Kedi Sahiplendirme Sözleşmesi

Merhaba bir şey sormak istiyorum. Yavru kedi sahiplendirecegim ama sözleşme ile şekillendirmek istiyorum. Bu sözleşme nasıl olmalı nerde örneğini bulurum vs hiçbir fikrim yok yardımcı olabilir misiniz?

29 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Açıkçası elinizde sözleşme olsa da alan insanların vicdanına kalmış kesinlikle napacakları...
Bu konuda kânuni bir yaptırım da olacağını sanmıyorum. Telefonlarını kapatıp kedileri 3-5 ay sonra dışarı atanlar var. Nereden biliyorum? Başıma geldi ve çok ağladım.

Faytekin
Faytekin

11982

Sözleşme falan hikaye, güvendiğiniz birine sahiplendirmek gerekir,sonucda bı can teslim ediyoruz,bende bir sürü sahiplendirme yaptım şimdiye kadar ama ne sözleşme yaptım ne bı şart koydum,geç yaptım ama güvendiğim kişilere yaptım,herşeyiyle en iyi şekilde ilgilenebilecek kişilere sahiplendirdim ve hepsi çok mutlular şimdi,sözleşmenin hiçbir geçerliliği ve yaptırımı yok çünkü noter huzurunda olmadığı taktirde @ireminc arkadaşında dediği gibi,takip şartı falan filan da hikaye ,adam kalktı 3 ay sonra başka şehire taşındı telefonuda değiştirdi ne yapabileceksiniz, sözleşme yapanları da anlamıyorum zaten 50 tane şart koyuyorlar kimse sahiplenmeyince de 3 ay sonra da sokağa yada barınağa bırakılacak diye ilan açıyorlar bu sefer de sahiplendirme olmazsa,ne anladım o zaman ben senin yaptığın sahiplendirmeden koyduğun şartlar sözleşme kurallari nerde kaldı o zaman,ne farkın kaldı sahiplenip sonra sokağa bırakan insanlardan,o yüzden tanımadığınız insanlara hayvan sahiplendirmeyin ,eğer yapiyorsaniz da sonuçları göz önünde bulundurun.

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

Sizin yapacağınız sözleşmenin hukuki bir geçerliliği olmayacak, öyle bir geçerliliği olması için Noter huzurunda yapılması gerek fakat tabii ki sahiplenecek kişinin işin ciddiyetine varması, bir can sahiplendiğinin farkında olması için imzası bulunan bir sözleşme hazırlamanın zararı olmaz. İnternet üzerinde bir sürü örneği var :)

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

valla ben tanımadığıma sahiplendirdim yaklaşık 2 ay oldu ne zaman yazsam cevap veriyor kedinin durumunu anlatıyor verdiğim önerilere hemen uyuyor insandan insana değişir yine ilan açtım günde 10 kişi yazıyor içinden eleme yapıyorum insan konuşmasıyla belli eder

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bu arada Beyza’cım sen sahiplendireli 2 ay olmuş. 6 ay olsun bakalım ondan sonra deneyimlerini yazarsın tekrardan...
1 yaşına kadar sokağa atıp bir de kaçtı gibi yalanlar söylemezlerse harbi insanlarmış diyeceğim :)
Paranoyak oldum bu insanlar yüzünden...

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

daha önce hayvan bakmamış, evinde küçük çocuk olan, öğrenci evinde olan kişilere vermeyin onlar bakamıyor konuşmasına çok dikkat edin mesela bugün biri "ev kedisi dimi sokaktan olmasın da" dedi böylelerine verilmez sözleşmeyi söyleyince "buzdolabı mı alıyoruz" diyenlere vermeyin "ben hemen almak istiyorum" diyenlere vermeyin rengine takanlara vermeyin cinsiyete takanlara vermeyin

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Beyza’cım bizim gibi gerçekten sevip çocuk gibi bakacak kaç tane insan var acaba veya yüzde kaç toplumun geneline göre oranımız??
Keşke herkes bizim gibi olsa da bizim de içimiz acımasa sokaklara atılan zavallılar için.

Anonymus915830
Anonymus915830

103810

Katya06 o kadar haklısın ki, ben hala öğrenciyim. Evimde 2 kedim sokakta yüzlerce kedim var. Evimde 2sine de paşalar gibi bakıyorum hiçbir şeyleri eksik değildir, kendi gözümden bile sakınırım, bu algıyı biraz yıkmam lazım

Katya06
Katya06

13665

Bu sözleşmelerin hukuki geçerliliği tartışmalı bir konu.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Benim de 1 kez başıma geldi maalesef, bana haber vermeden dışarı atmışlar. Çok uzuldum cok aradim arkasini ama bulamadim. Basta nasil hevesliydiler, ama iste yalanmis hepsi. Benim verdigim günün ertesi gunu ruyama girdi içim cız etti, iyi bakamayacaklarini anlamistim. Keşke içgudulerime guvenip alsaydim. Bu konularda icguduleriniz daha dogru soyluyor mantiktan. Icinize sinmediyse sozlesmeyle de olsa vermeyin

psabrk
psabrk

116634

O şeyi bende yaşadım öğrencisin sana kediyi veremem lafını kafamdan aşağı nasıl kaynar sular boşalmıştıı sanki ben berbat biriyim diye düşünmüştüm üstelik o kişiye 2 saat laf anlatmıştım ahahaha.Sonrasında birileri kabul etmişti vermişti şuanki miniğimi ve öğrenci evimdi :D O evde böyle nefes oluyor minnacık kalbiyle keşke o sorumsuz öğrenciler olmasada herkes onlar yüzünden öğrencileri kötü belliyor :)

Linsenpai
Linsenpai

117282

Instagramda bir sürü kedi sahiplendirme sayfaları var, onlara mesaj atarak detaylı bilgi alabilirsiniz

Herhangibir geçerliliği var mı?

psabrk
psabrk

116634

Üzerinde imzanın olduğu her sözleşme maalesefki Hukuki olarak bir geçerliliği olmamakta.
Eğer sözleşmeye bulunduğunuz ildeki Mahkemeler yetkilidir diyerek eklerseniz ancak sözleşmeniz geçerli olacaktır.Örneğin ; Sözleşmeden doğacak uyumsuzluklardan İstanbul Mahkemeleri yetkili olacaktır gibi bir madde.
Bunu yapamazsanızda en azından Noter onaylı bir sözleşmeyle sözleşmenizi yasallaştırabilirsiniz.
Kolay gelsin, sağlıklı günler dilerim size :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Beyza’cım işte o insanlar kendilerini belli etmiyorlar. Biz de güya konuştuk ettik tanıştık evlerine gittik. Sokağa atmışlar işte. Binbir tane şey söylüyorlar bir de YALAN.
Geçende Selen kardeşimizin kedisinin kan nakline ihtiyacı olduğu için ilân açmıştım her yere bir de utanmadan görüp yazmışlar bana WhatsApp’dan !
“Kedine bir şey mi oldu.” Diye :D
Kendilerine de avuç içi kadar bebekler verdim. Sokağa sanki atmamışlar gibi bana duyar yapıyorlar :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7759 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR