Arkadaşlar Merhaba Sizlere Bi Kaç Sorum Olacak...

Elifcanay
Elifcanay

3993 Puan

1: kedimi 1,5 aylıkken sahiplendim ve bi hafta geçince veterinere götürdüm , veteriner iç parazit aşısını yaptı. Yani iç paraziti 2 aylığa yakınken yaptırdım.
2: dış parazit aşısı için daha yakın bi veterinere götürdüm ve aldığım tepkiler iç parazit için çok erken niye şimdi yaptırdınız oldu? Ben ilk defa kedi sahiplendiğim için tabii bilmiyorum neyin nasıl olduğunu.
3: iç parazit erken olduğu için dış paraziti biraz erteleyelim dediler ve 2,5 aylıkken dış paraziti de yaptırdık.
4: şimdi tekrardan iç-dış paraziti kaç aylıkken yaptırmam gerekiyor normalde aralarda 3 ay olsa iyi olur deniyor ama dördüncü ayı dolunca yaptırayım mı bilmediğim için sormak istedim.
5: karma ve kuduz aşıları kaç aylıkken yapılıyor? Bu konuda hiç bir bilgim yok arama kısmından aşı bilgilerine baktım ama kafamdakileri bi türlü toparlayamadım.
6: iç-dış , karma, kuduz aşıları dışında başka bir aşıları mevcutmu?
7: buda başka bi konu kusura bakmayın çok uzun yazıyorum , yavru kedi maması kaç aylığa kadar veriliyor, şuan kitten veriyorum ama yetişkin kedi mamasına ne zaman geçiliyor?
8: ve en önemli konu ve hiç bilmediğim bir konu.. kedimi kaç aylıkken kısırlaştırmam gerek (geç kalmadan)... yani yorumlarda okuyorum kızgınlığı geçince kısırlaştırın deniyor ama kızgınlığı ne zaman geçicek, o kızgınlığa girmeden kısırlaştıramıyor muyuz?
9: yani şuan oğlum 3 aylık , kısırlaştırma olayı dediğimiz kaç aylıkken oluyor? Dediğim gibi oğlum kızgınlığa girmeden yaptırılabiliyormu..?
10: kısırlaştırdıktan sonra ise yetişkin kedi mamasımı vermek doğru olur yoksa kısırlaştırılmış kedi mamasımı vermek doğru?
11: kısırlaştırdıktan sonra da ne kadar süre kısırlaştırılmış kedi maması veriliyor? Ve ne zaman yetişkin kedi mamasına geçiliyor..


Kusura bakmayın inanın ilk defa kedi sahiplendiğim için çok bir bilgim yok.. bu nedenle detaylı yazıp aklımda soru kalmasın istedim..

16 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Ne demek rica ederim :)
Evet öyle olacak kısırlaştırılmış mamadan devam edeceksiniz.
Sürekli mama değişiminde yani yavru-yetişkin gibi ben hiç bir sıkıntı çekmedim yavaş yavaş geçirdim örneğin 1 avuç eski maması yarım avuç yeni maması yani yavaşca geçtim yeni mamasına :)
Zaten merak etmeyin 6 ay sonra buradaki herkes gibi bilgili olacaksanız valla nasıl oluyor bende bilmiyorum kediler bizi kendileri hakkında eğitiyor gibi ahahah :D

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya omur boyu ayni mamayla da beslemek zorunda degilsiniz, hepimiz deneme yanilma yapiyoruz arada dogru mamayi bulana kadar. Onemli olan geçisi cok hizli yapmamaniz. 1 hafta karistirarak vericeksiniz, yoksa kusma gibi seyler olabiliyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kuduz 6 aydan sonra. Digerleri icin ustteki yoruma katiliyorum. Kizirlastirma kilosuna ve gelisimine gore 8 9 ayliktan sonra. Losemi hic yaptirmadim, faydasi tartisilan bir aşı. Hepsiyle ilgili ayrinti konusmalar için konuları filtreleyin eski konulardan da bakabilirsiniz. Son olarak dis parazit pire olmadikca yaptirmayin ic parazit ise 3 4 ayda bir

psabrk
psabrk

116634

Aynen özelliklede ishal vb sorunlar bir anda geçmemeniz lazım örneğin A markası kullanıyorken B markasının mamasını bir anda vermemek gibi yavaş yavaş geçireceksiniz mama değişimlerinde buda aklınızda bulunsun.
Arada bir yaş mamada verebilirsiniz Yakışıklı Rıfkı Beye :) Ama şimdilik onunda yavru yaş mamasını kullanın.
Aşı zamanlarınıda kontrollerinide aklınızda bulundurdummu tamamdırr :)

psabrk
psabrk

116634

6-8 Haftalıkken iç dış parazit uygulaması.
8-10 Haftalıkken Karma aşısı.
10-12 Haftalıkken Karma tekrarı.
3 aylığını geçtikten sonra Kuduz aşısı.
Yılda bir defa : Karma,Kuduz,Lösemi aşısı.
3 ayda bir İç-Dış parazit aşısı.
Bana kalırsa tekrar iç dış parazitini yaptıracaksanız biraz bekleyin 3 ay felan olsun ben dış parazitini ilk aldığımda 1 er gün arayla damlasını yaptırmıştım 2 defa ama sıkıntı olmamıştı korkmayın burada veterinerin suçu sizi bilgilendirmemiş.
Kediniz erkek ve 12-15 ay arasında gelişimini tamamlıyor gelişiminden sonra kısırlaştırılması önerilmekte ama veterinerden yinede bilgi alın.
Kısırlaştırmadan sonra kısırlaştırılmış kedi maması verirseniz kedinize kilo almasını engellemiş olursunuz.
Yavru kedi mamasını ben 12 aylığını geçtikten sonra yetişkin kedi mamasına geçirmiştim.
Kısırlaştırıldıktan sonrada kısırlaştırılmış mamaya devam ediyorsunuz :)
Ayrıca ne kusuru burada hepimiz birbirimize yardımcı olacağız tabikide :) Sizede yeni can dostunuzada hayırlı olsun umarım mutlu,huzurlu ve sağlıklı vakitler geçirirsiniz beraber :D

Elifcanay
Elifcanay

3993

Sizede uzuuun ve açıklayıcı bilgileriniz içiiin teşekkür ediyorum.:) yetişkin kedi mamasına 12. ayı bitince geçiyorum o halde, kısırlaştırdıktan sonrada kısırlaştırılmış mamaya geçiyorum ama böylede sürekli mama değişimi olmazmı?
Kitten - yetişkin - kısırlaştırılmış..
kısırlaştırdıktan sonra tekrardan mama değişimi olmayacak bundan devam edicem o halde dimi ?

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

açılardan iç dış parazit ve karma yeterli diğerleri önemli değil bunlar düzenli periyotlarla tekrarlanmalı 6. aydan sonra bir hastalığı yoksa ve kısırlaştırmak için kilosu uygunsa kısırlaştırın ve direkt kısır mamaya geçebilirsiniz kısırlaştırmayo geçe bırkmamanızı öneririm çünkü çok sorun yaşanabiliyor tüyü kadar ömrü olsun

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Nd kittenı eğer Rc bittiyse onun paketine alıp bekleyebilirsiniz.

hayvansever_
hayvansever_

118851

7: Yavru kedi maması kısırlaştırılana kadar kullanılır yani ortalama 1 yaşına kadar.


8-9: kızgınlığa girdikten sonra kısırlaştırılması önerilir ama vetinize danışıp daha öncesinde olmaya kediniz uygun mu diye sorabilirsiniz o dönem gelince, genelde onu vetler belirliyor daha net. 7 aylık ve sonlarında olabiliyor kediler ama kediye göre çok değişiklik gösteriyor.


10: kısır mama kullanılmasının sebebi kısırlaştırıldıktan sonra kilo almaması içindir. Kısır kedi mamasının yağ oranı diğerlerini göre düşüktür özelliği de bu.


11:Kısırlaştırdıktan sonra normal kedi maması kullana bilirsiniz ama bu kedinizin kilo alma durumuna bağlı eğer çok kilo alırsa kısır kedi mamasına dönmeniz gerekir.


Aşı konusunda derin bir bilgim olmadığından direk atladım onları, biz genelde vetimizin yönlendirmesiyle gidiyoruz o konuda.

hayvansever_
hayvansever_

118851

öneri: size yaş ve kuru mama konusunda öneride bulunmak istiyorum eğer durumunuz yeterse kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum :)


kuru mama: kuru mamanız ND marka olursa çok güzel olur. İçeriği en **********lardan ve verdiğiniz paranın karşılığını görürsünüz. Sakın proplan ve royal canin mamalarına bulaşmayın kedinize yazık sizinde verdiğiniz paraya yazık olur.


Yaş mama: schesir, gimcat, nutri fline bu markalar içeriğinde katkı maddesi gdo şeker bulunmayan güzel yaş mamalardır. Yaş mamayı haftada en az 2 gün kullanmanızı öneririm.


Ek: bu yavruluk döneminde kedinize gimcat yavru kade macunu kullanmanızı öneririm çok faydalı ve yararlı bir ürün. İÇERİK OKUYUN. Bu gerçekten çok önemli bir nokta. İçeriğinde şeker bulunan hiç bir yaş/kuru mamayı kullanmayın.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Kedilere evimizden ne vermemeliyiz: Bu gerçekten çok dikkat etmemiz gereken bir konu. Maya, şeker, baharat, tuz, limon, portakal, kızartma asla verilmemesi gereken şeylerdir. unuttuğum bir şey olabilir inttende bakabilirsiniz.

hayvansever_
hayvansever_

118851

yorumlara baktım da yavru-yetişkin-kısırlaştırılmış gibi bir sıra izlenmiş. Tabi bu böyledir ama şöylede bir şey var zaten genelde kedinize yetişkin maması kullanıcağınız dönem genel de kısırlaştırıcağınız dönem oluyor. o yüzden örneğin direk 1 yaşına kadar yavru maması sonrasında kısırlaştırıp kısır mama kullanıla bilir.

Elifcanay
Elifcanay

3993

Normalde royal canin persian almıştım ama şuan Nd kittene geçmeye çalışıyorum kedim o kadar tuhaf ki elimizde yiyecek ne görse koşup geliyor rahat bırakmıyor ama kendi mamalarının da yüzüne bakmıyor:) yeni mamaya geçmeye çalışıyorum dediğiniz gibi bi hafta olucak eskisinden daha çok yenisinden az veriyorum ama yinede ayırt edebiliyor ve yemiyor!:/ yaş mama ise tamamen hüsran hiç yemedi kitten tavuklu aldım sosunu yedi taneleri bıraktı onuda yediremedim:D meyve tabağı hazırlıyorum direk tabakta bitiyor ama , denemek için minnacık elma verdim yedi, muz verdim yedi, portakal verdim onuda yedii! Yanlışmı yapıyorum gerçi onuda bilmiyorum ama:/ biz ne yersek onu yemek istiyor:)

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Portakal limon gibi şeyler kediler için zehirleyicidir dikkat edin

Elifcanay
Elifcanay

3993

Yaaa bilmiyordum! İyiki söylediniz teşekkür ederiiim:( çok küçük vermiştim Allahtan!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 750 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR