Korona Olan Bir İnsan Sokaktaki Hayvana Dokunursa Ondan Sonra Aynı Hayvana Dokunan Birisine Korona

Paticik28
Paticik28

2094 Puan

Korona bulaşır mı ve o hayvanı yıkarsak temizlersek geçer mi

8 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Açıkcası sorunuz baya karışık :D
Şimdi dediğinize göre sokakta bir hayvan var ve o hayvana Covid-19 enfekte birisi dokunuyor ve hayvana virüs geçermi diyorsunuz ?
Haberlerde ve çeşitli yerlerde okuduğum kadarıyla virüs evet temas yoluyla geçmekte örneğin öksürmek, hapşırmak gibi elinde virüs taşıması için o insan virüsün olduğu bir zemine elini değdirmeli hadi değdirdi diyelim gitti hayvana dokundu hayvanın tüylerine o virüs yapıştı kaldı.
Hayvan tüylerini eğer yalarsa normal olarak hayvanada bu virüs geçecek ama tabikide yalamazsa o dokunulan bölgeyi o hayvan mantıken o virüs o tüylerde kalacak.Tabikide hani biz nasıl ellerimizi yıkıyorsak o hayvanında o dokunulan yerini yıkarsak o virüs orada ölecek ve gidecek.
Mantıken böyle olur :D
Felaket karışık bir soru ve cevap oldu açıkcası :P
Sanırım sizin köpeğinize veya kedinize birisi dokundu ? :)

Paticik28
Paticik28

2094

Teşekkürler:)

Paticik28
Paticik28

2094

Ayy teşekkürler:):)

Paticik28
Paticik28

2094

Evet baya karışık yazdım:/

psabrk
psabrk

116634

Olsun ben anladım ^_^

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Ben sanmiyorum bence kimse dokunmamistir zaten virusten dolayi olmazsa eldivenle kiyun kafese eve getirin sonrada antibakteriyel sivi sabunla yikayin iciniz rahat etsin.sokakta kalmaktan iyidir bu sekilde yikanmasi yada arayin bir veterinere sorun yikayamam diyorsaniz veteriner uzerine antibakteriel sıkar ben iciniz rahat olsun diye soyluyorum bu arada

Haleyigit
Haleyigit

106

Evet ne yazık ki Covid19 insanlardan kedilere bulaşıyor. Ben bu yüzden 2 aydır kedilerimi bahçeye bile çıkarmıyorum. Biz iyileşebilsek bile onların iyileştiğine dair bir bilgi yok.

Haleyigit
Haleyigit

106

Hayvanlardan direkt olarak insana geçmiyor. Minnoşu eldivenle alıp özel şampuanıyla yıkarsanız sorun olmaz. Sonra da iyice kendi ellerinizi yıkayınız. Bu arada köpek gezdirenlerin de sokaktan gelince hayvanlarının patilerini deriyi zedelemeyecek bir sabun ya da şampuan ya da dezenfektanla temizlemeleri lazım. Çünkü bu virüs asfaltta çok uzun süre yaşıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 479 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR