Kuşlarda Taşınma

NZI
NZI

2469 Puan

Merhaba,


Ben Allah izin verirse sağ salim kısa bir süre sonra belkide ramazandan sonra taşınıcam. Ve benim 1 tane muhabbet kuşum var, acaba diyorum ki acaba kuşum ev değiştirdiğinde sahip değiştirdiğine düşünüp bize sanki başkasıymışız gibi davranabilir mi? Bu arada evde kuşu annem balkona koymayı düşünüyor (tabi bu evimizde balkonda değil salonda kendi köşesi var) ve hiç çıkarmamayı düşünüyor. Bunu da söyleyim dedim belki soruyla bir ilgisi olabilir diye. Eğer yazdıklarımda yanlıilık varsa da üzgünüm.


İyi günler. ????

29 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

NZI;
Sahip değiştirdiğini düşünmez. Sahibini tanıyacak kadar beyin bir kuşta bile var merak etmeyin. Bu minnaklar Afrika’da tropikal ormanlarda uçuşup göllerden su içiyorlar. Km’lerce uçuşup sıcaklara göç ediyorlar. Gayet akıllılar yani :)
Balkona konabilir ama kışın balkonda olmaz. Donarak ölür :s
Yeni evine ortamına 1-2 günde alışır merak etmeyin.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Tanımada sorun olmaz ama bence balkona koymayın, bazıları büyük kuşlardan çok fazla korkabiliyor

787891
787891

118097

Balkona bence hiç koymayın odada sizin yanınızda olsun, yaklaşık 9 sene m. kusu besledim kafeste bakılmamasını öneririm istediği gibi uçsun evin içinde ama camlara sineklik takın uçtukça fit kalıyorlar

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ya kuşu alip kafese kapatmak nasıl olur? Aklim almiyor benim. O kuslar normalde ormanlarda yaşiyor, siz evde bakacaksiniz diye dogal ortamindan alınıp petshoplarda cogaltilip satiliyor. Ha bir de kafesinden çikarmayin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kediyi kafesinden çıkarmadan bakacam diyen olsa herkes linc eder ama konu kuş olunca kafes normal mi?

hayvansever_
hayvansever_

118851

Eğer balkon açık balkonsa soğuktan ölebilir veya hasta olurlar (zaten net hasta olurlar da). Muhabbet kuşları hava değişimine çok duyarlılar dır bu yüzden klima karşısına bile koymayın kafesi denir. Bir arkadaşımın kuşu bir gece dışarıda kalmıştı ve öldü çok üzüldük siz de yaşamayın. Açık balkonsa sakın bırakmayın kapalıysa da soğuk olmadığından emin olun.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Balkonda kargalar yiyebilir ben eskiden hint bülbüllerimi balkona koymuştum üstlerinide örtüp saklamıştım iyice buna rağmen sabah gördüğüm şey kan ve tüydü

nsnci
nsnci

933

Benim taşınma sürecimde kuşun yeni eve alışması 1 hafta felan sürmüştü.
Balkona çok sık çıkarmanı önermem diğer kuşlardan hastalık kapabilir diye biliyorum

Linsenpai
Linsenpai

117282

Balkona koyarsanız hem alışık olmadığı için dışardaki kuşlardan dolayı stres olabilir ve bu durum tüylerini yolmaya kadar gidebilir, hem de açık balkonsa başka kuşlar tarafından saldırıya uğrayabilir. Balkona koymayın lütfen.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Taşınmayla ilgili bir sorun olmaz bizim iki tane muhabbet kuşumuz var bir sorun olmadı taşınırken sadece bir süre sizin yanınızda kalsa iyi olur. Ben de kuşlarımı belli sebeplerden ötürü salamıyorum bu hiç tavsiye edilen bir şey değil ama ben gözle görülür bir sıkıntı görmedim hiç. Ama benim kuşlarım salınca bile sadece bir yerlerde duruyor pek uçmuyorlar zaten belki ondandır.

hayvansever_
hayvansever_

118851

@epiglottis en fazla 5 6 ay oldu taşınalı. Kuşları aldığımdan beri her akşam salardır normalde (2 yıldır falan) ve o zamandan beri uçmazlar zaten. Sadece koltuklarda falan duruyorlar sonra kafese giriyolar.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Yani yapıları böyle herhalde bilemiyicem.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hic belgesellerde gormediniz mi o hayvanlari, afrikada falan yasiyolar, bildigimiz serce gibi. Yapilari oyle falan degil, ucmasi gereken bir hayvan. Kafeslerde petshoplarda 100 tane kusla bir arada. Bu olay herkese normal geliyor ama degil. Kedi satin almaya ve cogaltmaya ne kadar karsiysak, dogasi bulunan bir hayvanin satışina daha da fazla karsi olmamiz gerekir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kuşların ticareti yeterince kotu birsey iste, bir de elimde olmayan sebeplerle kafese kapattim diyorsunuz. Neymis elinizde olmayan sebep cok merak ettim.. tüy dokmesidir Allah bilir. Hayvansever diye gezenlerin kuşlari kafeslerde bakmaya hicbir abes gormemesine şasiriyorum ya.. kedi kopek sokakta yapamiyor, dogal ortami yok. Mesela bir kaplani alsam kafese kapatsam bu size abes gelmez mi? Kuş ile kaplanin ne farki var

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

E öyle alismis cunku.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2079 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR