Erkek Kedi Kısırlaştırma Kararsızlığı

Kedim (erkek cinsiyeti) bu ay 1 yaşına girdi ve 2 haftadır kızgınlıkta. Önümüzdeki haftaya randevu aldım kısırlaştırma işlemi için ama hala emin değilim içim içimi kemiriyor. İlerde böbrek problemi yaşar mı, etik olarak hata mı ediyorum gibi sorularla doluyum. Sonuçta onun iyiliğini istemekle beraber kendi rahatımızı daha çok düşünüyoruz ki bunu istiyoruz.
Sizlerin görüşlerini merak ediyorum kısırlaştırma konusunda.

15 CEVAP

psabrk
psabrk

116634

Sadece 1 haftada bu siteye yazılanlardan anladığım en az 8-9 kedi evinden çiftleşmek için kaçtı bunlarıda dikkate alarak kararınızı veriniz.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Kısırlaştırmak hem kedinin hem de sizin daha kaliteli bir hayat sürmesini sağlar. İnanın kısırlaştırmasanız oluşacak rahatsızlıklar daha beter ve ölümcül. Böbrek rahatsızlığı çok zor atılamayan bir rahatsızlık falan değil. Aksine çok kolay önlem alınan ve genelde iyi bakılırsa kediye görülmiyicek bir sorun. Böbrek rahatsızlığını kısrılaştırdıktan sonra yaşamak istemiyor sanız haftada 2-3 gün yaş mama kullanın. Yaş mamanın içeriği önemlidir şeker gdo tatlandırıcı bulunmayan yaş ve kuru mamalar tercih edin. Bu yeterli olacaktır. İnanın korkmanız gereken ciddi bir sorun yok aksine kısırlaştırmazsanız o zaman korkmanız gerekir. Kediniz kısırlaştırmadığınız sürece acılı bir hayat sürer bu onun için çok daha kötü. Kısırlaştırma sürecinde anestezi olduğundan kediniz hiç bir acı hissetmez gerekli şeyler vetiniz tarafından yapılır zaten. Genel olarak 1 hafta gibi bir iyileşme süreci oluyor. Biz de erkek kedimizi kısırlaştıralı 3 oy oluyor hemen hemen ve şuan çok rahatız. Sürekli bizi ısırması o fazla enerjik ne yapıcağını bilemeyen yavrum yok artık. Gerçekten böylesi daha sağlıklı ve daha iyi.


Ek olarak, öneri: Kedinize bildiğiniz üzre ameliyattan sonra kısır kedi maması vermeniz lazım. Ben size fitmin veya nd öneririmö iyi, temiz içerikli ve tam kısır kedinin ihtiyacı olduğu gibi az yağlı mamalar. Onun dışında asla royal canın ve proplan kullanmanızı önermem. İçeriği verdiğiniz paraya değmez bu fiyat aralığında fitmin kullanın daha iyi. Ayrıca rc ve proplan hayvan deneyleri yapan markalar. Onlara destek olmamak lazım.
Yaş mama olarakta nutri, schesir, nd, gimcat öneririm size temiz içerikli yaş mamalardır.


Umarım yardımcı olmuş ve bir nebzede olsa korkunuzu hafifletmişimdir. :)

sarmanbirkedi
sarmanbirkedi

14989

Bu konu 96381947027 kere konuşuldu soru filtresine kısırlaştırma yazıp okuyabilirsiniz ya da internetten faydalarını arastirabilirsiniz

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ilk kez kisirlastirmada cok normal bu kadar kararsizlik, ama balkondan dusunce veya evden kacinca keske demeyin. Cok fazla oluyor bu olaylar ve sebebi de cogu zaman kisirlastirmamak.

Herkese çok teşekkürler. Sanırım kedimin işlemden sonraki uysal halini görene kadar asla emin olamayacağım. Ama onun sürekli sağda solda dişi aramasına da gönlüm el vermiyor bu yüzden kısırlaştırıcam.
Şimdi seveceği yaş mamayı bulmam gerek, denediğim hiç bir yaş mamayı doğru düzgün yemedi. Kuruyla karıştırsam da en pahalısını alsam da

Gullls
Gullls

1330

@Hayvansever_ çok güzel açıklamış.Kesinlikle kısırlaştırmanız kanısındayım.Aklınızda soru işareti kalmasın bir sakıncası yok.ilk kısırlaştırma işleminde böyle sorular oluşuyor kafamızda bende de oluşmuştu fakat sağlık için kısırlaştırma şart.Beslenmesine dikkat edip sağlıklı mamalar alırsanız bir de su içmesi çok önemli kedinin kısırlaştırma sonrası bol bol içmeli hiç bir sorun teşkil etmez.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kendi rahatimizdan ziyade onun icin yapiyoruz aslinda. Cunku kizisip ciftlesemeyen hayvan aci cekiyor resmen goruyoruz yani

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

KISIRLAŞTIRMANIN FAYDALARI
•Kedinizi dışarı salarsanız “dışarı çıkmak istedi ben de kapıyı açtım” derseniz. Bir daha evine dönemeyebilir. Araba çarpıp ölebilir ölmezse de her yeri kırık içinde kalır tabii eve tek parça dönerse. Sizde en az 1000 lira veterinere ödersiniz. Veteriner masraflarını karşılayamıyorum deyip internette resmen dilenenler var...
•Çiftleşmek isteyen erkek veya dişi kedi evden kaçmaya çalışır bu uğurda balkondan bile kaşla göz arasında atlayıp ölebilir.
•Ev dışına çıkan kediler dışarda zehirlenebilir, işkence edilebilir. Neticede herkes hem hayvan sevmiyor hem de hayvan düşmanı manyak DOLU.
•Diğer kedilerle çiftleşirse ölümcül hastalık kapabilir. Çok acı çeker onu öyle görünce siz de “keşke çiftleştirmeseydim” diye pişman olabilirsiniz.
• Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. (kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)
• Eşleşme isteğine bağlı olarak sık karşılaşılabilecek problemler önlenebilecek veya azaltılmış olacaktır. Özellikle kedilerde görülen spreyleme veya işaretleme (kötü kokulu-feromonlu- idrar yapmaları), kaçma, kavga edip yaralanma, trafik kazası bu problemlerin başında sayılabilir.
•Erkek kedilerde hormonlar nedeniyle AGRESİFLİK GÖRÜLÜR. Ellerinize saldırır agresiflikten. Kısırlaştırırsanız sakinleşir!!!
•Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmıs olacaktır.
•Ayrıca “Benim kedim ERKEK. Dişi DEĞİL. Doğurmayacağı için çiftleşebilir sorun yok” demeyin. Normal , eğitimli , bilinçli biri olarak sizi sadece kendi hayvanınızı DEĞİL etrafınızdaki diğer canlılara karşı da duyarlı olmaya davet ediyorum...
Madem dünyadaki en akıllı varlık biziz o zaman hayvanlara da yardımcı olmalıyız. Onlar bizler kadar akıllı değiller. İnsan olmak bunu gerektirir...
Kediniz erkek olduğu için çiftleşip hamile kalamaz ama birçok dişi kediyi tüm yıl boyunca hamile bırakabilir !!!

hayvansever_
hayvansever_

118851

elif8790 bahçeli bir evde dahi yaşasanız kedinizin kısırlaştırılmadığı takdirde oluşacak sağlık sorunları çok riskli ve fazla. İlk yazdığım yazıyı umarım okumuşsunuzdur ve sizde kısırlaştırmanın en doğrusu olduğunu fark etmişsinizdir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Apartman kedisiyse baska care yok gibi bisey. Dagda bayirda yasiyorsaniz dogal bir kedi habitati olusur, en iyileri ve en gucluleri hayatta kalir kisirlastirma gerekmez belki ama o zaman bile gerekiyo. Cunku beslendikleri icin durmadan üruyorlar bir bahcede 50 tane kedi oluyor

elif8790
elif8790

2878

Aynı kararsızlığı en küçük yavrum için ben de yaşıyorum, şu an detaylı araştırıyorum. Inşallah hayırlı ve sağlıklı kararlar vermeyi nasip etsin Allahim :)

hayvansever_
hayvansever_

118851

ariaoflady schesir denedinizmi onu bir çok kedi sever veya gimcat

elif8790
elif8790

2878

Bu arada bahçemiz var ve yaşadığımız yer sakin ,merkeze uzak. Kedilerim bahçede oynuyo, toprağa alışkın. Apartman ya da site gibi yaşam alanlarında durum daha elzem:)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Kediniz erkek olduğu için çiftleşip hamile kalamaz ama birçok dişi kediyi tüm yıl boyunca hamile bırakabilir !!
Doğacak yavrular da sokaklarda sersefil yarı aç yarı tok sefil bir hayata gözlerini açmış olacaklar.
Bir dişi kedi bir defada 6 yavru yapabilir ve 1 yıl sonra onun da çocukları büyümüş olacak ve dişiler yavrulayacak. Bulunduğunuz çevrede SİZİN ERKEK kedinizin soyundan gelen 36 kedi olacak tam 1 yıl içinde!!
LÜTFEN LÜTFEN KEDİLERİNİZİ KISIRLAŞTIRIN.
BİLİNÇLİ VE SORUMLULUK SAHİBİ BİRİ OLARAK BUNU YAPIN.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 735 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR