Kedinizin Maması Hep Önünde Mi ?

gogomars
gogomars

579 Puan

Merhaba,Kedinizi nasıl besliyorsunuz maması sürekli önündemi yoksa öğün halinde mi veriyorsunuz?

23 CEVAP

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Eğer yavruysa 1 yasina kadar hep dolu olmali. Yetiskinse de obez olmaması için ogün ogün vermelisiniz. Ilk yazan arkadaşın yontemi de iyi aslında ama fazla kilo almamasına dikkat etmek lazim

dilaraxx
dilaraxx

114626

BİR KABINDA DEVAMLI KURU MAMA BULUNDURYORUM ARADA BİR AZ YİYOR GÜN İÇERİSİNDE, SABAH VE AKŞAM YAŞ MAMA YADA HAŞLANMIŞ TAVUK VEYA CİĞER VERİYORUM

hayvansever_
hayvansever_

118851

bizimki 1 yaşına gireli bir kaç ay oluyor. Yavruyken hep kabı dolu ve önündeydi veterinere aşı için gitiğimizde tartıldık ve 5 kilo olmuştu kedim. veterinerde ölçü kabı verdi günlük 80 gr ölçü koydu istediğiniz şekilde bölerek verebilirsiniz dedi. Ben sabah hepsini koyuyorum akşama kadar kabında oluyor 80 gr zaten genelde tam yetiyor.

gogomars
gogomars

579

Bide onun yiyebileceği şeyler yediğimde azar azar veriyorum örneğin peynir çeşitleri ton balığı et tavuk yersem azar azar onada veriyorum.

hayvansever_
hayvansever_

118851

yaş mama önerisi olarak ben iki farklı yaş mama kullanıyorum kurumamam kaliteli olduğundan yaş mama en iyisi olsun diye uğraşmıyorum sıvı açışından destekleyici olması yeterli ve katkı maddesiz olması en önemlisi fiyat olarak uygun ve içeriği güzel olduğundan nutri fline markasını baya seviyorum kedimde beğeniyor. ama arada da schesir kullanıyorum biraz fiyatlı olduğundan hep almak istemediğim bir yaş mama bu ama genelde ayda bir falanda bunu kullanıyorum içeriği harika konserveyi açtığınızda et parçalarını karidesleri diri diri görüyorsunuz. onun dışında gimcatin yaş mamasını da öneririm onun da içeriği gayet iyidir.

hayvansever_
hayvansever_

118851

tabi ki vere bilirsiniz benimki peynire ton balığına bayılıyor yine de süt ürünlerini sık vermemekte fayda var. Vericeğiniz şey baharatsız, mayasız olması en önemlisi ve kızartma olmaması.

hayvansever_
hayvansever_

118851

ben de aynı çelişkide kalmıştım önceden. Verile biliyor içiniz rahat olsun sadece konserveyi kaba koyduktan sonra biraz parçalarsanız iyi olur. Konservelerde ki ayrım boyutundan dolayı (bir de içerik ama zaten yavru kedi maması kullanıyorsunuz) zaten kısır bir kedi bir de 6 aylık gayet yiyebilir yetişkin konservesi.

gogomars
gogomars

579

En çok çelişkide kaldığım konu buydu aydınlattığınız için çok teşekkürler.

hayvansever_
hayvansever_

118851

yaş mamayı haftada bir veriyorum ama evde tavuk haşlanırsa veya fırında balık yapılıyorsa kedime ondan hep veriyorum. Ama tavuk ciğerini haftada en fazla 1 kere yemeleri gerekiyor. Ben ara ara kendimde yaş mama yapıyorum ama ne koyarsan koyayım pek iştahla yemiyor.

gogomars
gogomars

579

6 aylık şuan maması sürekli önünde.Günlük tazelediğim bardağın içindeki mamayı tarttım bugün 50gr geliyor önerilen miktarda 47gr yediği mamada.Haftada 1 1 paket yaş mama veriyorum.Öğün durumu gereksiz bu aşamada o zaman anladığım kadarıyla yanıtlar için teşekkürler.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

1 paket yaş mama az az az!

gogomars
gogomars

579

Siz ne kadar yaş mama öneriyorsunuz 6 aylık ve kısır ve hangi markayı tavsiye edersiniz?

hayvansever_
hayvansever_

118851

herhalde sadece cins değil ama en büyük faktör o mesela benim kedim ankara ve ankaralar genel olarak büyük iri yapılı ve kilo almaya meyilli oluyorlar ayrıca çokta haraketli oluyorlar.

gogomars
gogomars

579

Peki bu dediğiniz mamaları yavru kedime verebilir miyim ya da genel sorarsam yavru olmayan konserve mamalardan verebilir miyim yavrularda çeşit çok az çünkü hep tavuklu.kuru maması da tavuklu zaten karides falan yemesi iyi olur

hayvansever_
hayvansever_

118851

rica ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 817 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR