Kedimin Irkı Nedir

eypcnytmz
eypcnytmz

540 Puan

İyi geceler arkadaşlar. Kedimin ırkı nedir acaba ?
Kedi melez büyük ihtimalle çünkü erkek kardeşi scottish fold gibi kulakları inik.
Bu kediye bir tür ırk vermek gerekirse ne söyleyebiliriz. Renk tekiri andırıyor ama tam tekir gibi değil,gözler kehribar ????
En sona kardeşi ile olan foto ekliyorum ve sanırsam yakın zamanda kardeşinden çocuğu olacak bu bir sorun yaratırmı ?
(kardeşi ile olan fotoğraf eski biraz)


27 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kısırlaştırmayıp çiftleşmesine imkan vermemek kısırlaştırmaktan daha acımasız ama, eziyet oluyor öyle de hayvana. Kısırlaştırdığınızda o duygu tamamen gittiği icin bir eksiklik duymuyor, vay benim üreme yeteneğimi elimden aldılar demiyor yani. Doğacak bir sürü kediye bakma imkanımız olsa ya da hepsine güvenilir yuva bulma imkanı olsa biz de kısırlaştırmayız zaten ama kediler müthiş bir hızla ürüyorlar, o kadar kötü insanlar var ki kimseye güvenip de sahiplendirme de yapılmaz bu devirde.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kedilerimizin dişlerini tabii ki de sadece suyla fırçalamıyoruz. Bir düzeltme yapalım burda: bebekler için olan parmak diş fırçası ve kediler için olan diş macunu işimizi görür. Anladığım kadarıyla zaten kedileriniz şu an sizde değiller ve arkadaşınız göz kulak oluyor.
İlk kedileriniz olsa da ne zaman kısırlaştırmanız gerektiğini öğrenmemiz zor değildi...
Bilerek bilinçle yapılmış bir şey ve bu yüzden “kedimin ırkı nedir?” diye soruyorsunuz. Kedileriniz minikti o zaman sormamışsınız öğrenmemişsiniz şimdi soruyorsunuz?! Ben sizin samimiyetinize şahsen inanmıyorum.
“sonrasında da 2/3 gün kadar çiftleşme gerçekleşti.” Demişsiniz.
Eee zaten biliyormuşsunuz engellemek için de hiçbir şey yapmamışsınız izlemek dışında :)
Amacınız tam da tarif ettiğiniz insanlar gibi yapmak....

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kısırlaştırma konusunda ise
kısırlaştırma,
kedinin ömrünü uzatır
çoğu hastalıklardan korur
daha uysal ve mutlu olur
doğum gibi bir olayın acısını yaşamaz (doğum kedileri güçten düşürür zayıflatır ve acı çektirir doğum sırasında ölen çok kedi var)
testis yumurtalık rahim kanseri riskini ortadan kaldırır (bunlar ölümcüldür ve tedavileri zordur)


yavrular olduğunda hepsini güvenilir bir eve veremezsiniz verseniz de bu daha çok ihtiyacı olan hayvanlara haksızlıktır diyelim siz baktınız en iyi ihtimalle 3 doğurur ve bunların annesiyle kardeşiyle çiftleştiğini düşünürsek 2 yıla kalmaz evinizde 30 tane kedi olur kedi sayısı arttıkça masrafı artacağı için yaşam kalitesi düşecek bunları hep düşünmeniz lazım

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ve son olarak kediler zevk için çiftleşmez bu onlar için ihtiyaç ve zorunluluktur sen onun bu ihtiyacını ortadan kaldırdığında zerre eksikliğini hissetmez aksine rahatlar mutlu olur

BalliBadem
BalliBadem

121963

Cins kediler genetik rahatsızlık taşıdıkları için zaten sıkıntılı yavrulamaları bide kardeşiyleee felaket yavrulara çok yazık şimdiden söyliyeyim
Kısırlaştıramanın faydalarını uzun uzun yazmaktan bıktım artık o yüzden zahmet edip araştırın
Kısaca kedilerinizi kısırlaştırmazsanız ileride pyometra, rahim kanseri, meme tümörü, testis kanseri ve daha birçok hastalığa davetiye çıkarırsınız
Bizde fantezi olsun diye hayvanımızı ameliyata sokmuyoruz

Elifkirci
Elifkirci

1999

Kedinizin ırkı british shorthair veya scottish straight olabilir. Kedinizi rengi onun melez olduğunu belirtmez. Bu arada kardeşiyle veya da baba gibi yakınlarıyla çiftleşirse yavrular engelli doğabilir. Riski vardır.

luluhoglu
luluhoglu

1120

Tekir değil. British shorthair ve scottish fold çiftleşmesindrn doğmuş ve cinsi “Scottish Straight” tüy rengi ise “Whiskas”. Google’a Scottish Straight Whiskas yazın görürsünüz

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Kediniz scottish fold straight silver tabby diye geçiyor. Ayrıca kardeşiyle çiftleşmesi genetik sıkıntıya yol acar.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

neden düşünmüyorsunuz acaba

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kedilerinizi kısırlaştırmanız lazım kardeşiyle çiftleşmesi riski ki doğum kediyi fazlasıyla yıpratan bir şey çok güçten düşürür zayıflatır ve çok acı verir ayriyeten kısırlaştırmanın da bir sürü faydası vardır

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yaş mama her gün verebilirsiniz ama diş bakımına dikkat etmek kaydıyla, mutlaka fırçalamanız gerek.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Yaş mama haftada 3 4 kez verebilirsiniz ama kedi dış fırçası ve kedi dis macunu ya da hindistan cevizi yağıyla. Ayrıca dogalarina aykiriysa sen de git dogana uygun ormanda avcı toplayici yaşa. Doğal denen bir şey kalmadi. Kediler çok hızlı urer ve doğuran hayvanlar çok zayıf düşer. Ayrica kısırlastirmanin binlerce faydası var gelip burda yazacak değilim araştırın biraz. Hiç kimse başta süper kedi bakmıyordu ama yaklaşık 2 hafta sonra her şeyi öğrenmiştim. Neyse kediniz bir kere scotrish fold yani şiddetli eklem ağrıları ve aci demektir. Sizin koşa koşa onu kısırlastirmaniz gerekirken hala yavrulamasini sağlayarak engelli yavrular olacak acı çekecekler ve vebali boynunuza olacak.

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Anjelik anne ya da baba fold ise risk vardır ve bunların annesi ya da babası fold yani hasta mi sağlıklı mı bilemeyiz

anjelik123
anjelik123

115396

Sarmanbirkedi demek istediğim annesi veya babası sağlam ise hastalığı yok ise yavrularda da hastalık olmuyor. Demek istediğim buydu :)

eypcnytmz
eypcnytmz

540

Bu kısırlaştırma konusunda birçok insanın kendine göre birçok açıklamaları var. Zaten bu canlıları doğasından alıp kendimize muhtaç ettik , biz olmadan yaşayamazlar. Bari elinde tek kalan şeyide almak bana pek doğru gelmiyor. Benim kedi beslemekteki gayem bana hayatım boyunca arkadaşlık etsin birlikte eğlenelim . Ama bazı tip insanlar vardır ki onlara söyleyecek söz bile bulamıyorum,kedileri alırlar çoğaltır çoğaltır bakmayıp sokağa atarlar yada satıp maddi çıkar için hayvanlara işkrnce edercesine canlarını yok sayıp sürekli yavru alma derdinde olan kişilere bende ağır bir şekilde karşıyım.
Bir sorum daha olacaktı bu canlara hangi mamayı vermemiz gerekiyor ben proplan ile besliyorum ayrıca vitamin önerileriniz nedir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1812 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR