Kedi Kumu Düzeni

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

3 kedimin de kumunu günde 2 kez temizliyorum. 15-20 günde bir de tamamen değiştiriyorum. Kum kaç günde bir değiştirilmeli?

16 CEVAP

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim kedilerimin 3'ününde farklı kapları var ve kendi kabından başkasına yapmazlar. Sanırım benim kediler biraz fazla titiz.1,5-2 aylıkken bence kaplarını ayırın. Her kedide biraz titizlik vardır zaten. Aynı kaba yapmaktan büyüdükçe hoşlanmayacaklardır.

anjelik123
anjelik123

115396

Benim iki kedim var bir kap kullanıyorum şuana kadarda bir sıkıntı olmadı. Hergün temizliyorum ayda bir kezde yıkıyorum

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Elif hanım en fazla bir ay kullanın aynı kumu, 1 ay dolunca kumu döküp tuvaleti yıkayın. 1,5 aydır kokmadı mı kum merak ettim hangi kumu kullanıyorsunuz?

Elifcanay
Elifcanay

3993

@zehrabulutt zaten 1 ay içinde bitmişti az kaldığı için üzerine yeni kum ekledim. Bilmiyordum ya değiştireceğim artık , ben her gün temizliyorum kumunu ufak tefekleri bile alıyorum hiç kalmıyordu içinde o yüzden kokmadı diyebilirim.. kullandığım kum ise Reflex granül aktif karbonlu..

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

3 kedinin 3 ayrı kum kabı varsa düzeniniz gayet iyi, benim 2 kedimin 2 kum kabı var, kaka yaptıklarında hemen alıyorum, günde bir kez de çişleri temizliyorum, ben de sizin gibi 15-20 gunde bir tamamen döküp kapları yıkıyorum.

787891
787891

118097

Bende ayda bir kez yıkıyorum fakat her hafta yıkanması gerektiğini duydum bir veterinerden biraz zor olmaz mı sizce?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bizde iki kum kabı var ama iki kedim de iki kum kabını da kullanıyor, genelde daha temiz olanı tercih ediyorlar.1 tane olursa daha sık temizlemek gerekiyor farkı bu. Yavruyken olabilir belki ama yetişkin kediler için kedi sayısı kadar tuvalet olmalı bence.

Elifcanay
Elifcanay

3993

Yani ben anormalimdir bu durumda sanırım bilemedim:/ aldığım kum da koku yapmadı hiç diyorum ya bende en ufak ayrıntısına kadar alıyorum bırakmıyorumda kumda bişey.. kediyide yeni sahiplendim çoğu şeyi bilmiyorum o yüzden kendimce bişeyleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum bide kedim 3 aylık hergün temizliyorum en fazla 2 gün temizlememişimdir o zaman da baya dolu oluyor ama kum öyle çok ahım şahım kullanılmıyor yani

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Simgeyldrm kumu çok az koyduğunuz için hemen bitiyor, kum seviyesi 7 cm olmalı, kum azaldıkça üstüne ekleme yapıp, bir süre sonra da tamamen dökmelisiniz.

hcerenk
hcerenk

10454

Yabancı kaynaklarda kedi sayısı +1 tuvalet diyorlar ama, hem o kadar yerim yok hem de elimdeki tuvaletler çok büyük ve her gün temizleyince onları da rahatsız etmiyordur diye düşünüyorum. 1.5 Ayda bir kumari tamamen değiştiriyorum, her akşam temizliyorum. Benimkiler de sidik yarışı olduğu için biri nereye yaparsa diğeri de hemen girip aynı kaba yapıyor... Genelde bir kap çiş, diğer kap kaka tuvaleti olarak kullanılıyor. Kendi içlerinde bir düzen oturtmuş hanımefendiler :)

Eskiden zamanim yoktu ve gunde 1 kez temizliyordum. Karantina basladigindan beri unutmadikca bende gunde 2 kez temizliyorum. Tamamen yikamayida 15 gunde bir yapiyoru.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Evet üçününde ayrı kapları var

radagast
radagast

1154

3 kediniz de kendine ait kaplara mı yapıyorlar tuvaletlerini? yani 3 kediye 1 yada 2 tuvalet kabından nasıl bir farkı var 3 kap koymanın acaba?


benim 3 kedim henüz minik ve şimdilik 1 kap yetiyor sanırım, bunu 3e çıkarmalı mıyım yani zamanla

Elifcanay
Elifcanay

3993

Benim kedim 1,5 aydır bende ilk kez sahiplendim, kumu azalınca üstüne eklemiştim:/ tamamen değiştirmem mi gerekiyor ilk defa kumla ilgi yazı okudum bilmiyordum

cerenulker
cerenulker

64

Bizim hekimimiz kedi sayısı+1 kum kabı önermişti aslında ama benim de bir kedim ve bir kum kabın var. Kakasını hemen alırım çişleri de en geç 1-2 gün içinde temizlerim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 832 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR