Yavru Kedilere Nasıl Bakacağımı Bilmiyorum Detaylı ?

nlonur
nlonur

587 Puan

Annelerini(boncuğumu) mahalleden birisi vurup öldürdü. Bulamadım. Yavrular daha 2 haftalık 4 tane gözlerini yeni açtılar. Kediler için olan biberon ve süt tozu aldım. Ancak biberondan almıyorlar. Zorla da olsa biraz içiriyorum. Tuvaletlerini yapmaları için popolarına masaj yapıyorum. Ancak sadece çişlerini yapıyorlar. Karınları da şiş gibi gazlarını nasıl çıkarıcam. Daha hiç kaka yapmadılar.


1- Biberonla emmeye alışabilirler mi ve bu alışma sürecinde zorla içtikleri 3-4 saatte bir verdiğim 3 5 damla süt onlara yeter mi?
2- Çişlerini yapıyorlar ama kakalarını yapmamaları normal mi ? Normal ise kaç haftalıkken yapmaya baslarlar?
3- Biberona alıştırmak için kolay bir yöntem var mı ? Annelerinden bana emanetler annelerini kurtaramadım yavrularını kurtarayım.
4- Gazlarının olduğunu nasıl anlarım? Bundan bağırıyor olabilirler mi ? Var ise nasıl çıkartıcam?


Lütfen bilen varsa sırasıyla cevap versin. 2 gündür ağlamaktan gözlerim telef oldu. Daha önce hiç böyle bebek kedi bakmamıştım çok tecrübesizim. İnternetten sağdan soldan okudugum kadarıyla yapmaya çalışıyorum. Her bilgiyi tek bi çatı altında toplayıp içimin rahat etmesini istiyorum.


Teşekkür ederim.

36 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Günaydın:)
Onur Bey;
“ Anüslerine yaptığım ıslak pamukla masaja uzun süre devam etsem kaka yapmaları tetiklenir mi ? ” EVET. Lütfen 1-2 dk popolarını ovun işerlerken çişi silip biraz daha devam edin. Zaten çok az işiyorlar ve elinizdeki beze, selpağa işiyorlar. Peçete , tuvalet kağıdı öneririm bunun için ve ıslatın lütfen. Islak ovun. Bi de şu var. Belki kakalarını da yapıyorlardır ve anlamamışsındır çünkü kakaları sıvı kıvamda oluyor bu dönemde. Süt içiyorlar çünkü:)
Çişten biraz daha koyu sarı oluyor kakamız. Karınları şiş olacak çünkü çok minikler. Bu kadar minik bebeklerin karınları kocaman oluyor. Yalnız bir şey dikkatimi çekti: emmiyorlar mı?? Gözleri açık, 2 haftalık bebekler emebilir rahatlıkla. Biberonun ağzını nasıl açtınız???
Biberonu içinde mama varken lütfen baş aşağı tutun akıyor mu?
Mamanın kıvamı ve sıcaklığında bir sorun olabilir. Lütfen bana mamayı nasıl hazırladığınızı , sıcaklığını ve biberonun memesini nasıl açtığınızı yazın....
Bir de sıcak tutun bebekleri önemli!!
Büyük bir karton kutunun içine yumuşak eski kazaklar veya bebe battaniyesi koyun. Ben bebe battaniyesi kullanmıştım. İçinde kayboluyorlar sorun değil.

Suraemir
Suraemir

16332

Normal değil poposunu yalar anneleri normalde sen zeytinyağla ya da pamuk ıslatıp oraya mesaj yap yumuşat yani sonrasında karnına masaj yap ılık tut 3 saatte bir besle ağzına damla damla sıkabilirsin biberonla sütü sonrasında masajını yap ve pamukla dediğim yöntemi uygula

