Kedi Kısırlaştırma - Kısırlaştırmama

Ekremts57
Ekremts57

751 Puan

Arkadaşlar ellerinizden öper 5 aylık erkek bir kedim var. Ben kısırlaştırmayı düşünmüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz veya ne yaptınız bu konuda öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

28 CEVAP

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Ben bugun kisirlastirdim kedimi. Ameliyat vs zor acimasizca gibi geliyor basta kiyamiyor insan canina. Fakat Her acidan faydali. Sagliklari icin zaten extra gerekli. Ev kedileri surekli kizginliga giriyor zaten kisirlastirmamak onlara bir eziyet. Kedilerin ana babalik icguduleri yok ve o kedileri kime sahiplendirecegiz kismi var bir de ortalik sapik zoofili dolu. Duygusalligi birakip mantikli bakmak lazim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bu konu çok konuşulduğu için herkes yoruldu yazmaya artık, filtreye kısırlaştırma yazıp eski konuları okuyabilirsiniz.

Zeke
Zeke

118626

Gözlerinden öper zamanı gelince kısırlaştırmanızı dilerim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ha ben kısırlastirmayi düşünuyorum okudum onu o yuzden begendim sorunuzu, begenimi geri çekiyorum. Kısırlastirmak cok gerekli, heryere işer yoksa, ve surekli ciftlestiremezsiniz. Ciftlestirmwk de cok zor zaten. Ayrica disari kacma balkondan atlama olayları çok cok fazka oluyor kısir olmayan kedilerde. Bu siteyi cok takip ettigim için biliyorum insanlarin basina gelenleri, tahmin degil yani, yuzde 80kaçıyorlar

Kubyusbaskent
Kubyusbaskent

103694

Erkek kedilerde de kısırlaştırma büyük yarar sağlamaktadır. Testis kanseri riskini ortadan kaldırmakta ve erkek kedi sahibi olmayı güçleştirebilen pek çok davranışı önlemektedir.


Kısırlaştırılmış erkek kediler kendi özel alanlarına daha az düşkündür; bu alanlarını işaretlemek için nadiren idrarını kullanacak ve idrarının pek güçlü bir kokusu olmayacaktır. İki erkek kediniz varsa, kedilerinizin kısırlaştırılması, kavgalarının sayısını çarpıcı bir biçimde azaltacaktır. Gerçekten de kısırlaştırılmış kediler genellikle çok daha usludur ve idare edilmeleri daha kolaydır.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Koku bırakmaya başlayınca fikriniz değişir merak etmeyin.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Kısırlaştırmak istemiyorum deyip geçmemen, hayvanın iyiliğini düşünmen ne kadar güzel. Bazı insanlar doğasına aykırı deyip araştırma gereği bile duymuyorlar.


Herkesin de dediği gibi kısırlaştırma çok daha iyi olacaktır. Daha önce erkek kedi bakmadım ama burda okuduklarıma göre etrafa sürekli koku bırakma, bazen kum kabı dışına işeme, aşırı agresiflik gibi şeylere yol açıyor kızgınlıkları ve o haldeyken sürekli dışarı çıkıp dişi aramaya çalışıyorlar yani kaçma ihtimali de çok yüksek. En kötüsü de kısır olmayan kedilerde sağlık sorunları daha sık görülür. Özellikle de erkek kedilerde üriner problemler, testis kanseri riski var. Kısırlaştırmanızı öneririm.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Ekrem Bey;
Milyon kere her yerde anlatsam da yorgun da olsam madem sizin ihtiyacınız var. Tekrar yazıcam:
KISIRLAŞTIRMANIN FAYDALARI
•Kedinizi dışarı salarsanız “dışarı çıkmak istedi ben de kapıyı açtım” derseniz. Bir daha evine dönemeyebilir. Araba çarpıp ölebilir ölmezse de her yeri kırık içinde kalır tabii eve tek parça dönerse. Sizde en az 1000 lira veterinere ödersiniz. Veteriner masraflarını karşılayamıyorum deyip internette resmen dilenenler var...
•Çiftleşmek isteyen erkek veya dişi kedi evden kaçmaya çalışır bu uğurda balkondan bile kaşla göz arasında atlayıp ölebilir.
•Ev dışına çıkan kediler dışarda zehirlenebilir, işkence edilebilir. Neticede herkes hem hayvan sevmiyor hem de hayvan düşmanı manyak DOLU.
•Diğer kedilerle çiftleşirse ölümcül hastalık kapabilir. Çok acı çeker onu öyle görünce siz de “keşke çiftleştirmeseydim” diye pişman olabilirsiniz.
• Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. (kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)
• Eşleşme isteğine bağlı olarak sık karşılaşılabilecek problemler önlenebilecek veya azaltılmış olacaktır. Özellikle kedilerde görülen spreyleme veya işaretleme (kötü kokulu-feromonlu- idrar yapmaları), kaçma, kavga edip yaralanma, trafik kazası bu problemlerin başında sayılabilir.
•Erkek kedilerde hormonlar nedeniyle AGRESİFLİK GÖRÜLÜR. Ellerinize saldırır agresiflikten. Kısırlaştırırsanız sakinleşir!!!
•Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmıs olacaktır.
•Ayrıca “Benim kedim ERKEK. Dişi DEĞİL. Doğurmayacağı için çiftleşebilir sorun yok” demeyin. Normal , eğitimli , bilinçli biri olarak sizi sadece kendi hayvanınızı DEĞİL etrafınızdaki diğer canlılara karşı da duyarlı olmaya davet ediyorum...
Kediniz erkek olduğu için çiftleşip hamile kalamaz ama birçok dişi kediyi tüm yıl boyunca hamile bırakabilir !!!
Madem dünyadaki en akıllı varlık biziz o zaman hayvanlara da yardımcı olmalıyız. Onlar bizler kadar akıllı değiller. İnsan olmak bunu gerektirir...



  • Kediler, insanlardan 45; köpekler ise 15 kat daha fazla üreme yeteneğine sahiptir! Yani üremek için değil, her birinin sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamalarını mümkün kılabilmek amacıyla sağlayabileceğimiz şartlar için biz insanlara ihtiyaç duyarlar. Bu şartların sağlanabilmesi, üreme hızları göz önünde bulundurulursa ancak sayılarının artış hızının önüne geçmek, sayılarının
    artmasına izin vermemek-yani kısırlaştırma ile mümkün olabilecektir.

Esmonic
Esmonic

7061

Umarım kısırlaştırırsınız. Komşumuz da öyle söylüyordu kedisi kaçtı ve maalesef ki araba altında ezildi..

psabrk
psabrk

116634

Kedi Neden Kısırlaştırılmalı ve Faydaları Nelerdirr ilk bunlara değinelimm :)
Önceliklee aramıza hoşgeldin.
Kedileri kısırlaştırmak bu minnak yavrularımızın dişi ise meme,yumurtalık,rahim kanseri erkek ise testis kanseri ve kanser türlerine yakalanma olasılığını azaltır.
Erkek kedinizin olduğundan bahsetmişsiniz kısırlaştırılmamış erkek kediler içgüdüsel olarak kendilerine bir dişi kedi ararlar ve bu dönemde bulupta çiftleşirlerse çeşitli hastalıklara yakalanabilirler :( Bu sebepler nedeniyle kısırlaştırılmaları onlar için en sağlıklısıdır.
Bu aradaa kızgınlığa girince evdende kaçmaya çalışcak dikkatli ol.
İleride ergenliğine ulaştığına ileride dediğimede bakma pek zaman kalmamış :P yakında oraya buraya işeyecek belki duvar köşelerine,mutfağa,yatak odalarına,salona,antreye ve bir çok yere ozamanda buraya muhtemelen yazcaksınki işedi nasıl temizlemeliyim koku gitmiyor ahahaha :D Kedilerimiz birde evde oldukları için ve ortam sıcak olduğu için sürekli kızgınlığa giriyor dışarıdaki kedi senede 1 veya 2 kere kızgınlığa giriyorsa evdeki kedi sürekli öyle düşünün ve çiftleşmedikçe strese girmekte ama çiftleşincede atıyorum bi kedi ile çiftleştirceksin sonra doğuracak o kedi sonra o yavruları sahiplendircen takiplerini yapıcan alan kişiler sokağada bırakacak sonra ne olacak vebaall sana kalcak üzülcen bir sürü dert var valla saymaya kalkarsal :D
Kısacası, kısırlaştırılan kedilerin hastalıklara yakalanma riskleri daha düşük :) Kendine ve minnak kedine iyi bak sağlıklı günleer :P

BalliBadem
BalliBadem

121963

Ben yazmaktan cidden bıktım soru filtresine kısırlaştırma yazın googleyede kedi kısırlaştırma faydaları yazıp okuyun

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kısırlaştırdık, pek çok açıdan mantıklı olduğu için.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Kısırlaştırmazsanız baş edemezsiniz. Erkek kediler çok hırçın oluyor kelimenin tam anlamı ile kudurmuş gibi oluyorlar.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Gecmis olsun kedimiriltisi

Om3r
Om3r

628

Eger bahçede fln bakiosan kısırlaştırma, ama surekli evde yaşıyan kediyse zmni gelince kisirlastir mecbur cunku yoksa kaçar..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1656 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR