Petshoptaki Hayvanlar

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

Ya ben gerçekten çok üzülüyorum. Bugün bir tane petshopa gittim birşey almak için, bir tane kedi vardı. 6 aylık filan kim bilir ne zamandır orada,van kedisi. Patileri ile cama vuruyor. Yuvarlak boşluktan kolunu sokuyor. Minik bir aralıktan kafasını sokmaya çalışıyor. Ya yazık değil mi onlara? Biliyorum, petshoptan bir hayvan alınca oraya yenisi koyulacak ama dayanadım ve kediyi aldım. Ama gerçekten çok üzgündü oradaki halini bir görseniz. Yani belki de kötü yaptım. Ben o kediyi aldım ve oraya yenisi koyulacak ama aldığım kedi o kadar mutlu ki. O cam kafesten çıktığı andan beri gözleri parlıyor. Eve getirdiğimde hemen koşup oynamaya başladı. Gerçekten mutluluğu gözlerinden okunuyor.

24 CEVAP

Linsenpai
Linsenpai

117282

Petshoplarda kedi köpek satışı yasak. Şikayet edebilirsiniz. Ben öyle peşini bırakmadan haftalarca şikayet ettim sonra kilit vurdular dükkana.


Bana sorarsanız cam kenarında yaşayan bir kediyle kafeste yaşayan aslan nerdeyse aynı şeydir. Hayvan ticaretini kesinlikle onaylamıyorum ama o bebeği sahiplenerek kötü ettiniz de diyemem açıkçası. En azından emin ellerde. Sadece lütfen zamanı gelince kısırlaştırın ve camlarınızda tel olsun...

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

6 aylik oldugu icin onu belki de ikinciye satiyorlar. Birileri almistir sıkılip, satsin diye petshopa geri vermistir. Iyi yapmissiniz bence. Ama alirken Allah bu paranin hayrini vermesin diye beddua etseydiniz keske$ ne dediniz mesela petshopçuya

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

@LadyAndCat sokakta ki kedi de küçücük yerden çıkmak için debelenen kedi değil mi? Keşke almasaydın diyorsun da 6 aylık bir kediye sahiplenilmeyi haketmiyorsun, kafeste öl yeter ki başka cins kediler ölsün doğurmasınlar diyorsun? Arkadaş demiş orada tekir de olsa tekir sahiplenirdim diye neyine güvenip hemen CONS SOHOPLONMOŞ SOKOKTON TOKOR SOHOPLONSO NOYSO DO CONS KORTORMOŞ YHAAA BOYOLCOM moduna giriyorsun? Sokakta ki kediler kısırlaştırılmadıkça sokakta ki kedi nüfusu azalmaz zaten kafeste ki hayvandan ne istiyorsun? Benim takdığım şey senin fikirlerin değil sadece atarlanmanın sonucu mağdur olmasını istediğin kedi. Sokakta gördüğü kediyi kısırlaştırmayanlar da sokakta ki kedi nüfusunu arttırmaya katkı sağlıyor senin arz talep bakış açınla, o zaman kafeste ki kedinin suçu ney? Hayvan satım alımına istediğin kadar döktür bende döktürüyorum zaten anlarım ama sırf cins diye her başlığa atlaman ne sokakta ki kedilere birşey katıyor ne de sahiplenilen kediye. Artık petlebinin tekir, cins ayrım yapmadan hayvan sahiplerinin yardımlaştığı bir yer olarak görün artık vicdanı olan kafestekine de acır sokaktakinede. Zaten sana sokaktakileri kısırlaştırmıyorsun demiyorum yorumlarından anladığım kadarı ile destekliyorsunda zaten kısırlaştırmay, ki zaten kimseye bundan sonrası düşmez. Muhattapınız köle gibi satıldığı için sırf cins diye sahiplenilmesine karşı çıktığınız hayvan değil onları satan mahluklar olsun lütfen.

karamelgece
karamelgece

2176

Siz anlatırken bile duygulandım, keşke onlara da bir düzenleme gelse, yavru canların orada büyüdüğünü bile gördüm ..Yazık günah ya.

psabrk
psabrk

116634

Görüyorum ki yine aynı tartışmalar.
Arkadaşlar acındı diye siz yinede o kediyi ordan tamam alıyorsunuz hatta iyi yapmışsınız ama hayvan satışınıda sözlerinizle destekliyorcasına konuşup kendinizle maalesef çelişiyorsunuz.
Ben Hukuk öğrencisiyim bildiklerim ve öğrendiklerim yanlış değilse size yasa ile ilgili özet paylaşayım :
Kısırlaştırılmamış hayvanın ticareti yapılamayacak.
Yani petshopdaki alacağınız hayvan 6 aydan küçükse ve kısırlaştırılmadıysa Almayarak ŞİKAYET etmelisiniz.
Ama olaki hayvan daha 2 aylık ama kısırlaştırmadı size o pet shop kısırlaştırma taahütü imzalatmalı çünkü satın alanda onu çoğaltmayı düşünerek alabilir, eğer onuda yaptırmıyorsa tamamiyle haklı olarak o işletmeyi şikayet edebilirsiniz.
Bu bir tek bizim ülkemize özel bir durum olmamakla beraber dünyanın Tamamında maalesef evcil hayvan satışları bulunmakta.Ülkemize has bir durum değil.
Siz eğer yinede yok ben satın alacağım diyorsanız petshop a gidince kaç aylık ? Kısır mı ? Diye sorular yöneltmelisiniz.
HAYTAP genel başkanının dediğine dikkatinizi çekmek isterim : Pet shop’lardan alınan hayvanların çoğu terk ediliyor. Bu popülasyon musluğunu kapatmazsak başa çıkamayacak hale geliriz.


Yani burada siz hayvan satın aldıysanız size özel bir eleştiri değil maalesef genel anlamda kurunun yanında yaşda yanıyor.


Umarım anlamışsınızdır, doğrular size yanlış gelebilir ama yapıcı eleştirilerle kabullenmeyebilirsiniz.


Sağlıklı Günler dilerim.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Ama gerçekten çıkmak için debeleniyordu. Evimde 2 kedi daha var. Evet, kedilerim cins ama sokaktan kurtardığım birsürü kedi var. Bugün o petshoptaki kedi tekir bile olsa ben onu alırdım. Cam gibi yerlerde önlem var merak etmeyin. Birkaç ay sonra kısırlaştırırım diye düşünüyorum. Kedi sevgiye o kadar muhtaç kalmışki tüm gün kendini sevdirdi. Bu yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum ama kıyamadım. Daha önce 2 kere daha kedi aldım. Vicdansız 2 tane adam 2 tane kediyi makine gibi kullanıyorlardı. İkisininde 5. doğumuydu. Çok yüksek bir fiyata bebeklerle birlikte aldım. O para haram zıkkım olsun inşallah onlara. Bebekler doğduğu zaman sahiplendirdim ve anneleri kısırlaştırdım. Böyle insanların Allah belasını versin. Kediyi alırken petshopçuyla kavga ettim, biraz daha üstelesem kediyi vermiyecekti bu yüzden içimdekileri dökemedim ama içimden yüzüne tükürmek geldi. Ama şimdi onunla uğraşamam, daha önce bu konu ile ilgili biriyle kavga edip üstüne gittiğim için bana dava açmıştı ama birşey çıkmadı.

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Durum hayvanlarla ilgili birçok şeyde geçerli,büyükşehirlerde ki hayvanat bahçesi haphisenlerinde kimse sokağa çıkamadığı için hayvanlar aç mı kaldı bilinmiyor ki sahipleri doğal ortamlarından ayırdıkları yetmemiş gibi tektip besleyip az öğün vererek büyük hapishanelerinin masrafını onları hayatta tutup ceplerini fazla boşaltmayacak şekilde idare ettikleri için durum zaten herzaman vahimdi. Aynı şekilde para uğruna yarıştırılan atların ne durumda olacağı da belli değil uzun bir süre yasak gelirse, bu yasaklı dönemde sokakta ki canları beslemek için dahi belediyeye fln haber vermek gerekiyor (ki en azından bazı belediyeler mamaları teslim alıp dağıtıyormuş). Sokağa çıkma yasağı zaten uygulanmak zorunda ama bize muhtaç olanların da düşünülmesi gerekiyor. Bir yandan da doğa tekrardan eski dengesine geri dönmeye başladı

söylediklerinizde haklısınız evet. fakat mantıklı kısmı bir kenara koyduğu oluyor insanın her zaman. 6 aylık, muhtemelen kimse tarafından alınmayacağını bildiğiniz bir kedi, size beni kurtarın edasıyla bakıyorsa, bazen zaaflarımıza yenik düşebiliriz. dediğim gibi aynı durumda olduğum da oldu. nasıl ki yolda aç bir şekilde mama aradığını gördüğümüz canlıya arkamızı dönemiyorsak, en yakın markete girip en azından doysun bugün diye bir şeyler alıyorsak; bu durum da öyle. kedileri/köpekleri cezalandıramayız petshoplara açtığımız savaşta. orta yolunun gerçekleşmesi lazım, nitekim beyefendi açıklamış zaten.

söylenenlere bakmayın. nedir bu öfkenin sebebi anlamadım. ben olsam ben de aynını yapardım. en son gittiğimde ağlayarak çıktım ordan, çünkü o kadarını alacak param yoktu. bir daha da kedi/köpek satışı yapan bir yere gitmedim.


evet onlar para kazanmış oldu fakat sokaktaki hayvanı kurtarmakla eş değer bu. mutlu bir hayatınız olur umarım.

bu arada evet hala yasak, şikayet edebilirsiniz.

blue_hpood
blue_hpood

128183

çok kötü ya çok kötü.. onu kurtararak iyi yapmışsınız, gerçekten. fakat bu asla son bulmayacak, değil mi? hayvan ticareti asla bitmeyecek... çok üzücü

Linsenpai
Linsenpai

117282

İki sene önce yasaktı diye hatırlıyorum tekrar yasa değişti mi bilmiyorum /: şayet biliyorsunuz gömlek değiştirir gibi yasa değiştiriyorlar.. ben maltepede oturuyorum ve buradaki belediye aşırı ilgili hayvanlar konusunda. Haftalarca belediyeyi aradım şikayet ettim kapandı en sonunda. Onlar ilgilendi yani daha çok

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

@LadyAndCat kuzum satın alma sahiplen mantığıyla haklı olabilirsin ama velakin Cansu bence iyi yapmış. Çünkü o kedi eğer 6 aylıktan sonra orda kalsaydı sevimliliği bitince ya barınağa ya da Üreticiye (makine olarak kullanılmak için) geri gönderilecek veya sokağa salınacaktı bu düa 1-2 gün yaşam demek onun için.
Vede @ygiz_mrtt böyle demen
YAZMALARININ SEBEBİ PARA VERİP ALDIĞIN KEDİN OLSA GEREK! BAŞLARSIN ŞİMDİ BON OLMODOM SOHOPLONDOM DEMEYE.
HE HE YAA KENDİNİ KANDIR SEN. Kimsenin eğlemini bilemezken böyle yazman sana yakıştıramadım

yolda gördüğümüz kediyi de alıp eve getirdiğimiz oldu. yemek-su her zaman veriliyor. fakat şu günlerde daha iyi anlamışsınızdır, özgürlük elimizdeki en büyük fırsat. sevgiye her zaman açız. nitekim bu bir kedi. aç değil, susuz değil evet ama koşup oynamak-sevilmek istiyordu. tıpkı sokaktakilere olduğu gibi, ona da ihtiyacını vermiş sadece başlık sahibi. diğer konular haklısınız, mantık işi. sadece duygusal düşünmüş o an ve kimsenin ona saldırmaya hakkı yok.

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

İyi yapmışsınız, mutlu huzurlu sağlıklı ve uzun beraberliğiniz olsun. Bulunduğu yer, koşul farketmeksizin yardıma muhtaç daha nice canların kurtarılması dileğiyle ❤️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1425 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR