Çok Ürkek Yavru Kedi Ve Mama Sorunu

enginha
enginha

172 Puan

Arkadaşlar iyi akşamlar.


Profil resmimdeki miniği dün Konya yolunda ezilmek üzereyken aldım. Trafiğin ortasında arabanın akislerine kaçtı biraz zor çıkardık ama çok ufak olduğu için orada bırakamadım. İlk gün bırakın mama yemeyi aynı odaya bile giremiyordum çıldırıyordu beni görünce. gece kendi haline bıraktım sabah gene aynı davranışları devam etti buzdolabının motor kısmına kaçtı oradan çıkartıp bir kaç veteriner gezdirdim. artık bana alıştı kucagıma alabiliyorum ama kaçıp karanlık yerlere gidiyor tıslama ve ısırmaları durdu. fakat yemek yediremiyorum ne su içiyor ne de mama yiyor. veteriner yavru kediler için konserve verdi biraz ağzına parmağımla koydum sadece yalandı hiç ilgi göstermedi. kucagımdan kaçmıyor ama bıraktıgım anda perdelerin arkasına girip miyavlamaya başlıyor. kedi bakmak konusunda tecrübeli değilim ne yapacağımı şaşırdım aramadığım dernek kalmadı.


İkinci soruma gelirsek ben yalnız yaşıyorum ve sürekli iş nedeni ile seyahat ediyorum. bu kadar küçük bir yavru sokakta tek başına kalırsa ölür. sahiplendirmek için ilan verdim ama isteyen olurmu bilmiyorum. iki olasılık aklıma geliyor bu konuda bana fikir verebilirseniz memnun olurum. ilki bulduğum yere götürüp annesini aramak ikincisi ise seyahatte yanıma almak ama o zaman bütün gün arabada kalması gerekir.

3 CEVAP

drugfordeath
drugfordeath

2092

sen mamasını suyunu koy kendi haline bırak illa ki acıkıp susuyacaktır. veterinere götürdüysen hastalığı yoktur herhalde alışır kısa zamanda. ilk bulduğun yere götürüp annesini arama bulamazsın o da yavrusunu aramaya çıkmıştır çoktan. kediş çok küçükse ve sen durmadan seyahata çıkıyorsan pisicik biraz büyüyüp kendine gelene kadar güvendiğin birine bırakabilirsin. seyahatte o kadar uzun süre dayanamaz çok küçük. 2 buçuk 3 aylık olunca evinde olur ihtiyaçlarını karşılayıp eve gelince ilgi göstersen sevgini versen yeter. en azından dışarda ölmemiş olacaktır :)

enginha
enginha

172

cevap için teşekkür ederim. ciğer haşladım verdim afiyetle yedi. düzeldi baya topladı oyun oynamayada başladı petshop ta 15 günlük mama kaplarından buldum bittikçe kendi mamasını ve suyunu dolduruyor. artık öyle deneyeceğim.

drugfordeath
drugfordeath

2092

sevindim. ne mutlu size

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1109 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR