Ne Kadar Yem Vermeliyim ?

Ulasaydiner
Ulasaydiner

461 Puan

85 Günlük Pug'um aldığımda ProPlan kedi mamasına bayılıyordu günlük gramını ve öğün sayısını ayarlayamıyorum ne zaman verirsem vereyim yemek istiyor sizce ne kadar yem vermeliyim ?

12 CEVAP

Köpeğinize neden kedi mamasi veriyorsunuz??? Ayrica mamanizi degistirin proplan'in icerigi iyi degil ve hayvan deneyi yapiyor 1400 kadar hayvani olume terk etmis bir markadir kendisi. ND alabilirsiniz icerigi cok guzel.

Ulasaydiner
Ulasaydiner

461

@dumaniskonunsahibi köpeği alırken petshopun bunu önerdiklerini söylemişlerdi biter bitmez değiştiricem öneriniz için teşekkürler ProPlanın yaptıkları hakkındaki bu bilgiyi lk defa duydum sağolun bilgilendirme için

Ay kediyle karistirdim kediler ztn 2 kilo :DDDD kopeklerin kedilerden daha kilolu okdugunu unutan ilk insanim herhalde

hayvansever_
hayvansever_

118851

mesela 2-3 kilo arası bir köpek 80 gr kadar yiye bilir bunun en alt sınırı 50 dir. Küçük ırka göre konuşuyorum. mesela 80 size yetmezse 90 gr kadar çıkabilirsiniz her öğün 30 gr ama çokta abartmayın alışmasın. 3-5 kilo arası bir köpek en fazla 120-130 yiye bilir. Tabi dediğim gibi pektin yanındaki tablodan bakmanız daha sağlıkı olurç

hayvansever_
hayvansever_

118851

dumaniskonunsahibi hahahahha :D

Ulasaydiner
Ulasaydiner

461

Peki ya 2.5 aylık bir köpeğe ne kadar yani kaç gram ND maması vermeliyim obeziteyi engellemek için ?

hayvansever_
hayvansever_

118851

şöyle bu bilgi tablo şeklinde pakette yazıyor. Hatta bakarsanız şuan ki paketinizdede yazar. Kesinlikle mamayı değiştirin ben size link bırakacağım lütfen okuyun. Purına denilen şirket proplan ve royal canın mamalarının sahibi bu arada.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun

6 aylik olana kadar olculu vermeyin bence. 6 ay oldugunda olculuye gecin kopekler icin gramaj miktarini maalesef bilmiyorum veterinere danisabilirsiniz veya internetten arastirabilirsiniz.

hayvansever_
hayvansever_

118851

ne kadar yemek vericeğiniz kiloyla ve boyla alakalıdır köpeklerde. mesela yaklaşık 2 kg 2m bir köpek günde 50 gr mama yer bunu 3e bölüp vermenizi öneririm. Sabah öğle akşam olarak.

hayvansever_
hayvansever_

118851

dumaniskonunsahibi biz bunu kedilerde yapabiliyoruz ama maalesef bu durum köpeklerde böyle olmuyor. Özellikle pug gibi bir ırkta obeziteyi önlemek için ölçülü vermek önemli.

hayvansever_
hayvansever_

118851

google 'beslenme planı köpek' yazarsanız ilk görsel gayet güzel ve açıklayıcı.

Evet pug cok obeziteye meyilli diye biliyorum bende. Fakat 50gr az degilmi gunluk? Ben 100 den asagi olmaz diye biliyorum 6 ayliga kadar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 607 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR