz sadece , biz sevmek istediğimiz zaman bu olmuyor pek kendisi istemiyor ve seversek sinir oluyor.. kendi haline bırakın bir süre , sevdirmek isterse sevin, oyun oynamak isterse oynayın.. bence biraz size güvenmiyor olabilir buda sizin yaşadığınız kaygıdan ötürü olabilir.. tarıyorsanız bi süre taramayın mesela.. zorla istemediği şeyleri yapmayın, zorla odadan çıkarmayın, üstüne gitmeyin hiç bi şekilde size güvenmesini sağlayın.. kediler kapalı kapıları sevmez bu arada evdeki alanını kısıtlamamaya çalışın, evde özgürce gezsin.. tabi ki açık alan teras gibi yerlerde değil oralara önlem alıp salmanız gerekiyor.. eve işemesi evde mutsuz olduğu anlamına veya sizin ona ilgi göstermiyor oluşunuza bağlı olabilir.(yanlış anlamayın gösteriyor olabilirsiniz tabi ki ama böyle bişey okumuştum netten) kediler sevilmediğini anladığı zaman işerlermiş hiç olmadık yerlere eğer işemeye devam ediyorsa ona sakın kızmayın, bağırmayın ona hissettirmeyin kızdığınızı alın yıkayın ama birşey söylemeyin.. kedinize o an dişiyse kızım, erkekse oğlum diye seslenerek sen neye kızdın , birşeye mi üzüldün diye onunla konuşmaya çalışın.. emin olun sizin kaygınızı hissetmediği ve sevildiğini anladığı zaman geçecektir bunlar diye düşünüyorum.. bırakın bi süre kendi haline dediğim gibi umarım düzelir, güvenini kazanın oda size güvendiği taktirde bu huylarını bırakır.. eleştirisel yaklaşmamaya çalıştım umarım kırıcı şeyler yazmamışımdır.. siz sakinliğinizi koruyun şu sıralar her şey düzelir.. ve dediğim gibi kedinizi evin içinde kısıtlamayın.. belkide kısıtlandığını hissettiği içinde işiyor olabilir..

Kerevit
Kerevit

3095

Yazdıklarınızı okurken tam bir yaramaz erkek çocuğu hayal ettim. Çok güldüm ama bir okadar da üzüldüm. Kediler gerçekten değişik varlıklar. Böyle bir sorunla karşılaşsam ne yapardım bilmiyorum. Benimki de inatçı biraz dikkatini başka yere çekerek Yada umursamayarak halletmeye çalışıyorum ama kısa süreli inatları. Geceleri mutfak karıştırması mesela. Çok sinir bozucu sen kovaladıkça o inatlaşıyor. Ses çıkarmayınca biraz bakıp iniyor. Ama sizin ki baya delirmiş durumda. Allah sabır versin umarım çözülür bir an önce

Bett
Bett

397

Cisini ve kakasini sorunsuz ona yapiyor. Ama iste disari cikmak istediginde izin vermezsek ya da o gun yeterince ilgilenmediysek yataga, koltuga, lavaboya isiyor.
Bugun surekli oynadik, istedigi anlarda sevdim. Yas mama ve odul mamasi filan verdim. Hicbir yere isemedi. Kapali tuttugum odada vakit gecirdik, yataga ciktiginda kokladi ama birsey yapmadi.
Umudum cok artti suan. :))
Bakalim, yarin neler olacak?

minky
minky

15098

Kedi memnun olmadığını anlatmaya çalışıyor.Bir arkadaş alsanız belki anlaşırlar.Arkadaşından ayrıldığı için yapıyor da olabilir.Arkadşın dediği gibi çatıya tel yaptırıp çıkmasına izin vermekte mantıklı.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kumu begenmeme gibi basit bir sebep de olabilir bett. Kum degistirin gerekirse pelet, kagir, kumas gibi seyler deneyin. Tuvaleti ortada birakin bir sure. Ustu kapaliysa açin. Sizi sevmedigini sanmam. Iyi bakiyorsaniz ilgileniyorsaniz neden sevmesin ki..

Elifcanay
Elifcanay

3993

Kediniz düzeldimi ? Sormak istedim.. :)

Bett
Bett

397

Son yazdigimdan sonra, surekli bir oyun moduna girdik.
Her istediginde sevdik. Birkac kez sanki koltuga yeltenir gibi oldugunda, ssst pissst yaparak dikkatini dagittik.
Cok sukur etkili oldu sanirim. :)) Onceden koltuklara isemese de illa ki lavaboya iserdi. Simdi o da yok. Yani 5 gundur temiziz. :)))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1068 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR