Kedim Çok Şişko Nasıl Eğiteceğim

aysebudur
aysebudur

1239 Puan

4 Yaşında mavi rus kırması erkek kısır kedim var.Sağolsun kendisi bütün çantalarımıza rağmen bu ay 8,5 kilo oldu.Artık obezite sınırında.Diğer 3 yaşındaki kedim de aşırı fit yerinde hiç durmuyor onunla birlikte koca popsunu kaldırıp arada bir oyun oynuyor onun dışında bir aktivitesi yok.Proplan somonlu kısırlaştırılmış kullandık çok
kilo aldırdı ama mama değiştiremiyoruz çünkü aşşırı aşırı seçici bi kedi mamasına omega 3 balık yağı sıktığımda bile yemiyor mamayı.Sürekli
gidip gelip mama yiyor koymasak evde avazı çıktığı kadar bağırıyor eğitemiyorum napıcam ????


30 CEVAP

aysebudur
aysebudur

1239

hiç sormayın üzerime yatınca nefes alamıyorum ????

Katya06
Katya06

13665

Yarabbimmm bu nedir yaaa tombişşş maşallah :)

aysebudur
aysebudur

1239

gözü aç benimkinin gözü,allah doyursun ben doyuramiyorum :(
ölçülü vermeye çalışacağım,eğer beni yemezse durumu güncellerim

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Pro Plan iyi ama iştah açıcı bir mama. Başka bir mamayla karıştırarak yavaşça mama miktarını azaltın lütfen. Günde 4 kez azar azar beslemenizi öneririm.
Her seferinde küçük yarım çay bardağı kadar mama verirseniz günlük olarak 2 çay bardağı yemiş olur. Ayrıca yaş mama vermenizi öneririm. Yaş mamanın az yağlı olanını seçin lütfen. Yaş mama daha tok tutuyor.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Benim de çok obur bir kedim var bıraksam günde yarım kilo yiyecek, ama benim aldığım önlemler sayesinde şişman değil, diğer kedimin iştahı normal.


Bir kere kesinlikle mama ortada durmayacak, günlük yiyeceği mama pakette yazan miktarda ölçülüp 3-4 öğün halinde verilecek. Ben şu şekilde besliyorum:
Sabahtan küçük bir saklama kabına o gün yiyeceği miktarı koyuyorum, her öğünde tabağına yemesi gereken kadar döküyorum, normal yiyen kedime ölçüyle vermiyorum, göz kararı koyuyorum o zaten doyunca bırakıyor yemeyi, ikisi aynı anda yiyorlar, yemeyi bitirince kapları kaldırıyorum. Şişman kediniz diğer kedinizin tabağına salça olursa izin vermeyin elinizin tersiyle burnundan hafifçe itin.


İkinci çok önemli nokta da kediniz bağırsa da pes etmeyeceksiniz. Mama zamanı değilse mama vermeyeceksiniz ve günlük sınırı aşmayacaksınız. Miyavlamaları sonuçsuz kalınca bu huyları tamamen gecmese bile çok azalıyor, yalnız bu iş ciddi sabır istiyor uyarayım. Mama için miyavlayınca yüzüne bakmayın, yüzleri çok tatlı bizi kandırıyorlar dayanamıyoruz :) Çok bağırdığında oyalamak icin oyunlar oynatın. Mama kullanarak egzersizler yaptırabilirsiniz. Başka bir konuya örnekler yazmıştım, onu bulursam linkini vereceğim size. Son olarak kolay gelsin ve Allah sabırlar versin diyorum, obur kedi sahibi olmak çok zor, çeken bilir :(

aysebudur
aysebudur

1239

Gerçekten duyduğum en yaratıcı yöntemler,hepsini deneyeceğim.Benimki şöyle bir huy geliştirdi,her sabah 5 buçuk 6 arası mutlaka geliyor,yüzümü patiliyor veya tepemde dikilip konuşmaya başlıyor.Sırtımı dönsem yorganın altına girip uyandırıyor diyor ki “Kalk bana mama ver seni köle”
Kalkmazsam eğer yatağı sallamaya başlıyor,malum cüssemiz iri yatakta baya bi sallanıyor deprem korkusuyla kalkıyor insan.Öyle bir emek ki kedi beslemek...

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Allahım tipe bak biraz daha kilo alırsa kurbanlık diye keserler bunu:))
Size tavsiyem kedi tekeri yapıp mama yardımı ile koşturmanız ve mamasını ödülü oyuncağa koyup verin bu sayede daha az yer ve hareket etmiş olur

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Aslinda proplandan baska bisey yememesi proplanin bagimlilik yapici aromasini kanitliyor. Alisir yeni mamaya da.. fakat kisir kedi mamasi bile kullansaniz miktara dikkat etmeyince kilo alma devam ediyor maalesef:(

Merhaba, benim kedim de bana geldiğinde 6 kilo idi. Başta ben de verdim her istediğinde. Fakat sizin durumunuz olunca mamasını ne kadar bağırırsa bağırsın paketin arkasındaki miktara göre verdim. Şu an gün içerisinde 5.1-5.3 civarı değişiyor. Tabi bu kilo kaybı yaklaşık 1 yılda oldu. Kilo verdikçe hareket etmeye başladı. Bundan sonrası daha hızlı olue diye düşünüyorum. Biz de 4,8 falan olalım istiyoruz. Kolay gelsin sizlere. Yürüyüş yapmayı deneyin ve lütfen bağırsa da vermeyin. Onun iyiliği için bu

hcerenk
hcerenk

10454

Ya aşırı tatlı değil mi bu sıpa :)
Kilolu olunca tatlı olmayı nasıl kedilere kaptırdık ya. :))
Sağlık problemi olmayacak olsa yesin tosunum benim, o kadar güzel oluyorlar ki kilo alınca. Seni küçük muffin seni.
Bagirsa da etse de, ölçülü ve saatli mamaya alıştırmaniz lazim. Benimkilerden biri de hayatında asla aç kalmamasına rağmen yarını yokmuş gibi yiyor. Biz adult mama kullaniyoruz, ölçülü veriyorum (hatta minimumda veriyorum) şimdilik bir sorunla karşılaşmadık. Hatta şöyle yapıyorum, sabah öğle ve akşam üç kere koyuyorum kardeşi ile beraber yiyor. Mama kasesinin başından kalktiklari an mamayı kaldırıyorum. Bir sonraki öğüne kadar çıkarmıyorum. Yoksa gelip gidip yiyor. Yaş mama verirsem kuru mamadan bir öğünü eksiltiyorum...

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Azar azar günde 4 kez beslemenizi ve her öğün için küçük bir çay bardağının yarısını vermenizi öneririm hatta üzerinde çizgileri olan bir bardak seçerseniz yarısını görmeniz çok daha kolay olur:)
Böylece günde iki çay bardağı yemiş olur şişmanınız.
Başka bir mamayla Pro Plan’ı karıştırın yavaş yavaş Pro Plan’ı bırakırsa iyi olur :)
Düşük kilolulara öneririm Pro Plan’ı.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bunlar benim oyunla yavaş yedirme yöntemlerim, ayrıca yavaş yeme kaplarından alabilirsiniz, yavaş yediklerinde daha uzun süre tok kalıyorlar.


Sürpriz yumurtaların içindeki kapsül var ya plastik, ona iki delik açtım, içine mama koyuyorum, kedi yuvarladıkça mamalar dökülüyor. Deliklerin boyu iyi ayarlanmalı, büyük olursa fazla dökülür.


Mama tanelerini tek tek uzağa atıyorum, böylece egzersiz de yapmış oluyor.


Tuvalet kağıdı rulolarını
birbirine zımbalayarak piramit yaptım, piramitteki bazı ruloların içine mama koyuyorum, arayıp onları buluyor, piramiti tutmanız gerek, yoksa devirip hepsini yiyorlar.


Ben kedime pati verme, çak yapma gibi numaralar öğrettim. Arada bunları yaptırıyorum, pati veriyor sonra bir tane mama alıyor bu şekilde. Yeni numaralar öğretmek için de yine mama kullanılıyor. Bunlar kedinin zihnini de meşgul ettiği için sıkılmasını engelliyor.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ah sormayın neler yapıyorum ben onlar için, zor kediniz olunca yaratıcılığınız ister istemez artıyor. Sizin hatanız baştan ipleri sıkı tutmamak olmuş, bir kere çok yemeye alıştığı için şimdi işiniz daha zor. Ama azmederseniz başarılmayacak şey yok, kararlı olacaksınız, kedinizden daha inatçı olmanız gerek, pes etmek yok, hadi bakalım kedi zayıflatma operasyonu başlasın :)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Yani kediniz sanırım iştahlı bir kedi, bunun eğitimi olacağını düşünmüyorum ama biraz kilo vermesi için dışarıda gezdirebilirsiniz. Veya olta, top gibi oyuncaklarla daha fazla ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Benim kedim de önceden yaşına göre biraz kiloluydu. 1 yaşından sonra bahçede gezmesine izin verdim ve dışarıda da ben gezdirdim. Kilosu normale döndü. Onun üzerine birdaha kilo almadı.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Eğer dışarı cikarabilirseniz gün içinde 30 dk falan parkta bel tasmasiyla yürütün diyecem de malum karantina var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1582 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR