Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Merhaba arkadaşlar benimde kedi evi kullanma düşüncem var da kedi tırmalama ve oyun evi kullanan arkadaşlar kedilerin bu tırmalama evlerinin en çok nesini sevdiklerini, hangi kısımları ile ilgilendiklerini anlatabilir mi?mesela alttaki hamak,ara kattaki kapalı kedi kutusu,asılı oyuncaklar,tünel veya en üstteki açık kedi yatağı gibi?her kedinin karakteri sevdiği şeyler tabi ki de farklıdır ancak ortak sevdikleri şeyler de vardır diye düşünüyorum ve ona göre seçim yapmak istiyorum.
Ben cok istedim onlardan almak fakat onun icin oyle bir yerim yok. Tirmalama tahtasi aldim daha yavruyken yuzune bile bakmadi. Tirmalama halisi aldim bende, ara sira yapiyor buna neyse ki. Sizin bahsettiginiz sanirim buyuk olanlar hem tirmalama kismi hem oyun alani olanlar, dogru mu anladim ? Tirmalama kismi icin patilerini tutup o kisma surtmeniz gerekiyor biraz ki anlayabilsin tirnaklarini torpuleyebilecegini.
Evet benim kastettiğim büyük olanlar.Tırnakları için sahiplendiğim gün ufak bir tırmalama tahtası almıştım zaten hala kullanıyor ama eskisi gibi de hevesli değil tabi,işini görmek için kullanıyor tırnaklarını törpülüyor gidiyor ucundaki toplar çokta ilgisini çekmiyor:)
Yine torpulemesi cok iyi bir sey, kedim 2 yasinda ve bir kere kullanmadi sag olsun onun yerine sandalyeleri yercih etti :)
ilk gün alışsın diye patilerini sürttüm öğrendi ama işte canı isteyince benimki de arada halılara sandalyelere sarıyor ama müdahale ediyorum alıp tahtasının yanına götürüyorum tahtasını tırmalıyorum oda arkamdan yapıyor:)bazen de ben tırmalar gibi yaptığımda elime saldırıyor yetişemiyor o sırada tahtayı farkedip elimi unutuyor devam ediyor:)şimdi işte hareketsizliği için tırmalama evi düşünüyorum.
bizde var bir tane küçük yuvarlak bir yatağı var orada öğlen uykularını uyuyor, yüksek bir tırmalama yeri var orada genelde beni izler bazen camın önünü koyuyorum yüksekten dışarı izlemek çok hoşuna gidiyor yükseğe bayılıyor benimki enerjisi fazla gelince basamakları çıkıp çıkıp iniyor tırmalama evi denemez ama seviyor oğlum
ev de bu
Çok teşekkür ederim cevabınız için tuttum aklımda:)enerjisini atabiliyorsa ne mutlu ona.
Bizim duman yavruyken tırmalama tahtası almıştık cok işimize yaradı ve yarıyor koltuklara veya halılara dokunmuyor sadace tırmalama tahtasını tırmalıyor ancak kedi evine ihtiyac duymadık her yerde kendi kafasına göre yatıyor...
Kediniz oyun evinde oymadıktan sonra yine halınızı tırmalicak
Kediniz oyun evinde oymadıktan sonra yine halınızı tırmalicak
Benim kızım da her yerde kafasına göre uyuyor amacım uyuduğu yeri kısıtlamak değil yani illa orada uyusun istemiyorum yine istediği yerde uyusun ve uyur da:)amacım ben evde yokken biraz daha hareket etmesini sağlamak.
Kediler için hiç de öyle büyük hayaller kurmanıza gerek yok. Nedense pahalı olan her şeyden nefret ediyorlar 20 TL ye tirmalama tahtası aldık ama o eski halımız ve ne yazık ki bazı mobilyalarimizi kullanıyor hala. 60 TL ye yatak aldık üzerinde 5 saniye bile durduramiyoruz oyuncaklar aldım o hala alüminyum folyodan yaptığım top ve 2-3 dolap susuyle oynuyor. Kediler lüks olan her şeyden nefret ediyorlar bence.
Bizimkinin bir tüneli bir tırmalama tahtası var ikisinie önine koyarsak oynuyor ama kağıt yuvarlayıp atsan daha mutlu oluyor yani
Bu konuyu bende merak ediyorum. Daha önce açtığım forumda bende sormuştum.
Ben daha çok yüksekliğine ve kapalı yuvaların fazlalığına dikkat ediyorum.
Benimki dar ve üç yönden kapalı yerlerde yatmayı çok seviyor ve evin içinde yatmasını çok da uygun görmediğim ayakkabılık gibi yerlere yatıyor. Yükseklik ise yanlış hatırlamıyorsam Jeson Galaxy kedilerin yüksek bir yere çıkıp kendilerini evin hakimi gibi görebilecekleri yerlerini olması gerektiği söylememişti.
Hamak vs de uyur mu bilemiyorum. Birde şu silindir gibi yerleri oluyor. Oraların ne amaçla yapıldığını anlayamadım. Asılı halat ipleri olması çok güzel , beğendiğiniz modelin yoksa ******* ta tırmalama tahtalarına kolayca takılabilen ucuz oyuncaklar var. Ben beğendim şahsen.
Birde Türkiye dekileri fonksiyonlarına göre çok pahalı bulunuyorum ben. Bu yüzden alırsam Alibaba dan alacağım ben. Siz nereden almayı düşünüyorsunuz?
Bende şimdi biraz araştırdım oyun evi alıncaksa biraz donanımlı bir şey gerek uzun süre kullanılabilecek ve hani içinde bir sürü oyun yeri olacak fiyatlar gerçekten uçuk 160-250 tl arası evde kendim yapacağım tahtadan hem kedime özel yapmış olurum hemde o kadar paraya gerek yok diye düşündüm kedimin sevdiğ şeylere göre yaparsam daha çok oynar hem sizde yapabilirsniz
Duman14
Ben bir ara marangoza gidip yaptırsam mı diye düşündüm ama sonra iyi olmazsa diye düşünüp korktum. Türkiye'dekiler gerçekten çok pahalı ve büyük fonksiyonlu da değiller. Alibaba 'da şunu görmüştüm. Fiyatı 200 tl civarındaydı ama büyüklüğü ve fonksiyonuna göre bence uygun bir fiyatta https://m.turkish.alibaba.com/p-detail/Elegentpet-Healthy-E1-Board-Love-Love-60028137420.html?spm=a2706.8168334.1998817009.11.jBloCk
Alibaba da çok fazla çeşit var ve Türkiye ye göre çok uygun fiyatları bence:)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.