Suraemir
Suraemir

16332

Onların mideleri çok küçük zaten bir kaç damla yeter biberonu çok bastırma nefes borusuna kaçabilir süt ayrıca aynı annelerini nasıl emiyorsa o tarz yatır yere ve biberonu öyle tut

nlonur
nlonur

587

Ece hanım, mamanın markası BioKitten diye bir marka. İlk defa böyle bi durumla karşılaştığım için petshoptaki beyefendiye elindekinin en iyisini vermesini istedim. Hazırlanışında tepeleme 1 tatlı kaşığı toz, 3 tatlı kaşığı su yazıyordu yaptım ancak çok koyu bir kıvamı oldu. Siz de tahmin edebilirsiniz biraz oranlara bakıp. Benim içim rahat etmiyor biraz daha sulandırıyorum göz kararı(4-5 tatlı kaşığı kadar). Ortalama 30cc mama oluyor. Bunu da 4 yavru yaklaşık 2 öğünde bitiriyor. Her yavruya öğün başı kaba taslak 3.75 cc civarı düşüyor tabi zorla içirebilmeye çalıştığım için yere akanlarla beraber. Biberonun ağzını + şeklinde kestim. Baş aşağı tuttuğumda akıyor. Mamanın sıcaklığını ılık yapıyorum. Kardeşime verilen sütün sıcaklığında oluyor. Emme refleksleri var ancak biberonu ağızlarına almak istemiyorlar. Az önce kuzularımı besledim. Düne nazaran biraz daha ılımlı davrandılar biberona.


Karınlarına masaj yaptırmıyorlar durmuyorlar kesinlikle çok hareketliler. Ben bunu iyiye yoruyorum. Kakaları için zeytinyağlı pamukla ovalamaya devam edicem. Mama hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kaka stresten yapmama durumubdegildir. O daha buyuk kediler için geçerli birsey. Bunlar daha hicbirseyin farkinda degil, sivi seklinde yapiyorlar zaten 1kac sari damla gibi. Masaj poposuna yapiyormussunuz zaten, diger kisimlara da sıcak battaniyenin arasinda elinize almadan yapabilirsiniz, elinize aldiginizda miyaklarlar. Mumkun oldugunda annesi varmis gibi hissetsinler peluslar arasinda, ve sicak su torbasiyla. Biberon verirken de ayni sekilde.

nlonur
nlonur

587

Gaz çıkarmaları konusunda aklımdaki soru işaretlerini giderebilmiş değilim. Anüs masajı yeterli olabilir mi tek başına ? Kuzularımı gaz da rahatsız ediyor olabilir.


Sıcaklık konusunu unutmuşum. Annelerine yaptığım bir yuva vardı. Onu onlar için tahsis ettim. Yattıkları yerin altına battaniyeyi koydum ve battaniyenin altına da sıcak su dolu 2 tane pet şişe koyuyorum. Malum İzmir havası olduğu için gece bile olsa 2-3 saatte anca ılık hale geliyor. Isıttığı battaniye de kuzularımı ısıtıyor. O konuda içim rahat çünkü sıcacıklar :))

nlonur
nlonur

587

O zaman veterinerin yolunu tutuyoruz yarın teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için.

nlonur
nlonur

587

Evet gelişmelerle geldim. Minikler(4 tane) ile birlikte veterinere gittik. Veteriner hiçbirşey yapmadı 3 gün civarı daha masaj yapmaya devam edin. Annelerini arıyorlar yerleri değişti tedirgin olabilirler yapacaklardır dedi. Bugün bir tanesine yaptırabildim ama kuzum çok ıkındı ve katı sert sarı bir kaka yaptı. Üzerinde de kan olduğunu tahmin ettiğim çok ufak kırmızı benekler vardı (2 tane). Diğer kuzularıma daha yaptıramadım ancak biri yaptıysa diğerleri de yapacaktır diye ümit ediyorum. Gazlarını çıkarmayı da deniyeceğim. Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

mathildia
mathildia

3938

Onur bey öncelikle Boncuk için çok üzüldüm :( kim canına kıydıysa Allahından bulsun. Siz harika bir babasınız, lütfen bu rutine biraz daha dayanın Allah güç verecektir. Benim de 3 haftalık yavrularım var sesi boğuk çıkan oluyor bu durum gayet normal :) Sadece 70 derecelik su kısmına takıldım onu için yapıyosunuz?

Suraemir
Suraemir

16332

İster istemez anne arıyorlar evet benim parmağımı falan emerdi kuzucuk göğsüme yatırıp sardığımda kafasını sokar uyurdu,sabredin ve kedi süt tozu kullanın yalnız onlar emmezse yavaş yavaş damla damla çok az miktarda verin dikkat edin ki nefes borusuna kaçmasın o yüzden annelerini nasıl emiyorlar o pozisyonda yere yatırın yani yüz üstü olsun yavrular siz biberonu öyle tutun emmezlerse çok az damla damla verin sonrasında çok sık kaka yapmaları lazım birde

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Öncelikle çok endişelenmeyin ve üzülmeyin, şu an yavrularına gayet güzel bakıyorsunuz eminim anneleri de çok mutludur bu durumdan.


Mama zaten çok az yerler, eğer sizin içiniz rahat etmiyorsa daha kısa sürelerde verebilirsiniz 2 saat gibi.


Biberonla içmek zor geliyor olabilir, şırınga deneyebilirsiniz belki daha rahat olur hem de ne kadar mama tükettiklerini görebilirsiniz üzerindeki ölçüden


Islak/nemli pamukla çişini yaptırıyor olmanız harika, kakasını yaptırmak için normal kedi pozisyonunda tutup uzun süre yağlı pamukla okşar gibi gezinin. Yapacaktır elbet huzursuz olacaklarını zannetmiyorum anneleri olsa o da yalayıp duracaktı


Yavru kediler zaten sürekli ciyaklar, bunun sebebi annelerine iyi olduklarını bildirmektir diye okumuştum bir yerde. Ayrıca çıkmak kaçmak özgürce emeklemek isterler o yüzden hiç susmazlar :) Herhangi bi sağlık sorunu ile ilgili değildir diye düşünüyorum


Olur da denemenize rağmen dışkılamazsa önce bi veterineri arayıp sorun, dediklerini uygulayın yine olmazsa götürüp bi onun yapmasını veya sebebinin ne olduğunu öğrenmesini sağlarsınız.


Bu süreçte youtubeda size yardımcı olabilecek bir çok video var eminim bakmışsınızdır ama adım adım tekrar uygularsanız verimli olabilir

nlonur
nlonur

587

Rümeysa hanım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İnternette o kadar çok bilgi var ki hepsi birbiriyle karışıyor. Birebir birisinden öneri almak kendimi de kötü hissettiğim şu dönemde beni bir nebze iyi hissettiriyor. Söylediğiniz gibi çişlerini yaptıktan sonra zeytinyağlı pamukla masaj yapmaya devam edicem. Bugün onlarla uyandığım ikinci sabah. Endişemi atıp, bilinçli bir şekilde beslemeye başlayacağım. Gelişmeleri de yazmayı planlıyorum. Çok teşekkür ederim.

nlonur
nlonur

587

Rümeysa hanım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İnternette o kadar çok bilgi var ki hepsi birbiriyle karışıyor. Birebir birisinden öneri almak kendimi de kötü hissettiğim şu dönemde beni bir nebze iyi hissettiriyor. Söylediğiniz gibi çişlerini yaptıktan sonra zeytinyağlı pamukla masaj yapmaya devam edicem. Bugün onlarla uyandığım ikinci sabah. Endişemi atıp, bilinçli bir şekilde beslemeye başlayacağım. Gelişmeleri de yazmayı planlıyorum. Çok teşekkür ederim.

nlonur
nlonur

587

Gerçekten internetten okumaktansa böyle birebir cevap almak çok içimi rahatlatıyor. Petlebi ailesine bayıldımm. Sanırsam buralarda daha çok vakit geçireceğim.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Anus masaji yeterli olmaz bence cunku anneleri durmadan yaliyor onlari. Dedigim gibi elinise almadan battanin icinde yavas yavas daireler cizerek yapin. Elle de olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1415 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR